Kiekko-Vantaassa on potentiaalia Mestis-kevään mustaksi hevoseksi

MESTIS / Artikkeli
Iikka Kangasniemi kuuluu Kiekko-Vantaan syksyn onnistujiin.
Kuva © Timo Savela
Vantaan kiekkosyksyä voi kuvailla pitkälti onnistuneeksi, vaikka lohipaitojen vatsat eivät nykyisellä tulostasolla saakaan olla täynnä. Joukkue vaikuttaa yhtenäisemmältä kuin vuosiin, ja nuorten pelaajien onnistuessa saattaa Vantaalla muhia yllättävänkin iskukykyinen ryhmä.

Viime kausien ajan Kiekko-Vantaan menestyksen tiellä on ollut ennen kaikkea pelaajien raju vaihtuvuus. Pelaajien vaihtelu toki riivaa lohipaitoja vieläkin, mutta päävalmentaja Jami Kauppi näyttää kokeneena valmentajana sopeutuneen hyvin pelaajakarusellin tuomiin haasteisiin: roolitus etenkin hyökkääjien osalta on toiminut mainiosti.

Bluesin Liiga-miehistöön kutsun saanut viime kausien maalitykki Artem Iossafov ei ollutkaan Kiekko-Vantaalle aivan kaikki kaikessa, vaan esiin on astunut Iikka Kangasniemen ja Henri Tammisen kaltaisia piristysruiskeita.

Toki Kaupin työtä helpottaa osaltaan se, että Kiekko-Vantaan korealaiset omistajat eivät olekaan saaneet sanella kokoonpanoon omia suojattejaan, vaan Kauppi saa keskittyä peluuttamaan parhaita käytettävissä olevia pelaajiaan. Syksyn mittaan Kiekko-Vantaan Korea-kuviot ovat herättäneet mediassa paljon spekulointia esimerkiksi korealaisten rahahanojen sulkeutumisesta.

Kabinetin puolella merkittävä uutinen oli myös Kiekko-Vantaan ja Espoo Bluesin välinen yhteistyösopimus, joka julkistettiin kauden kynnyksellä. Toistaiseksi Kiekko-Vantaa on miehistönsä perusteella yhteistyössä myös muidenkin pääkaupunkiseudun seurojen kanssa.

Jami Kauppi pyörittää käsissään laajaa pelaajarinkiä.
Jami Kauppi pyörittää käsissään laajaa pelaajarinkiä.
Kuva © Antti Varonen

Tyytyväisyyteen ei ole varaa

Joulutauolle lähdettäessä Kiekko-Vantaa on Mestiksen sarjataulukossa kahdeksannella sijalla tasapisteissä seitsemäntenä majailevan LeKin kanssa. Näin ollen Kiekko-Vantaa on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Joukkueita sarjassa on kuitenkin vain kymmenen, joten yritteliäästä peli-ilmeestä huolimatta joukkueen on löydettävä kevätkaudella vielä ylimääräinen vaihde silmään.

Kiekko-Vantaan kannalta joulutauko sattui sopivaan saumaan, sillä lohipaidat lähtivät tauolle neljän ottelun tappioputki niskassaan. Tauolla tikkurilalaisilla on aikaa koota rivinsä ja lähteä entistä ehompana kevätkauteen.

Aineksia yllätykseen ja parempaan sarjasijoitukseen toki on olemassa: esimerkiksi nuori mailataituri Perttu Lesch on tehnyt Mestis-tasolle hyvän sisääntulon ja solmi loppukauden kattavan sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa. Myös maalivahti Noora Rädyn lupaava työskentely on aiheuttanut koko organisaation ympärille positiivista myllerrystä ja mediahuomiota.

Kiekko-Vantaan kevätkauden lento lepää eittämättä tuttujen tukipilareiden harteilla: valmennuksen ja kokeneen kaartin on suoritettavalla omalla tasollaan ja saatava lohiryhmän nuoret lupaukset ylittämään itsensä, jos vantaalaiset mielivät korkeammalle sarjataulukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle