KalPan välitodistukset, syksy 2014

LIIGA / Artikkeli
KalPalla on jo joulukuun puolivälissä pisteitä enemmän kuin koko viime kaudella.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa löytyy joulutauolla sarjataulukon kolmantena vain pisteen päässä kärjestä. Ero viime kauden pelaamiseen on ollut valtava. Yksi nousun kulmakivistä on ollut onnistuneet pelaajahankinnat. Floppeja savolaisten riveistä on turha hakea.

Maalivahdit

Eero Kilpeläinen

KalPan maalilla on viimeisinä liigakausina esiintynyt monentasoista veskaria, mutta Kilpeläinen voidaan sijoittaa ykköskategoriaan. Pelannut paljon ja esiintynyt vakuuttavasti. Ei juurikaan heikkouksia. Ollut voittomaalikilpailuissa Liigan paras maalivahti.

Samu Perhonen

Tuurasi Kilpeläisen pienen vamman aikana hyvin, mutta todellinen taso Liigassa edelleen arvoitus. Torjunut enemmän kiekkoja Kajaanin Hokin paidassa, jossa esitykset olleet erinomaisella tasolla. Peliaika KalPassa jäänee vähäiseksi myös kevätpuolella.

Puolustajat

Miika Koivisto

On pelannut KalPan puolustajista eniten ja saalistanut myös mukavat 13 tehopistettä, joista valtaosa ylivoimalla. Kiekollisessa pelaamisessa sattuu edelleen huolimattomuusvirheitä, mutta kokonaisvaltaisessa pelissä Koivisto on mennyt heikosti sujuneesta viime kaudesta selvästi eteenpäin.

Antti Halonen

Peruspuolustajan pistesarake on hieman erikoinen, kun saaliina on kaksi maalia, eikä lainkaan syöttöpisteitä. Pelaa kovaa ja on puolustuspäässä mies paikallaan, mutta kiekollinen varmuus ei häikäise. Kahden vuoden jatkosopimus jopa pienoinen yllätys.

Mikael Seppälä

Parikymppinen puolustaja on merkkauttanut 11 ottelua, mutta peliaika on jäänyt vähiin. Hakenut hyvällä menestyksellä pelituntumaa Kajaanin Hokin riveistä. Niukoista liigaminuuteista huolimatta esiintynyt ennakkoluulottomasti. Kevätpuolella minuutteja luvassa enemmän?

Mikko Jokela

Kapteeni on päässyt koko ajan paremmin kiinni KalPan pelisysteemiin. Ajoittaisia vaikeuksia luistelun kanssa, mutta kokonaisuutena alkukausi on ollut kohtalainen. Pelaa usein sääntöjen rajamailla, mutta on pysynyt kiitettävästi rajan oikealla puolella.

Tero Konttinen

Konttisen saama peliaika kertoo enemmän KalPa-puolustuksen äärimmäisestä kapeudesta kuin pelaajan kyvyistä. Roikkunut kokoonpanossa usein seitsemäntenä pakkina, mutta muutamat loukkaantumiset ovat taanneet myös peliminuutteja. Savolaisten kokoonpanossa monta parempaa vaihtoehtoa kiekollisen puolustajan rooliin.

Jussi Timonen

Timoselta saa mitä tilaa. Hyvää oman alueen pelaamista ja vahvaa kamppailua. Tehotilasto on KalPan paras, joten Timosen alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Muodostanut Joonas Lyytisen kanssa hyvän pakkiparin ja sammutellut nuorukaisen aiheuttamia tulipaloja tuttuun tyyliin.

Juuso Riikola

Pieneen alaraajavammaan päättynyt syyskausi toi viimeisimpään seitsemään otteluun yhtä monta pistettä, joten Riikolan kautta voidaan hyvällä syyllä pitää nousujohteisena. On saanut kiekolliseen peliinsä lisää varmuutta ja itseluottamusta.

Joonas Lyytinen

Savolaisen, ja koko suomalaisen jääkiekon kannalta on hienoa huomata, että Lyytisen tapaisille uskaltajille annetaan mahdollisuus yrittää ja myös epäonnistua. Välillä huolimattomuus ja rohkeat ratkaisut kostautuvat, mutta toisaalta tulosta tulee myös hyökkäyspäässä. Erittäin viihdyttävä kiekollinen puolustaja.

Hyökkääjät

Mikael Ruohomaa

Mestiksestä hankittu sentteri osaa rakentaa peliä, mutta on hivenen verkkainen KalPan pelisysteemiin. Vaipuu usein näkymättömiin, mutta osaa edistää peliä ja jakaa kiekkoa ketjukavereilleen oikealla hetkellä. Liigarytmi vaatii vielä totuttelua.

Toni Hyvärinen

Oman kasvatin kotiuttaminen Mestiksestä herätti hieman ihmetystä. Hyvärinen on kuitenkin osoittanut olevansa erinomainen roolipelaaja alemmissa kentällisissä. Ajaa tilanteet loppuun asti ja pyrkii ärsyttämään vastustajaa. Käyttöä myös alivoimalla.

