Kevin Shattenkirk kiekkoilee seuraavat neljä kautta New York Rangersin paidassa.

Getty Images

Kevin Shattenkirk uskoi unelmaansa − “Olen haaveillut tästä hetkestä koko urani”

Kevin Shattenkirk kiekkoilee seuraavat neljä kautta NY Rangersin paidassa. Seitsemän NHL-kauden jälkeen Shattenkirk pääsee vihdoin täyttämään lapsuuden unelmansa ja pääsee samalla pelaamaan hyvän ystävänsä Ryan McDonaghin kanssa. Mikä sai Shattenkirkin jättämään miljoonia dollareita pöydälle ja valitsemaan juuri NY Rangersin?

New Rochelle, New York, sijaitsee vajaan 40 kilometrin päässä Madison Square Gardenista. Vuonna 1989 syntynyt Kevin Shattenkirk kasvoi suurkaupungin liepeillä ja juhli New York Rangersin edellistä mestaruutta lastenrattaissa keväällä 1994.

Muutamaa vuotta myöhemmin Shattenkirk otti ensimmäiset potkunsa jäällä ja tuosta hetkestä lähtien miehellä oli yksi unelma − pukea jonain kauniina päivänä Rangersin paita päälle ja pelata Madison Square Gardenissa.

Tuo kaunis päivä koitti lauantaina, jolloin Shattenkirk solmi vihdoin ja viimein sopimuksen kotiseuransa kanssa. Miehen tie Broadwaylle on ollut pitkä ja kokemusta on karttunut useammasta kaupungista.

Boston University, Colorado Avalanche, St. Louis Blues ja viimeisimpänä pysähdyksenä Washington Capitals. Suomalaisfanit saattavat muistaa myös lyhyen visiitin Turkuun työsulkukaudella 2012-13.

Heinäkuun ensimmäinen päivä ja Rangers ovat jo vuosien ajan muodostaneet mielenkiintoisen yhdistelmän. Rangersin on ylläpidettävä mielenkiintonsa kovassa taistossa kaupungin muiden urheilujoukkueiden kanssa, mikä on usein tarkoittanut tähtipelaajien hankkimista − hinnalla millä hyvänsä.

Scott Gomez, Bobby Holik, Wade Redden, Brad Richards, Rick Nash, lista jatkuu vielä pitkään. Uransa ehtoopuolella oleville pelaajille on tarjottu ylimittaisia ja -hintaisia sopimuksia, jotka ovat lähes järjestään päättyneet ulosostoihin.

NHL:ssä puhutaan usein termistä "hometown discount", eli kotialennuksesta. Shattenkirk on pitkästä aikaa todellinen huippupelaaja, joka jätti pöydälle valtavan määrän dollareita ja valitsi mahdollisuuden toteuttaa unelmansa.

Shattenkirk on pitkästä aikaa todellinen huippupelaaja, joka jätti pöydälle valtavan määrän dollareita ja valitsi mahdollisuuden toteuttaa unelmansa.

Shattenkirkin perässä olivat viime metreille asti ainakin New Jersey Devils ja Tampa Bay Lightning. Raporttien mukaan muiden joukkueiden tarjoukset olivat huomattavasti arvokkaampia verrattuna Rangersin tarjoukseen.

Shattenkirk kertoi ajatuksistaan eilen pidetyssä lehdistötilaisuudessa: "Kun sinulla on vihdoin mahdollisuus toteuttaa koko elämäsi suurin unelma, olet valmis jättämään dollareita pöydälle. Päätökseni takana oli paljon muitakin asioita, ei pelkästään sopimuksen pituus tai sen arvo."

GM Gortonilla riittää hommia, Shattenkirkin sopimus onnistunut 

Shattenkirkin sopimus Rangersin kanssa on neljävuotinen ja keskimäärin mies kuittaa kaudesta 6,6 miljoonaa dollaria. Rangers-GM Jeff Gorton on varmasti tyytyväinen sopimuksen pituuteen, mutta Shattenkirkin tulevan kauden vaikutus palkkakattoon (6,6 miljoonaa) on varsin massiivinen.

