KHL:n superseura ja sen pepsitähti Jokereiden tiellä - "Radulovin koppa kiehuu"

KHL / Artikkeli
Jokereiden ja Moskovan TsSKA:n kamppailusta odotetaan tulikuumaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtaa KHL:n pudotuspeleissä seuraavaksi koko KHL:n parhaan joukkueen Moskovan TsSKA:n. Antti Mäkinen kertoo Laidasta laitaan -sarjassa kaiken, mitä sarjasta tarvitsee tietää. Kestääkö Alexander Radulovin kuuppa? Miten sarjassa käy?

Laidasta Laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen joutuivat kovan pohdinnan eteen. Jokerit-TsSKA-pudotuspelisarja alkaa, mutta vieraaksi tarvittaisiin valistamaan todellinen KHL-asiantuntija.

No, kauas ei tarvinnut lähteä kalaan, sillä toinen tamperelainen, Viasatin kultakurkku Antti Mäkinen kertookin kuulijoille kaiken, mitä Jokereista, Moskovan TsSKA:sta ja joukkueiden välisestä konferenssivälieräsarjasta pitää tietää.

Vaikka 400 olympiakultaa voittaneen TsSKA:n jääkiekko-osasto ei olekaan juhlinut menestyksellä vuosiin, TsSKA on marssinut tähän pisteeseen naurettavalla dominoinnilla. Ensin runkosarjassa, sitten pudotuspelien 1. kierroksella. Millainen joukkue on kyseessä?

- Tämä on paras venäläinen seura, mitä KHL:ssä on. Parhaat pelaajat ja fiksuin valmentaja Dmitri Kvartalnov, joka on eurooppalainen valmentaja venäläisittäin. Jokereilla on nyt hyvä haaste vastassa, sillä TsSKA on myös joukkue, ei vain kasa yksilöitä, Mäkinen hehkuttaa.

Joukkueen mahti kiteytyy toki partasuiseen, hallitsemattoman tulisieluiseen ja taitavaan tähteen Alexander Raduloviin. Miten Radulovin kuuppa kestää Jokereiden paineen?

− Radulovilla on kestänyt kuuppa tällä kaudella ja se on aivan poikkeuksellista. Radulov on nähnyt ja kokenut paljon, mutta nyt se on megaseuran tähti ja se on tajunnut, ettei se voi olla apina siellä kentällä.

− Mitä pidemmälle tämä sarja menee, olen varma, että Radulovin koppa kiehuu.

Podcastissa käydään kovalla kammalla läpi myös Jokereiden vahvuudet, tärkeimmät pelaajat sarjassa ja TsSKA:n kokoonpano alhaalta ylös. Entä kumpi sitten vie sarjan?

- Kauden mittaan erilaiset lehdet ovat kirjoittaneet, ettei Jokereilla riitä ratkaisuvoima KHL:n. En sitten tiedä, kun Steve Moses voittaa maalipörssin, Juhamatti Aaltonen on huikea ratkaisija ja joukkueessa on sarjan taitavin jätkä Linus Omark.

− Olen varmaankin ainoa, joka on julkisesti sanonut, että Jokerit vie tämän sarjan. Pysyn kannassani. Erkka Westerlund on maajoukkueessa lukuisissa kisoissa huonommilla nipuilla kaatanut Venäjän ratkaisupeleissä. Asetelma on sama tässä, Mäkinen painottaa.

Sarjasta on tulossa silkkaa magiikkaa - vastakkain ovat haastaja Jokerit ja jo Neuvostoliiton ajoilta koko venäläisen urheilun kulmakivenä toiminut armeijan joukkue TsSKA.

Tule kertomaan mielipiteesi sarjasta ja sen voittajasta kolmikollemme Twitterissä hashtagilla #LaidastaLaitaan!

Juttelutuokion toinen osa julkaistaan perjantaina. Silloin Mäkinen kertoo, miten hän päätyi huipputason urheiluselostajaksi ja mitä huipulle pääsy on vaatinut. Pysy kuulolla!

» Lähetä palautetta toimitukselle