Kiekkomedian tekijät 2015 − miksi valokuvaaja ei voisi olla kauden kiekkotoimittaja?

LIIGA / Artikkeli
Toimittajan työ on muuttunut.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Jääkiekkojournalistit ry:n tämänvuotinen vuoden toimittajan palkinto annettiin valokuvaajalle. Valinta aiheutti arvostelua, johon yhdistyksen puheenjohtaja vastaa Jatkoajan julkaisemalla avoimella kirjeellä.

Jääkiekkojournalistit ry. palkitsi Liiga-gaalassa lauantaina kauden kiekkotoimittajana muun muassa Jatkoaikaan kuvaavan Mikko Pylkön. Some-keskustelussa ehdittiin viikonlopun aikana heittää sellaisia kommentteja, että haluaisin osallistua keskusteluun tällä henkilökohtaisella mielipiteelläni.

"Kiekkotoimittajat ovat niin huonoja, että vuoden kiekkotoimittajana pitää palkita joku muu kuin toimittaja" -tyylinen somekeskustelu osoittaa, että kiekkomediassa on oikeasti peiliin katsomisen paikka.

Elämme vuotta 2015, jolloin käsittääkseni jokaisen työ mediassa on murroksessa. Tapa, millä juttu tehtiin eilen, on huomenna historiaa. Kiekkomedia ei ole enää orjallisesti jakautunut lehtimiehiin, radiotoimittajiin, tv-reporttereihin tai valokuvaajiin. On vain kiekkomedia, jossa tuotetaan sisältöä jaettavaksi eri alustoilla.

Yhdistyksen jakama palkinto herättää joka vuosi keskustelua. Tämä kevät osoittaa, että ehkä se keskustelu oikeasti on vain kateellisten panettelua. Millä eväillä vuonna 2015 voi ensinnäkin asettua a) kuvajournalismin tai b) nettimedian, kuten Jatkoajan yläpuolelle?

Omassa monimediatyössäni en olisi mitään ilman kuvaajia. Suomalainen jääkiekkomedia ei olisi yhtään mitään, elleivät kaikki ne hienot kamerakalustojen kanssa liikkuvat kiekkojournalistit ole paikalla pelistä toiseen. Maksavana asiakkaana en tilaisi itselleni enkä läheisilleni yhtään sellaista kiekkomedian tuotosta, jossa olisi vain kirjaimia kirjaimen vieressä.

Pyydän, että Jatkoaika julkaisee henkilökohtaisen mielipiteeni ohessa Jääkiekkojournalistien palkintoperusteet kauden 2014-2015 Jouko Autero -palkinnon jakamiselle.

Ystävällisesti tervehtien,

Sari Sirkkiä-Jarva
puheenjohtaja, Jääkiekkojournalistit ry.

"Jouko Autero -muistopalkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle jääkiekkomedian edustajalle, puhumme tässä yhteydessä kauden kiekkotoimittajasta.

Tänä vuonna yhdistys haluaa nostaa jääkiekkomedialle hyvin tärkeää valokuvajournalismia ja toisaalta myös toimitusta, jota vielä kymmenkunta vuotta sitten ihmeteltiin ja päiviteltiin nettipoikien puuhasteluna.

Jatkoaika on vakiinnuttanut asemansa jääkiekkomediassa, onnittelut menevät koko toimitukselle innovatiivisesta kiekkokerronnasta ja kattavasta uutisoinnista.

Jääkiekkojournalistien yhdistys on valinnut Jouko Autero -palkinnon saajaksi muun muassa Jatkoaikaan työskentelevän freelance-valokuvaajan, Mikko Pylkön. 15.3. Hakametsässä pelatun ennätysottelun tuokiokuva on vain yksi esimerkki valokuvista, joihin Pylkkö on onnistunut taltioimaan jääkiekkoa värikkäimmillään. (Gaalayleisölle näytettiin ko. valokuva palkinnonjaon yhteydessä.)"

» Lähetä palautetta toimitukselle