Rajoitettujen vapaiden agenttien Mika Zibanejadin ja Jesper Fastin jatkosopimukset hoituvat kohtuullisella hinnalla, mutta Gortonin on vielä löydettävä joukkueeseen mahdollisesti kaksi keskushyökkääjää. Aiemmin kesällä Gorton vihjaili, että hyökkääjä J.T. Miller voisi tehdä mahdollisesti paluun keskushyökkääjän paikalle, jos tarve vaatii.

Shattenkirk parantaa välittömästi Rangersin puolustuksen tasoa. Puolustuksen kärkinelikon muodostavat Shattenkirkin lisäksi joukkueen kapteeni Ryan McDonagh, vastikään neljän vuoden jatkosopimuksen solminut Brendan Smith ja nuori lupaus Brady Skjei. Muista jäljellä jäävistä pelipaikoista taistelevat veteraanien Marc Staalin ja Nick Holdenin ohella tulokkaat Anthony DeAngelo ja Aleksei Bereglazov

Rangers onnistui jälleen houkuttelemaan yhden liigan valovoimaisimmista pelaajista Gardenin jäälle. Tällä kertaa joukkue ei kuitenkaan heitellyt dollareita ilmaan miten sattuu. Shattenkirk oli ollut joukkueen kiikarissa jo pitkään, mutta Rangers jäi silti taka-alalle tarjouskilpailussa. Lukuunottamatta Eric Staalin ostamista, Gorton on tehnyt vakuuttavaa työtä manhattanilaisseuran GM:nä. 

Tänäkin kesänä New Rochellessa syntyy satoja poikavauvoja. Mitä todennäköisemmin ainakin yksi pojista laittaa jossain vaiheessa luistimet jalkaansa. Shattenkirkilla on nyt hyvä mahdollisuus inspiroida uutta sukupolvea unelmoimaan Rangers-paidasta. Jos samalla reissulla mukaan tarttuu Stanley Cup, on Shattenkirkin ja Rangers-fanien unelma täytetty. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rangers-tähdet hyvällä asialla - Zuccarellon tähdistöottelu siirtyy ulkojäille

NHL | 24.8.2017 21:53
New York Rangersin tähtipelaajat Mats Zuccarello ja Henrik Lundqvist yhdistävät voimansa tällä kertaa hyvän asian puolesta. Kaksikko järjestää yhdessä Right To Play -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa ulkoilmaottelun Oslossa ensi kesänä. lue lisää

Lindy Ruff Rangersin apuvalmentajaksi

NHL | 11.7.2017 13:03
New York Rangers on palkannut kokeneen Lindy Ruffin apuvalmentajakseen. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Analyysi: Coyotes ja Blue Jackets täsmähankintoihin - Blackhawks ja Rangers pelaavat riskillä

NHL | 26.6.2017 13:53
Varausviikonloppu toi mukanaan useita korkean profiilin kauppoja. Suurimpaan rooliin nousivat Chicago Blackhawksin riskipeli, Columbus Blue Jacketsin täsmähankinta Artemi Panarinin muodossa sekä Arizona Coyotesin aktiivinen toiminta siirtomarkkinoilla. lue lisää

Rangers ja Coyotes vaihtokaupoilla - Raanta aavikolle

NHL | 23.6.2017 20:56
New York Rangers on kaupannut Antti Raannan ja Derek Stepanin Arizona Coyotesiin. Vaihdossa Coyotes antoi Anthony DeAngelon ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron viikonlopun varaustilaisuuteen. lue lisää

Kommentit

Kevin Shattenkirk

NY Rangers #22 R p
s. 1989 Greenwich, CN, USA
180CM / 88KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2007 Colorado Avalanche 1. kierros #14