Kapteenin paluu

NHL / Artikkeli
Jarome Iginla tekee tulevana yönä paluun Calgaryyn.
Kuva © Getty Images
Tulevana yönä Calgaryssa pelattava Calgary Flamesin ja Boston Bruinsin kohtaaminen on muutakin kuin vain jääkiekko-ottelu. Kyseisessä ottelussa Flamesin seuraikoni Jarome Iginla tekee paluun vanhaan kotihalliinsa vierasjoukkueen pelipaidassa.

Tiistain ottelu Boston Bruinsia vastaan on Calgary Flamesin pelaajille ja faneille merkittävä ottelu. Flamesin seuraikoni Jarome Iginla nimittäin palaa ensimmäisen kerran vanhaan kotihalliinsa lähtönsä jälkeen. Keväällä 2013 Pittsburgh Penguinsiin kaupattu Iginla on seurahistorian eniten otteluita (1219) pelannut pelaaja. Iginla pitää hallussaan kärkipaikkaa myös pistetilastossa (1095) sekä maalitilastossa (575). Muistissa ovat myös vuoden 2004 Stanley Cup-finaalit jossa Flames hävisi Tampa Bay Lightningille seitsemännessä ottelussa.

Kauppa tapahtui niin nopeasti, ettei hyvästeille jäänyt tuolloin aikaa. Myöhemmin Iginlan tie vei Boston Bruinsiin, seuraan jonka kaupan hän alunperin hylkäsi siirtyäkseen Penguinsiin. 

Hyvästien aika koittaa tiistaina. Ja vastaanotosta tulee varmasti lämmin, kun oma poika palaa vihdoin takaisin vastustajan peliasussa. Tunnekuohuiltakaan tuskin tullaan täysin välttymään. Seuraikonin paluun mukana tulee tietysti myös mediasirkus, kuten aina tällaisissa tapauksissa.

Iginla tunnettiin Calgaryssa pelaajana, joka oli kohtelias kaikille eikä jättänyt ketään kylmäksi. Iginlan merkitys Flamesin organisaatiolle on paljon enemmän kuin vain maaleja ja pisteitä. Hän oli vuosikausia joukkueen ja koko kaupungin kasvot, sydän ja sielu. Hänen vaikutuksensa näkyy ja kuuluu edelleen Flames-organisaatiossa.

- Hän ei ollut vain seuran kasvot, vaan myös koko kaupungin kasvot. Sellaisia pelaajia ei ole kovinkaan montaa, joilla on yhtä hyvä suhde niin kaupunkilaisiin kuin faneihinkin, Flamesiin syyskuussa siirtynyt hyökkääjä Joe Colborne totesi haastattelussa.

Siksi Iginlan paluuottelu onkin Calgaryssa suuri tapaus. Onhan kyseessä yksi seuran kaikkien aikojen suurimmista ikoneista. Ellei jopa se suurin. Flamesin pelaajatkaan eivät tätä voi täysin sivuuttaa, vaikka heille kyseessä onkin vain yksi NHL-ottelu muiden joukossa. Vastapuolella vain sattuu pelaamaan seuran entinen kapteeni ja keulakuva.

Iginlan edellinen esiintyminen Scotiabank Saddledomessa tapahtui maaliskuussa 2013. Tuolloin hän iski Flamesin 4-3-voittomaalin St. Louis Bluesista jatkoajalla. 

Tällä kaudella 30 ottelussa tehot 6+11=17 nakuttanut Iginla on valmistautunut tunteikkaaseen vastaanottoon ja tietää hyvin, että luvassa on erityinen ilta. Buuauksia tuskin on luvassa. 

- Toivottavasti vastaanotosta tulee lämmin. Tiedän että illasta tulee erityinen. Kuvittelisin ottelun alusta tulevan hieman erilaisen, mutta siitä tulee hauskaa, Iginla sanoi TSN-kanavan haastattelussa.

Calgary Flames ja Boston Bruins kohtaavat tiistaiyönä kello 4.30 Suomen aikaa Calgaryn Scotiabank Saddledomessa.

Lähteet: NHL.com, calgaryflames.com, TSN.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle