Giroux on Kanadan nimekkäimpiä pelaajia alkavissa MM-kisoissa.

Timo Savela

Kanada: Kaksi ilman kolmatta − vaahteranlehti rapisee finaalissa

Kanada lähtee jälleen kivikovalla joukkueella tavoittelemaan MM-kultaa. Tiedossa on, ettei mikään muu kuin maailmanmestaruus kelpaa kiekkohullulle kansalle, joten ennakkosuosikin asema tuo mukanaan myös paineet.

Kanada voitti viime vuoden MM-kisoissa maailmanmestaruuden häviämällä koko turnauksen aikana vain yhden ottelun. Tuo ottelu oli alkusarjan päätöspeli Suomea vastaan, jossa vaahteralehtipaidat ottivat Leijonilta nenään maalein 4−0.

Finaalissa osat vaihtuivat, kun Kanada jylläsi mestaruuteen Connor McDavidin ja Matt Duchenen maaleilla. Cam Talbot piti nollapelin.

Nyt valtaosa miehistöstä on vaihtunut, mutta tähtiloisto tuikkuu silti vahvana.

Uhka: Monesta NHL-joukkueesta kasattu supernippu sortuu sooloiluun

Kanadan maajoukkuemiehistössä on pelaajia todella monesta NHL-joukkueesta. Toki myös esimerkiksi Philadelphia Flyersistä MM-jäille matkaavat Wayne Simmonds, Claude Giroux, Sean Couturier ja Travis Konecny. Valtaosa pelaajista joutuu kuitenkin uusien tuttavuuksien ympäröimäksi.

Repaleisuudessa piileekin kanadalaisten kompastuskivi. Mikäli supertähdet eivät löydä yhteispeliään ajoissa tai jokin sotkee luotujen ketjujen kemian, voi joukkue olla lyötävissä.

Joukkueen puolustus ei nimellisesti vastaa hyökkäskaluston säkenöintiin, joten joukkueen sisäisetkin erot saattavat aiheuttaa säröjä vaahteran lehdillä.

Mahdollisuus: Kanada häikäisee jälleen nopealla yhteispelillään ja yksilöt pelaavat harmoniassa

Kanada on jo muutamana vuonna osoittanut, että joskus aiemmin nähtyjä kasvukipuja ja yksin yrittämistä ei enää nähdä, vaan joukkue jyrää alusta lähti vahvalla tekemisellään. 

Joukkueen valmennus on onnistunut kasaamaan MM-joukkueesta hyvin roolitetun, ja jättänyt tarvittaessa isojakin tähtiä pois. Tulos on ollut huimaa, sillä kahdet edelliset MM-kisat ovat päättyneet maailmanmestaruuteen.

Mikäli Kanada saa totutunlaisen nopean koko viisikon pelin käyntiin, menee joukkue turnauksessa − mahdollisesti tappiotta − pitkälle.

Ennuste: Kanadalle ei löydy pysäyttää, paitsi finaalissa

Kanadalle ei löydy alkulohkosta haastajia, vaan joukkue marssii lohkovoittoon ja saa hyvät asetelmat pudotuspeleihin. Kaikki pelin osa-alueet toimivat ja juna puksuttaa miltei pääteasemalle asti.

Finaalissa vastaan asettuessaan Ruotsi on kuitenkin vaahteranlehtipaidoille liian kova pala loistavan puolustuksensa ansiosta. Kanada saavuttaa MM-kisoissa näin ollen hopeaa

Joukkueesta nousee esiin jälleen monia huippunimiä ja jotkut nousevat uudelle tasolle, mutta Oh Canadan sijaan finaalin tunnusmusiikiksi muodostuu Du gamla, du fria.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kunlunin Brule mukaan olympialaisiin: "Sieltä saa varmasti muistoja, jotka säilyvät loppuelämän"

KHL | 11.1.2018 22:19
Vaikka Red Star Kunlun hävisi Helsingin Jokereille torstain vierasottelussa, joukkueen kopista löytyi yksi pelaaja hymyssä suin. Gilbert Brule valittiin Kanadan olympiajoukkueeseen. lue lisää

Kanadan olympiaryhmä julki - joukkueessa runsaasti NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 11.1.2018 19:31
Kanada julkaisi olympiajoukkueensa torstaina. Ryhmän runko tulee odotetusti KHL:stä. lue lisää

Yhdysvallat: Vahva ehdokas toiseen perättäiseen kultaan – Miten käy kotiyleisön edessä?

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 13:00
Nuorten MM-kisoista Yhdysvalloilla on eniten kultamitaleita 2010-luvulla, kolme kappaletta. Kuluvalla vuosikymmenellä mikään maa ei ole onnistunut voittamaan maailmanmestaruutta kahta kertaa peräkkäin. Nyt Yhdysvalloilla on hyvä mahdollisuus tehdä tuo temppu. lue lisää

Kanada: Vakaa aikomus palata mestaruuskantaan − kokenut ryhmä ei anna armoa

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 10:00
Kanada on aina alle 20-vuotiaiden MM-kisoista puhuttaessa yksi kirkkaimmista ennakkosuosikeista. Näin on tälläkin kertaa, sillä vaahteranlehtipaidat lähettävät Buffaloon nuoreksi ryhmäksi erittäin kokeneen nipun. Viime vuoden kisojen finalisti mielii varmasti kynsin hampain takaisin kultakantaan muutaman vuoden tauon jälkeen. lue lisää

Ruotsi: Dahlin yrittää siivittää Ruotsin mestaruuskantaan

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 12:00
Ruotsi on paljon muutakin kuin hehkutettu superlupaus Rasmus Dahlin. Joukkueella on riveissään esimerkiksi SHL:n pistepörssin kärki Elias Pettersson, ja lisäksi se saa odotetun vahvistuksen viime kisoissa loistaneen Alexander Nylanderin liittyessä joukkueen vahvuuteen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita