Kaupat tuli: Michael Del Zotto - Kevin Klein

NHL / Artikkeli
Michael Del Zotto rakentaa hyökkäyksiä jatkossa Predatorsin väreissä.
Kuva © Getty Images
New York Rangers kauppasi puolustaja Michael Del Zotton Nashville Predatorsiin ja sai vaihdossa puolustaja Kevin Kleinin. Jatkoaika analysoi kaupan molempien osapuolten osalta.

New York Rangers teki keskiviikkona odotetun liikkeen ja kauppasi puolustaja Michael Del Zotton Nashville Predatorsiin. Vaihdossa Rangers sai Predatorsilta puolustaja Kevin Kleinin.

Mitä hyötyä Rangersille on kaupasta?

Jani Maarala: Kleinin saapuminen tuo lisää jykevyyttä ja voimaa Rangersin puolustukseen. Hänen sopimuksensa voi olla ehkä vähän turhan hintava kolmosparin puolustajalle. Klein ottanee Del Zotton paikan ja tämän myötä John Moore voi siirtyä omalle tontilleen vasemmalle puolelle. Tämä tulee helpottamaan puolustajien rotaatiota ja peluutusta. Kleinin sopimus kattaa vielä neljä seuraavaa kautta, joten tästä voi tulla Rangersille riippakivi jos peli ei lähde kulkemaan.

Elmeri Salo:  Pääsi eroon pelaajasta, jolla selvästi ei ollut tulevaisuutta joukkueessa ja sai vielä kohtuullisen korvauksenkin. Rightin maila ja alivoimapelaamisen taito, siinä Kleinin suurimmat vahvuudet New Yorkiin siirryttäessä. Rangersilla ei ole nyt varsinaista ylivoimapelin ykköspakkia, muttei menestys ole siitä kiinni. Klein on kokeneempi ja varmempi suorittaja kuin ailahteleva Del Zotto. Vaikea uskoa, että sopimuksen pituus toisi Rangersilla jatkossa minkäänlaisia ongelmia.

Mitä hyötyä Predatorsille on kaupasta?

Salo: Predators sai puolustukseen lisää kiekollista taitoa, joskin sitä on ollut siellä jo aiemminkin rutkasti. Del Zotto tuo nuoresta iästään huolimatta lisää kokemusta, sillä Predators-puolustus on erittäin nuori. Del Zotolla on varmasti paljon näytönhaluja, sillä alkukausi meni täysin Rangers-valmentaja Alain Vigneaultin koirankopissa. Del Zottosta voi olla pitkään hyötyä Predatorsille, kunhan mies siellä jatkaa tämän kauden jälkeenkin. Pahimmassa tapauksessa treidi on täysi farssi, sillä Del Zottosta ei ole nostamaan joukkuetta enää pudotuspeleihin ja mahdollisuudet menettää hänet kauden päätteeksi ovat ilmassa.

Maarala: Del Zotton kuluva kausi on ollut todellinen katastrofi ja kauppa oli vain ajan kysymys. Predatorsissa Del Zotto tullaan todennäköisesti sijoittamaan kakkospariin. Itsestään selvää tämä tosin ei ole, sillä Roman Josi ja Mattias Ekholm ovat toistaiseksi nokkimisjärjestyksessä edellä. Del Zotton potentiaali ei ole vaisusta kaudesta huolimatta hävinnyt mihinkään. Todennäköistä on, että Del Zotto kilpailee juuri Ekholmin kanssa kakkosparin pelipaikasta. Lisäksi Del Zotton nykyinen sopimus umpeutuu kesällä ja hänen olisi annettava hyvät näytöt vakuuttaakseen Predatorsin johdon.

Mitä Michael Del Zotto ehti saavuttaa Rangersissa?

Maarala: Del Zotto ehti Rangers-aikanaan näyttää, että hänellä on potentiaalia pelata huipputasolla NHL:ssä. 40 pisteen kausi 2011-12 on mielestäni tästä hyvä esimerkki. Del Zotto on vaisusta kaudesta huolimatta edelleen yksi liigan lupaavimmista nuorista puolustajista. Lisäksi hänen sopimuksensa on edullinen eikä vie liikaa cap-tilaa. Del Zotto ei kuitenkaan tullut koskaan toimeen Vigneaultin kanssa ja tästä syystä kauppaa osattiin odottaa.

Mitä Kevin Klein ehti saavuttaa Predatorsissa?

Salo: Varsinainen menestys on karttanut Predatorsia koko sen historian ajan, sen myötä myös Kleiniä. Mutta hyvin luottoa saatuaan Klein nousi hiljaa NHL:n parhaimpiin puolustavien puolustajien joukkoon. Aliarvostettu pelaaja ei nauttinut mediahuomiota 'tylsässä' nashvilleläisseurassa, mutta oli kuitenkin Predatorsin luottopakki. Nyt edessä on siirtyminen suurempiin valoihin New Yorkiin, joten huomio varmasti kasvaa.

Kevin Kleinin katse suuntaa nyt Manhattanille.
Kevin Kleinin katse suuntaa nyt Manhattanille.
Kuva © Getty Images

Jäikö Rangersille aukkoja paikattavaksi?

Maarala: Del Zotton erikoisosaaminen on tullut aina esiin ylivoimapelissä, mutta tällä kaudella siihen rooliin on löytynyt pätevämpiä tekijöitä. Del Zottolla on toistaiseksi vain kaksi pisteiden valossa hyvää NHL-kautta alla, joten hänen lähtönsä ei ole Rangersille mikään katastrofaalinen menetys eikä myöskään jätä aukkoja puolustukseen. Tilanne tosin muuttuu, mikäli kesällä vapaiksi agenteiksi tulevat Dan Girardi ja Anton Strålman vaihtavat maisemaa.

Jäikö Predatorsille aukkoja paikattavaksi?

Salo: Jäi. Klein lähtö laski entisestään Predatorsin puolustuksen ikäkeskiarvoa alaspäin, joukkueessa on nyt lähes pelkästään 1990-luvulla syntyneitä puolustajia. Klein oli myös tärkeä alivoimapelaaja ja korkealla blokkaustilastoissa. Vaikka nimellisesti Predators kaupan voittikin, sen puolustus muuttui kokonaisuutena epävarmemmaksi. Treidi tulee näkymään joukkueen pelissä positiivisesti hyökkäyspäässä, mutta negatiivisesti puolustuspäässä.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Rangers

Maarala: Del Zotton pelipaikka löytyi tällä kaudella kolmosparista, joten nyt on jollain vaille peliaikaa toistaiseksi jääneellä tilaisuus napata paikka avauskokoonpanossa. Muuten en näe Del Zotton lähdön hirveästi vaikuttavan joukkueen tilanteeseen. 

Vaikutukset muihin pelaajiin - Predators

Salo: Kilpailu ylivoimavastuusta kasvaa, lisäksi Del Zotto ottanee paikkansa kakkosparista joka aiheuttaa liikehdintää arvojärjestyksessä. Kleinin lähdön myötä joukkue kaipaa nyt usealta pelaajalta parempia otteita alivoimapelissä. 

Kumpi voitti kaupan?

Maarala: Näen Predatorsin kaupan voittajana. Del Zottolla on potentiaalia pelata hyvä NHL-ura ja lisäksi hänen sopimuksensa on Predatorsille suht edullinen. Kun taas Rangers saa jo suht kokeneen peruspuolustajan, jonka palkka ei ole sieltä halvimmasta päästä tämän kauden peliotteisiin suhteutettuna. Kleinilla on myös huomattavasti vähemmän pelivuosia jäljellä.

Salo: Paperilla mies miestä vastaan -vertailussa Predators voitti, mutta samalla hankki itselleen lisää parannettavaa pelissä. Rangers teki perusvarman ratkaisun. Menetti lupaavan, mutta väärälle raiteelle ajautuneen pelaajan ja sai tilalle kokeneemman sekä varmemman tekijän. Rangers ei kaupassa suuresti hävinnyt, mutta Predators nousee kuitenkin treidin voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle