Ketsuppipullo auki − Honka pyöritteli Sveitsiä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi voitti Sveitsin ylivoimaisesti Hämeenlinnassa alle 18-vuotiaiden turnauksessa.
Juniorimaajoukkueet pelasivat tänään kaksi ottelua. Alle 20-vutiaiden joukkue hävisi Venäjällä 6-4 Juniorkronorille, mutta Hämeenlinnassa nähtiin alle 18-vuotiaiden näyttävä voitto.

Jatkoaika kokosi päivän juniorimaajoukkueottelut jälleen yhteen pakettiin. Tänään tositoimissa olivat Nuoret Leijonat Venäjällä ja alle 18-vuotiaiden maajoukkue kotiturnauksessaan Hämeenlinnassa.

Alle 18-vuotiaiden viiden maan turnaus Hämeenlinnassa

Suomi U18 – Sveitsi U18 6-2 (3-1, 1-1, 2-0)

Anttoni Honka oli pelipäällä Suomen alle 18-vuotiaiden kohdatessa turnauksen toisessa pelissä Sveitsin. Avauspäivänä USA:n yllättäneet sveitsiläiset olivat vastaantulijoita alusta asti, kun Suomi karkasi toisella minuutilla jo 2-0-johtoon. Maalit iskivät Lassi Thomson (1+0) ja Patrik Siikanen (2+0). Sveitsin aikalisän jälkeen Suomi karkasi jo 3-0-johtoon.

Sveitsi kavensi erän lopussa, mutta voimasuhteet eivät muuttuneet toisessa erässä. Suomi hyökkäsi ja puolusti laadukkaasti joka kentällisen voimin, vaikka Sveitsi pääsikin tekemään illan toisensa erän aikana.

Kotijoukkueen kiekollinen pelinopeus oli rautaa. Hyökkäykset lähtivät useassa rytmissä, eikä suomalaispuolustajilta puuttunut reagointikykyä Sveitsin puolustavan viisikon antaessa tilaa nousta.

Peli päättyi lopulta komeaan 6-2-voittoon. Suomen tehokkain oli Anttoni Honka (0+2). Toni Utunen ja Arttu Nevasaari keräsivät kaksi syöttöpistettä. Suomen maalissa pelasi Arttu Nurmi.

Alle 20-vuotiaiden neljän maan turnaus Venäjällä

Suomi U20 – Ruotsi U20 4-6 (2-2, 1-2, 1-2)

Nuorten Leijonien tappiot saivat jatkoa Venäjällä pelattavassa neljän maan turnauksessa myös torstaina. Avauspäivänä Suomi hävisi Tšekkille jatkoajalla lukemin 3-2. Toisena turnauspäivänä Ruotsi oli parempi lukemin 6-4.

Juniorkronor pääsi heti ottelun alussa johtoon Emil Bemströmin osumalla. Ottelu kääntyi kuitenkin nopeasti Nuorten Leijonien eduksi. Joona Koppanen tasoitti minuutti Bemströmin maalista ja joukkueen vahvuuteen vasta Ruotsi-otteluun liittynyt Jerry Turkulainen vei suomalaiset johtoon vain viisi minuuttia myöhemmin.

Ennen avauserän loppua Axel Jonsson Fjällby pääsi kuitenkin kuittaamaan Turkulaisen osuman tasavajaalla, joten ensimmäiselle erätauolle poistuttiin 2-2-tasatilanteessa.

Toisen erän aikana Ruotsi onnistui kaapimaan itselleen johtoaseman. Vaikka Jesperi Kotkaniemi siirsi heti keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen alkuun Nuoret Leijonat jälleen johtoon, oli Ruotsi päätöserään lähdettäessä johdossa Jonsson Fjällbyn illan toisella ja Jacob Olofssonin osumilla.

Lisää kylmää vettä suomalaisten niskaan päätöserän alussa lisäsi Fabian Zetterlund, joka toimitti kiekon ylivoimalla ohi Ukko-Pekka Luukkosen. Kotkaniemi kavensi vielä ilman maalivahtia viimeisellä minuutilla, mutta Jonsson Fjällby lopetti Nuorten Leijonien pyristelyn yhdeksän sekuntia ennen loppua täydentämällä hattutempun. Loppulukemat kirjattiin 6-4.

Suomi päättää turnauksen perjantaina kello 17.00 Suomen aikaa Venäjää vastaan.