KeuPa toivoo terveyttä, tiiviyttä ja ehjyyttä esityksiin

MESTIS / Artikkeli
Syyskausi oli KeuPalle yhtä riemua.
Sarjan viidenneltä sijalta joulutauolle lähteneen KeuPan kautta voidaan mitää tähän mennessä erittäin onnistuneena. Jatkoaika löysi kuitenkin muutamia asioita, joissa esimerkiksi joulupukki voisi keuruulaisia avittaa.

Viime kaudella yllättäen runkosarjan neljänneksi itsensä taistellut KeuPa HT on näyttänyt jälleen epäilijöilleen, ja löytyy tällä hetkellä sarjataulukon sijalta viisi. Joulukuussa keuruulaiset ovat olleet vahvassa vedossa, kun seitsemästä ottelusta tilille on kertynyt kuusi voittoa.

Jatkoaika pohdiskeli KeuPan lahjatoivelistaa Korvatunturille kevättä silmällä pitäen.

1) Herätyskello heti ottelujen alkuun

KeuPa on osoittanut peleissään äärimmäistä sitkeyttä. Joukkue on noussut monissa peleissään useamman maalin takamatkalta rinnalle ja lopulta ohi. Tällainen periksiantamattomuus on ihailtavaa, mutta kevään lähestyessä pelit kovenevat.

KeuPan kannalta olisikin siis suotavaa, että hereillä oltaisi heti pelin alusta asti. Tällöin hurjia kirejä ja hyytävän jännittäviä loppuhetkiä ei välttämättä tarvitsisi läpikäydä joka ikisessä ottelussa.

2) Takalinjat tiiviiksi

Keuruulaiset ovat viimeistelleet sarjassa neljänneksi eniten maaleja, mutta vastaavasti päästettyjen maalien tilastossa joukkue jakaa toista sijaa IPK:n kanssa. Oma maaliverkko on heilunut keskimäärin 3,27 kertaa jokaisessa ottelussa.

Tällaisilla päästettyjen maalien lukemalla on vaikea voittaa otteluita, erityisesti pudotuspeleissä, jossa puolustuspeli ja fyysisyys nousevat isompaan rooliin.

3) Terveyttä – erityisesti kärkipelaajille

KeuPan joukkueesta on noussut esiin kauden aikana selkeitä kärkipelaajia, kun esimerkiksi koko sarjan pistepörssin kolmatta sijaa miehittävä Samuel Salonen, kesken kauden joukkueen paitaan siirtynyt Aki Kangasmäki ja Lukko-yhteistyöpelaaja Janne Väyrynen ovat kannatelleet joukkueen hyökkäyspeliä.

Erityisesti lyhyen sopimuksen jälkeen loppukaudeksi kiinnitetty Kangasmäki on osoittautunut todelliseksi täsmähankinnaksi, sillä isokokoinen hyökkääjä on takonut pelaamissaan 12 ottelussa peräti 15 tehopistettä.

Kärkipelaajien pitäisikin siis pysyä terveinä. Ketjukoostumukset ovat löytäneet toimivaan muotoon, ja tulosta tulee. Kolmantena KeuPa HT:n joululahjatoivelistalta löytyy siis ripaus onnea loukkaantumisten välttämiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle