KeuPa HT voiton päässä mestaruudesta

MESTIS, Muut Sarjat / Artikkeli
Lähes kaksituhatta silmäparia seurasi trilleriä Forssassa.
Kuva © Juha Sinkkonen
Suomi-Sarjan finaalipelit ovat käynnissä ja lauantai-iltana käytiin tasainen, fyysinen ja tulinen taistelu FPS:n ja KeuPa HT:n välillä. Forssassa oli tarjolla todellinen kiekkoilta, kun 1932 katsojaa sai todistaa hurjaa kamppailua.

Näiden kahden joukkueen välisestä kamppailusta ei vauhtia ja tunnetta puuttunut, sillä taklauksia paukkui ympäri kaukaloa. Forssalaiset pitivät johtoasemansa aina toisen erän alkuun asti, jonka jälkeen keuruulaiset aloittivat omat maalikarkelonsa.

Vauhdikas vääntö päättyi lopulta KeuPa HT:n niukkaan 4-5-voittoon Taneli Maasalon maalin myötä. Ottelusarja on nyt 1-2 keuruulaisten hyväksi. Tähän mennessä tasainen sarja on miellyttänyt molempien joukkueiden päävalmentajia.

− Tämä on ollut hieno ja kirjava sarja, ja olemme pelanneet hyvää kiekkoa. Ensimmäisessä pelissä vielä opettelimme, mutta toisen sitten voitimme. Tänään hävisimme itsellemme. Hieno tässä on ollut olla mukana, kertaa FPS-luotsi Kalle Honkonen kulunutta finaaliurakkaa.

− Kuten voi huomata, tämä sarja on ollut hyvin tasainen ja vierasjoukkue on aina voittanut. Näin tasainen sarja voi kääntyä vielä kummalle vain. Näissä peleissä ennen kaikkea nöyryys ratkaisee. Ei saa ylihyökätä ja täytyy pystyä puolustamaan, tuumii puolestaan KeuPa HT:n päävalmentaja Kari Rautakorpi.

Forssalaisten vahvojen peliotteiden voidaan katsoa kaatuneen Niko Forsströmin ulosajoon toisen erän viimesekunneilla. Pitkän viiden minuutin mittaisen ylivoimansa aikana KeuPa HT iski peräti kaksi maalia. Forssalaisten peliote alkoi herpaantua, mutta Honkonen uskoo, etteivät keuruulaiset mikään mahdoton vastus ole.

− Ensin olimme 3-1-johdossa, sitten tuli se viiden minuutin jäähy ja erikoisia tilanteita. KeuPa HT on kyllä ihan kaadettavissa, tänään jopa hieman väsynyt. Olemme jo kerran voittaneet Keuruussa, joten keskiviikon jälkeen voi kysyä mikä tekee meistä vaikean heille.

Mestis on mahdollisuus

Kun seuraa sekä FPS:n että KeuPa HT:n otteita jäällä, huomaa että molemmista löytyy paljon potentiaalia täyttämään Vaasan Sportin jättämä aukko Mestiksessä ensi kaudella. Suomi-Sarjan mestari voi anoa Mestis-lisenssiä ensi kaudelle ja Kalle Honkonen näkee tämän suurena mahdollisuutena.

− Mestis-lisenssin hakeminen on aina mahdollisuus. Tässä jätkät pelaa jo osittain työpaikoistaan aivan kuten valmentajatkin. Hakeminen itsessään ei herätä sen kummempia tunteita, sillä itse en sitä hoida. Sen puolen hoitaa joku muu, kertoo Honkonen.

Minkälaisena kiekkokaupunkina FPS-luotsi sitten näkee Forssan? Honkonen uskoo, että forssalaiset saattavat helpostikin syttyä Mestis-kiekkoon.

− En tietenkään usko, että marraskuinen tiistaipeli toisi jäähalliin 2000 katsojaa, mutta uskon että täällä kiinnostuttaisiin. Pitkän kauden katsojakeskiarvo olisi ehkä 500-800 paikkeilla, sillä onhan tämä urheilukaupunki, Honkonen tuumii.

Mitä Mestikseen nousuun tulee, Kari Rautakorpi on kolleegansa kanssa samoilla linjoilla. Ennen mitään lisenssihommia täytyy kuitenkin keskittyä voittamiseen.

− Minä itse olen vain valmentaja, en koko seura. Minun tehtäväni on laittaa pojat voittoon. Mestikseen voi edelleen nousta, mutta niitä asioita hoitaa seura, toteaa Rautakorpi.

KeuPa HT:n nousu Mestikseen toisi mielenkiintoisen asetelman Jyväskylän seudulle. Keuruu on noin 60 kilometrin päässä JYPin ja JYP-Akatemian kotikaupungista ja Keuruun suuntaan yhteistyö on vilkasta. Jos paikka Mestiksestä aukeaa, on sauma paikallisotteluihin verrattaviin vääntöihin olemassa.

− JYP ja JYP-Akatemia ovat auttaneet meitä koko ajan, sillä heiltä tulee meille pelaajia. Totta kai jos samaa sarjaa pelataan, tulee myös kilpailua, mutta eiköhän Keski-Suomesta löydy tarpeeksi taitavia kiekkoilijoita jokaiseen joukkueeseen, tuumii Rautajoki.

FPS:n ja KeuPa HT:n välinen finaalisarja jatkuu tulevana keskiviikkona. Forssalaiset onnistuivat viime kerralla Keuruulla kukistamaan isännät, mutta nähtäväksi jää riittääkö vihreiden miesten into vielä tulevassa ottelussa. Keuruulaisilla on mahdollisuus sinetöidä mestaruutensa tulevana keskiviikkona, joten voitto ei tule helpolla forssalaisille irtoamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle