Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tuulettavatko Landeskog (vas.) ja Duchene (kesk.) Avalanche-paidassa vielä maaliskuussakin?

Getty Images

Keskinen divisioona siirtotakarajalla: Maksaako kukaan riittävästi Avalanche-tähdistä?

Colorado Avalanchen Gabriel Landeskog ja Matt Duchene sekä St. Louis Bluesin Kevin Shattenkirk kiinnostavat ympäri liigaa, mutta osoittautuuko tähdistä pyydetty hinta liian kovaksi ostajaehdokkaille?

Keskistä divisioonaa ennakoidaan aktiiviseksi pelaajasiirtojen takarajan lähestyessä, sillä osa siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä pelaa vielä tällä tällä hetkellä kovassa keskilohkossa.

Chicago Blackhawks

Blackhawks on lännen kärkijoukkueita, jolla on vähän tilaa palkkakatossa. Ennen kauden päättymistä Blackhawks-GM Stan Bowman tuskin on siirtoja tekemässä pitääkseen joukkueensa iskukykyisenä pudotuspeleissä.

Palkkakattoon olisi saatava tilaa, jotta ainakin maalivahti Scott Darlingille on mahdollista tehdä jatkosopimus.

Colorado Avalanche

NHL:n jumbojoukkue on mielenkiintoisin toimija siirtotakarajan lähestyessä. Tähtihyökkääjät Matt Duchene ja Gabriel Landeskog ovat olleet siirtohuhujen kohteena jo pitkään. Myös konkarihyökkääjä Jarome Iginla on todennäköinen lähtijä.

Avalanche hakee vastineeksi vahvistusta puolustukseensa ja varausoikeuksia. Erityisesti Duchenen ja Landeskogin kohdalla pyynnöt ovat kovia, mikä voi rajoittaa ja karkoittaa osan mahdollisista kauppakumppaneista. Suurella todennäköisyydellä ainakin osa edellä mainituista Avalanche-tähdistä vaihtaa maisemaa ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Löytääkö Patrick Eaves uuden kodin siirtojen takarajalla?

Löytääkö Patrick Eaves uuden kodin siirtojen takarajalla?

Getty Images

Dallas Stars

Starsin kausi on mennyt pieleen, ja teksasilaisten kausi on päättymässä runkosarjaan. Palkkakatossa olisi varaa täsmähankinnoillekin, mutta todennäköisesti Stars on siirtojen takarajalla myyjän roolissa. 

Ainakin vahvaa kautta pelaava Patrick Eaves on haluttu pelaaja. Pudotuspeleihin valmistautuvia joukkueita kiinnostanee muutkin viimeistä sopimuskauttaan pelaavat Stars-konkarit, kuten Jiri HudlerJohnny Oduya ja Patrick Sharp. Vastineeksi Stars-miehistö kaipaa ainakin laatua puolustukseen.

Minnesota Wild

Pudotuspeleihin hyvistä asetelmista lähtevä Wild lienee siirtojen takarajalla passiivisessa roolissa, sillä tasapainoisessa miehistössä ei ole kriittisiä tarpeita.

Joukkueen on myös kauden jälkeen raivattava palkkakattoon tilaa ainakin Mikael Granlundin ja Nino Niederreiterin jatkosopimuksille, joten Minnesotan suunnalta tuskin kauppoja nähdään.

Nashville Predators

Predators taistelee läntisen konferenssin villi kortti -paikoista pudotuspeleihin, joten joukkue tehnee joitakin täsmähankintoja. Palkkakatossakin on tilaa lähes neljä miljoonaa dollaria.

Tilauksessa Nashvillen suuntaan olisi ainakin viimeistelytaitoa hyökkäykseen sekä kokemusta ja syvyyttä puolustukseen. Esimerkiksi Arizona Coyotesin laitahyökkääjä Radim Vrbata ja New Jersey Devilsin Kyle Quincey voisivat olla Predatorsin kiikarissa.

Toteutuvatko pitkään velloneet Shattenkirk-huhut?

Toteutuvatko pitkään velloneet Shattenkirk-huhut?

Getty Images


St. Louis Blues

Blues on lähtökohtaisesti ostaja, vaikka joukkueella onkin riveissään kaksi todennäköistä kauppakohdetta: puolustaja Kevin Shattenkirk ja hyökkääjä Patrik Berglund. Molempien sopimus päättyy tähän kauteen, ja vuosi sitten vastaavassa tilanteessa Blues päästi hyökkääjät David Backesin ja Troy Brouwerin pois ilman korvausta.

Tällä kertaa Blues-GM Doug Armstrong tuskin haluaa luopua runkopelaajistaan ilmaiseksi. Shattenkirk on arvioitu jopa halutuimmaksi pelaajaksi siirtotakarajalla. Vahvistukselle on suurin tarve hyökkäyksessä ja erityisesti sentteriosastolla, mutta Shattenkirkin mahdollisen lähdön myötä myös puolustus kaipaa leveyttä.

Winnipeg Jets

Jetsin viimeaikaiset hyvät otteet ovat virittäneet uudelleen uskoa joukkueen pääsystä pudotuspeleihin. GM Kevin Cheveldayoff pyrkinee vahvistamaan maltillisesti joukkueensa ongelmakohtia, kuitenkaan Jetsin tulevaisuudesta tinkimättä.

Jets kaipaa kapeaan puolustukseensa vahvistusta ja tarjonnee kauppatavaraksi kokeneimpia ja tällä kaudella vaihtelevasti suoriutuneita laitahyökkääjiään. Sekä Drew Staffordin että Mathieu Perreaultin nimet on kuultu kauppaspekulaatioissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Kesän 5 kovinta vapaa agentti -siirtoa − kotiseuturakkaus voitti taalapinon

NHL | 1.9.2017 11:53
NHL:n kesäkausi alkaa olla jälleen ehtoopuolellaan ja uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia. Jatkoaika otti käsittelyyn kesän vapaiden agenttien kovimmat siirrot. lue lisää

NHL:n laajennusvaraukset 1998-2000: Predators sai sopimuksilla Timosen ja Vokounin, Blue Jacketsin eurooppalaisvaraukset eivät toimineet

NHL | 20.6.2017 15:00
NHL:ää pelattiin viiden kauden ajan 26 joukkueella, mutta uusi vuosituhat on mennyt pääosin 30 joukkueen voimin. Nashville ja Columbus saivat uusina kaupunkeina NHL-joukkueet, samalla kun Atlanta ja Minnesota palasivat NHL-kartalle. lue lisää

Laine ja Barkov NHL-viikon tähdistöön

NHL | 5.3.2018 20:39
NHL:n viikon tähdistöön nousi kaksi suomalaispelaajaa. Patrik Laine oli viikon toiseksi paras pelaaja, ja Aleksander Barkov oli kolmannella sijalla. Suomalaisiakin paremmaksi nousi Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon. lue lisää

Alt, Oduya ja Stewart uusiin osoitteisiin - Jussi Jokinen läpäisi siirtolistan

NHL | 26.2.2018 19:34
NHL:n siirtotakarajalla siirtolistalla on perinteisesti vilskettä. Sunnuntaina listalle päätyneistä pelaajista kolme päätyi vaihtamaan seuraa. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen ei kelvannut kenellekään, joten hänet voidaan sijoittaa Blue Jacketsin farmijoukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Blake Wheeler

Winnipeg #26 R olh
s. 1986 Robbinsdale, MN, USA
196CM / 93KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2004 Phoenix Coyotes 1. kierros #5