Kiekko-Vantaan A-nuoret tykittivät nousun SM-liigaan

Muut Sarjat / Artikkeli
Torvet eivät soineet tällä kaudella Jokipoikien A-nuorille. Joukkue menetti SM-liigapaikan vantaalaisille.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Kiekko-Vantaan A-nuoret pelasivat mainion Mestis-kauden ja ylsivät karsimaan nuorten SM-liigaan Joensuun Jokipoikia vastaan. Vantaalaiset kukistivat vastustajansa suoraan kolmessa ottelussa.

Kiekko-Vantaan A-nuoret nousivat Mestiksestä SM-liigaan kukistamalla Jokipojat karsinnassa suoraan otteluvoitoin 3-0. Ottelut päättyivät vantaalaisille numeroin 4-3, 6-0 ja 4-3 (ja).

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Siikala pitää sarjatason nostoa odotettuna. Joukkue oli henkisesti valmistautunut tulevaan kauteen.

− Lähdimme kauden alussa siitä, että me menemme tällä kaudella loppuun asti ja nousemme SM-Liigaan, Siikala kuvaili.

Pudotuspeleissä Jokipoikia vastaan joukkueella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nouseminen yhteen junioreiden kovimpaan liigaan.

− Ottelusarjassa pelasi kaksi joukkuetta, jolla oli oma pelitapansa. Mestiksessä on monia sellaisia joukkueita, jotka vain pelaavat pelaamisen ilosta. Meillä oli tahtoa ja halua päästä pitemmälle, Siikala kommentoi.

Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nousta

Siikala toteaa, että on tärkeää Vantaalle, että paikkakunnalla pelataan jatkossakin SM-liiga-tasoista jääkiekkoa. Pääkäskyttäjä näki heti kauden alussa, että joukkueesta muodostui sellainen niin kuin pitikin. Taistelutahto ja erityinen joukkuehenki löytyi helposti.

− Meidän tavoitteenamme ei ollut muuta kuin voitto karsinnassa, Siikala totesi.

Yhdessä Kiekko-Vantaan kanssa SM-Liigaan nousi myös KooKoo, joka sai paikan KooKoon edustusjoukkueen myötä. Kiekko-Vantaan pelaajarunko pysynee melkoisen samana kuin tälläkin kaudella.

Siikala antoi arvostuksensa joukkueelle.

− Jokainen halusi voittaa. Meidän ensi kauden pelaajarunkomme perustuu samoista pelaajista. Vain neljä uutta pelaajaa noussee mukaan.

Ensi kaudesta Siikala on hieman vaitonainen.

− Katsotaan sitä ensi kauden peluutusta liiton mukaan. Myöhemmin selviää, montako kertaa pelaamme Jokereita ja Espoon Bluesia vastaan. Voimme kohdata joukkueet runkosarjassa kuudesta kahdeksaan kertaa, jos sarjajako niin esittää, Siikala sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle