KHL:n pudotuspeleissä tasaista - suomalaiset isoissa rooleissa

KHL / Artikkeli
Arkistokuva. Sunnuntaina tärkeän voittomaalin tehnyt Antti Pihlström osui syksyllä myös Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL.n pudotuspeleissä on pelattu täydet kaksi kierrosta. Peräti kuusi ottelusarjaa on 1−1-tilanteessa. Useat suomalaispelaajat ovat olleet ratkaisevissa rooleissa.

Läntisen konferenssin kärkijoukkue Moskovan TsSKA on ottanut odotetusti ohjat käsiinsä ja johtaa Sotšia kahden ottelukierroksen jälkeen yhtä monella voitolla yhteismaalein 6−1. 

Pietarissa SKA naulasi ensimmäisessä ottelussa Torpedo Nižni Novgorodin seinään lukemin 6−3. Jarkko Immonen iski itse kaksi Torpedon maaleista ja merkkautti lisäksi yhden syöttöpisteen. Lauantain toisessa osaottelussa SKA antoi vieraille kaksi maalia eteen, joka riitti Torpedon 2−1-voittoon. Sakari Salmisen tilastoissa on kahden ottelun jälkeen vain yksi syöttöpiste.

Viime kevään revanssiparissa Moskovan Dinamo voitti ensimmäisen osaottelun odotetusti 3−1, mutta lauantaina asetelmat kääntyivät ja Lokomotiv Jaroslavl tasoitti sarjan tasalukemiin niukalla 2−1-voitolla.

Kun myös Jokerit ja Minskin Dinamo tasasivat voitot, Lännessä kolme ottelusarjaa on kahden kierroksen jälkeen 1−1-tasalukemissa, kun KHL-karavaanit matkaavat kohti huomenna pelattavia kolmansia otteluita.

Jarno Koskiranta iski sunnuntaina kaksi maalia.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Suomalaiset tasoittivat ottelusarjoja 

Magnitogorskissa Salavat Julajev Ufan Teemu Hartikainen iski itse avausmaalin ja teki vahvan esityön Antti Pihlströmin kolmannen erän 2−1-voittomaaliin, kun Ufa puolusti otteluvoitot tasoihin kovan väännön jälkeen. Hallitseva KHL-mestari Metallurg tuskin tästä tappiosta hätkähtää. Ottelusarjasta on odotettavissa pitkä ja vähämaalinen taisto.

Novosibirskissä Jarno Koskiranta nosti rangaistuslaukauksesta Sibirin 3−2-johtoon ja ampui pari minuuttia myöhemmin joukkueensa ratkaisevalle kahden maalin karkumatkalle. Sibir otti myös ensimmäisessä ottelussa maalinteossa onnistuneen Koskirannan johdattamana kauden ensimmäisen voittonsa Traktor Tšeljabinskista ja tasoitti ottelusarjan 1−1-lukemiin. 

Raimo Summasen Avangard Omsk voitti lauantaina, mutta kärsi vahvasta hallinnasta huolimatta sunnuntaina 0−2-tappion kazakstanilaiselle Barys Astanalle, joten myös tässä sarjassa lähdetään kolmanteen otteluun tasatilanteessa. 

Sunnuntain viimeisessä ottelussa Ak Bars Kazan rutisti toisen perättäisen jatkoaikavoiton Avtomobilist Jekaterinburgista. Molempien otteluiden ratkaisumaalit kirjattiin ruotsalaishyökkääjä Oscar Möllerin nimiin.

Päivitetty 21.55. Kazan-ottelun tulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle