Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Saad vääntää jatkossa sinisten puolesta

Getty Images

Kaupat tuli: Saad Kekäläisen leiriin

Columbus Blue Jackets ja Chicago Blackhawks täräyttivät kesäkuun kynnyksellä valmiiksi ison pelaajakaupan, jossa seuraa vaihtoi yhteensä seitsemän pelaajaa. Kumpi voitti ja kumpi hävisi? Jatkoaika analysoi kaupan molempien joukkueiden kannalta.

Hallitseva Stanley Cup -voittaja Chicago Blackhawks kauppasi siis Brandon Saadin, Michael Paliotan ja Alex Broadhurstin Columbus Blue Jacketsiin ja sai vastineeksi Artjom Anisimovin, Marko Danon, Jeremy Morinin sekä Corey Troppin. Lisäksi Blackhawks saa Blue Jacketsin neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

Mitä hyötyä Blackhawksille on kaupasta?

Tommi Kröger: Blackhawks menetti monipuolisen ja nuoren pelaajan, joka ei ole vielä saavuttanut kehityskaarensa lakipistettä. Kaupan tärkein anti olikin finanssipuolella: organisaatiolla ei olisi käytännössä ollut varaa vastata Saadin palkkatoiveisiin. Nyt chicagolaisseura sai hieman pelivaraa palkkakaton alle.

Anisimov on jo osoittanut olevansa kelpo heppa kahden suunnan sentterin rooliin. Danossa puolestaan nähdään varmasti paljon potentiaalia nousta aina liigan eliittihyökkääjien joukkoon.

Mitä hyötyä Blue Jacketsille on kaupasta?

Antti Wennström: Ensinnäkin joukkue sai tässä kaupassa sen parhaan pelaajan. Iso merkitys oli kuitenkin myös sillä, että monta NHL-kelpoa hyökkääjää omistanut Blue Jackets sai nyt hivutettua määrää laatuun ja pelaajia oikeille pelipaikoille. Blue Jacketsilla oli liikaa yhden suunnan pelaajia tai nuoria, NHL:stä peliaikaa kaipaavia pelaajia riveissään. Nyt tilanne tasapainottui.

Saad on vasemmalta ampuva vasen laituri, joka Jarmo Kekäläisen papereissa täydentää oikealta laukovaa ykkössentteri Ryan Johansenia täydellisesti. Saad on yhä nuori ja kehityskelpoinen − Blue Jacketsiin tyyliltään sopiva pelaaja.

Mitä Brandon Saad, Michael Paliotta ja Alex Broadhurst ehtivät saavuttaa Blackhawksissa?

Kröger: Saad ehti kahden viime kauden aikana vakiinnuttaa asemansa Blackhawksin kärkiketjujen laitahyökkääjänä ja oli keskeisessä roolissa kahdessa Stanley Cup -voitossa.

Paliotta on vasta siirtymässä yliopistokaukaloista ammattilaisjäille. Broadhurst on pelannut pari tasaista kautta organisaation farmijoukkueessa, mutta miehen NHL-debyytti on vielä näkemättä.

Mitä Artjom Anisimov, Marko Dano, Jeremy Morin ja Corey Tropp ehtivät saavuttaa Blue Jacketsissa?

Wennström: Anisimov ehti pelata Blue Jacketsissa kolme kautta kohtalaisilla, joskaan ei häikäisevillä tehoilla. Hän saapui seuraan Rangersista vuonna 2012 tehdyssä Rick Nash -kaupassa. Anisimov on kookas ja ulottuva. Hän on ennen kaikkea luotettava pelaaja, jonka varaan voidaan laskea sopivasti tehoja kakkos- tai kolmosketjussa. 

Dano ehti puolestaan vakuuttaa monet debyyttikautensa aikana. 21 pistettä 35 ottelussa kertoo sen, että Dano on jo valmis jatkamaan kehitystään NHL-tasolla. Dano oli seuralle onnistunut ykkösvaraus, joka tässä tapauksessa vaihdettiin vähän kokeneempaan kaveriin.

Morin ja Tropp ehtivät olla seurassa kohtalaisia syvyyspelaajia. Mitään korvaamatonta kaksikko ei ehtinyt Blue Jacketsissa saavuttaa.

Jäikö Blackhawksille aukkoja paikattavaksi?

Kröger: Blackhawksin alempien ketjujen pelaajien sopimuksia päättyi heinäkuun alussa, ja tämä onkin osa-alue, johon Chicagossa haetaan täydennystä. Marcus Krügeristä tuli rajoitettu vapaa agentti. Antoine Vermette, Brad Richards ja Andrew Desjardins ovat kaivaneet lähtökuoppia rajoittamattomina vapaina agentteina.

Jäikö Blue Jacketsille aukkoja paikattavaksi?

Wennström: Blue Jacketsilla riittää paikattavaa eniten puolustuspäässä. Siellä joukkue kaipaisi kiekollista osaamista ja jämeryyttä. Kekäläisen kerrotaan keskustelleen vapaista agenteista vain Paul Martinin kanssa, mutten ihmettelisi vaikka he iskisivät kiinni johonkin kokeneista pakeista ainakin parin päivän sisällä.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Blackhawks

Kröger: Blackhawks on edelleen tiukilla palkkakaton kanssa ja se joutunee edelleen keventämään palkkabudjettiaan, jotta sillä riittäisi pelimerkkejä jatkosopimuksille. Bryan Bickellin ja Kris Versteegin sopimukset voivat olla liipaisimella. Myös Patrick Sharp on pyörinyt kauppahuhuissa, mutta saattaa jäädäkin Chicagoon, jos joukkue onnistuu raivaamaan tilaa palkkakaton alle muutoin.

Saadin poistumisen jälkeen kärkiketjujen laitahyökkääjäpaikoille tulee tilaa uusille yrittäjille. Talven mittaan näemme nouseeko Venäjältä Chicagoon siirtyvistä Artemi Panarinista tai Viktor Tihonovista korvaajaa Saadille.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Blue Jackets

Wennström: Anisimovin siirto pois avaa lupaavalle Alexander Wennbergille lisää peliaikaa kakkosketjun keskellä. Wennbergin viime kausi oli alkupuolella vaisu, mutta loppukiri antoi viitteitä paremmasta. Ja jos Wennbergin peli ei jostain syystä kulje, voi Brandon Dubinsky pelata laadukkaasti kyseisellä paikalla. Lisäksi siirto voi luonnollisesti skarpata ykkösketjua entistä vaarallisemmaksi aiemmin mainittujen kätisyyksien ja pelipaikkojen ansiosta.

Kumpi voitti kaupan?

Kröger: Ensi puraisu maistuu Blue Jacketsin voitolta. Saad on kirkkaasti kaupan ykkösnimi, toisaalta Blackhawks saa nuorta voimaa. Eritoten Danosta on chicagolaisille varmasti vielä iloa.

Wennström: Blue Jackets on parhaan pelaajan saatuaan kaupan lievä voittaja, mutta kokonaisuutena kauppa näyttää toimivan erittäin hyvin molempien joukkueiden tarpeiden kannalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Blackhawks laittoi tuulemaan - Panarin Blue Jacketsiin

NHL | 23.6.2017 20:06
Chicago Blackhawks jatkoi viikonlopun kaupankäyntiään, kun se lähetti Artemi Panarinin ja Tyler Motten Columbus Blue Jacketsiin. Vaihdossa toiseen suuntaan matkasivat Brandon Saad ja Anton Forsberg. Lisäksi kaupassa osoitetta vaihtoivat myös varausvuorot. lue lisää

Blackhawks tuskailee maalinteon kanssa − "Meidän pitää pelata sillä asenteella, että meillä ei ole mitään hävittävää"

NHL | 11.11.2017 19:00
NHL:n kestomenestyjiin kuuluva Chicago Blackhawks ei ole vakuuttanut peliesityksillään kauden alussa. Torstai-iltana joukkue jäi Philadelphia Flyersin jyrän alle, kun kotijoukkue vei pisteet 3−1-voitolla. Joel Quennevillella riittää pohdittavaa, sillä nimivahva Blackhawks on tällä hetkellä kaukana pudotuspelijoukkueesta. lue lisää

Analyysi: Coyotes ja Blue Jackets täsmähankintoihin - Blackhawks ja Rangers pelaavat riskillä

NHL | 26.6.2017 13:53
Varausviikonloppu toi mukanaan useita korkean profiilin kauppoja. Suurimpaan rooliin nousivat Chicago Blackhawksin riskipeli, Columbus Blue Jacketsin täsmähankinta Artemi Panarinin muodossa sekä Arizona Coyotesin aktiivinen toiminta siirtomarkkinoilla. lue lisää

Blue Jackets on löytänyt pelivireensä oikeaan aikaan - "En aio ylianalysoida tätä, me keskitymme vain seuraavaan otteluun"

NHL | 17.3.2018 16:00
Columbus Blue Jackets keräsi viime kaudella 108 pistettä ja oli yksi liigan puhutuimmista joukkueista. Tänä vuonna pistetahti ei ole ollut samanlaista, mutta joukkue taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta. Jatkoaika oli paikalla Philadelphiassa, kun joukkue kaatoi torstaina kotijoukkue Flyersin tiukassa väännössä. lue lisää

DeBrincat ja muut nuoret Blackhawksin jälleenrakennuksen selkärankana

NHL | 14.3.2018 17:00
Original Six -joukkue Chicago Blackhawksin kausi on ollut suuri pettymys ja joukkue jää pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen. Nuoret Alex DeBrincat ja Nick Schmaltz ovat olleet synkän kauden valopilkkuja ja johtavat nuorten pelaajien esiinmarssia Chicagossa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alex Broadhurst

AHL #62 L kh
s. 1993 New Lenox, IL, USA
178CM / 69KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Chicago Blackhawks 7. kierros #199