KalPan vireelle odotetaan jatkoa.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia.

Ilves-Lukko, yli 5,5 maalia, 2,40

Ilves esiintyi viime viikon kamppailuissa pirteästi HIFK:ta ja JYPiä vastaan ja sai onnistumisia varsinkin hyökkäyspäässä. Lukon otteet ovat puolestaan melko alavireisiä ja ailahtelevia, vaikka se saikin hyökkäyksensä vahvistukseksi Teemu Ramstedtin.

Ilveksellä on kuitenkin edelleen omat ongelmansa puolustuspäässä ja se tarjoaa varmasti myös Lukon laadukkaalle hyökkäyskalustolle tilaisuuksia maalintekoon. Toni Koivisto on ollut muun muassa hyvässä iskussa viimeistelemällä kolme maalia kahdessa edellisessä ottelussa.

Raumalaisryhmälläkin on ollut taipumusta virheisiin omassa päässä ja siihen hyvällä itseluottamuksella pelaavan Ilveksen on paikka iskeä. Lauantaina JYPin verkkoon taotut viisi osumaa ovat hyvä muistutus Ilveksen iskukyvystä.

Kahden hieman eri tilassa olevan joukkueen kohtaamisesta voi siis odottaa kohtuullisen runsasmaalistakin, kun hyökkäysosaamista löytyy ja puolustuspelaaminen ei ole terävimmillään. Yli 5,5 maalin kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 2,40 kelpaa peleihin mainiosti.

KalPa (-1) 2,70

KalPa on synkän vaiheensa jälkeen löytänyt uuden vireen ja on tällä hetkellä peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa. Erityisesti oman pään puhtaana pitäminen on ollut avaintekijöitä nousun takana, mutta viime kierroksilla joukkue väläytteli hyökkäystehojaankin iskemällä viisi maalia sekä JYPiä että Ässiä vastaan.

HPK:n peli vastaavasti on ollut melko sekaisin ja tulokset ovat olleet viime aikoina heikkoja. Joukkueen isoimmat ongelmat ovat maalinteossa, sillä joukkue ei päästä hirveästi osumia, mutta omakaan viimeistely ei ole riittävällä tasolla.

Hämeenlinnalaisjoukkue on onnistunut tekemään yli kaksi maalia edellisissä yhdeksässä ottelussaan vain kerran ja se tapahtui lauantaina Sportia vastaan.

KalPa sai maalihanojaan auki edelliskierroksilla nuoren Joni Ikosen johdolla ja maalinsuulla on tulikuuma Niko Hovinen, joka on päästänyt viimeisissä neljässä pelaamassaan ottelussa vain yhden maalin. Kuopiolaisten vire on liikaa myös tehottomuuden kanssa painivalle HPK:lle, joten KalPan vähintään kahden maalin voitosta tarjottava kerroin 2,70 on kelpo pelikohde.

Tappara, 2,20

Pelicans on saanut sairastupaansa tyhjemmäksi ja joukkue voittikin viime viikon kaksi otteluaan. Tapparakin näytti selättävän pienen tuloksellisen suvantovaiheensa nappaamalla täydet pistepotit viikon molemmista otteluistaan.

Tapparan viisikkopeli on ollut tappiopeleissäkin kunnossa ja joukkue on ollut tappiopeleissä täysin pistetaistossa mukana. Tämän ansiosta Tappara lähteekin Pelicansia vastaan ennakkosuosikkina otteluun.

Pelicansin ongelmat ovat puolustuksessa ja vastustajat ovat rokottaneet huolimattomuusvirheistä. Hyökkäyspäässä lahtelaisryhmä on esittänyt pirteitä otteita ja erityisesti ylivoimalla se on ollut vahva, sillä se on sarjan paras ylivoimajoukkue. 

Lahtelaisryhmä pysyy pelissä mukana hyökkäystehojensa ansiosta, mutta laadukkaampaa viisikkopeliä pelaava Tappara kääntää pelin edukseen rokottamalla lahtelaispuolustuksen virheistä. Tapparan voitosta tarjottava kerroin 2,20 on siis kokeilemisen arvoinen kohde.

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA | 23.12.2016 14:00
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia. lue lisää

Maanantaijää, viikko 50: Liigan uusiutuneet maalivahtiduot arvosteltavana

LIIGA | MESTIS | 12.12.2016 9:05
Liigakausi on saavuttamassa puolivälinsä. Maanantaijäällä luodaan katsausta loppukauteen ja joukkueiden muuttuneisiin maalivahtiasetelmiin. Entä mitä Kärppien pitäisi tehdä Kai Suikkasen kanssa? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Vadim Pereskokov

Pelicans #72 L kh
s. 1993 Moskova, RUS
179CM / 77KG
SOPIMUS: Koeaika