Saku Kinnunen

Nuorten maailmanmestarin kausi on ollut vaikea. Vauhtia on haettu Kajaanin Hokista, eikä pelipaikka ole ollut kuhmolaiselle itsestäänselvyys. Profiloitumassa kovaa vauhtia KalPan uudeksi joonasriekkiseksi, mikäli kehitys ei pian lähde taas nousuun. Potentiaalia on, mutta otteet ovat olleet kovin tasapaksuja.

Arttu Ilomäki

Tappara-laina on kärsinyt vaivoista, mutta otteet eivät ole olleet odotetun kaltaisia. Saattaa hiihdellä useita otteluita ilman näkyviä tekoja. Pystyy kuitenkin yhtäkkiä taikomaan ketjukaverilleen loistavan maalipaikan. Kevään perusteella Ilomäen luultiin lähtevän lentoon tällä kaudella, mutta kone on vielä pysynyt hangaarissa.

Jaakko Rissanen

Erittäin tärkeä pelaaja, vaikka pistetilasto ei välttämättä SaiPasta palannutta omaa kasvattia mairittelekaan. KalPa-hyökkääjistä paras plusmiinus-lukema (+9). Pystyy pelaamaan monenlaisessa roolissa ja hyppää kentälle tarvittaessa niin yli- tai alivoimallakin. Arvokas joukkuepelaaja, jonka liike ja kiekolliset taidot ovat hyvää liigatasoa.

Joona Harjama

Maalitili on vielä avaamatta ja haminalainen on välillä joutunut seuraamaan pelejä toppatakkiosastolla. Täyttää paikkansa neloskentän sentterinä, mutta väläytykset ovat jääneet vielä vähiin.

Jukka Voutilainen

Loukkaantumiset eivät ole KalPan onneksi koetelleet Voutilaista ns. standardien mukaisesti. Erinomainen rannelaukaus on kylvänyt tuhoa, mutta saisi ampua vielä enemmänkin. Pelaa nöyrästi myös puolustussuuntaan. On Pekka Virran luottomies loppuhetkien tärkeissä aloituksissa.

Kasperi Kapanen

Palasi Pittsburghista kehittymään kasvattajaseuraansa. Luistelu, mailankäsittely ja laukaus ovat liigan priimaluokkaa. Pystyy ratkomaan otteluita yksilösuorituksillaan. Joukkuepelaamisessa vielä kehitettävää, tekee vaarallisia kuljetuksia siniviivojen tuntumassa. Tekemistä vielä riittää, mutta kehittyy askel askeleelta kohti taalakaukaloita.

Sami Mutanen

Joensuulainen ei taida väsyä koskaan. Jaksaa karvata, taklata ja riistää koko ottelun läpi. Sytyttää joukkuetta uhrautuvalla pelityylillään. Ei anna periksi eikä jätä tilanteita kesken. Selkä suoristuu vasta vaihtoaition luukulla.

Janne Kolehmainen

Pisteiden valossa Kolehmaisen alkukausi on ollut pettymys, mutta työmoraalissa ei ole ollut puutteita. Menee maalille ja ajaa surutta ahtaisiin väleihin. Pystyy kuitenkin paljon parempaan.

Tomas Kubalik

Hankittiin syksyllä KalPaan maalintekijäksi. Pelannut muuten ihan hyvin, mutta maalit ovat jääneet kahteen. Kunnostautunut enemmän rakentelijana, saisi ampua enemmän. Odotettua parempi joukkuepelaaja.

Jyri Junnila

Kaukaloiden sähköjänis tekee sitä minkä parhaiten osaa – karvaa ja luistelee niin pitkään kunnes summeri ilmoittaa ottelun päättyneen. Kun Junnila sai viimein vuoronsa ominaisuuskaupan tiskillä, kaikki kädet olivat jo menneet. Raahelainen osti sitten kunnon jalat. Muodostaa Mutasen kanssa loistavan alivoimakaksikon.

Michal Birner

Syyskauden paras pistemies KalPassa. Tämä on kuitenkin vain jäävuoren huippu tšekin hyödystä joukkueelleen. On viimeistelemässä hyökkäyksiä, mutta heti tilanteen jälkeen polkemassa ensimmäisenä puolustuksen avuksi. Rikkoo slaavipelaajien stereotypiaa olemalla mainio kahden suunnan pelaaja.

Janne Keränen

Keränen on osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Pystyy nopeutensa ansiosta järjestämään vastahyökkäyksiä ja livahtamaan myös itse tekopaikkoihin. Muistaa velvoitteensa myös omassa kenttäpäädyssä.

Jonne Tammela

Nuori hyökkääjä on näyttänyt ennakkoluulottomuutensa liigakaukaloissa. Ei väistele mitään tai ketään. Fyysiset rajoitteet iskevät välillä armottomasti vastaan, mutta tekee kentällä jatkuvasti hyviä asioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle