KalPan suurimmat muutokset hyökkäyksessä

LIIGA / Artikkeli
Janne Keränen on yksi KalPan avainhyökkääjistä.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan pelaajapaletissa puolustuspään muutokset pysyivät kesän aikana pieninä. Sen sijaan hyökkäysosastolla uusille ratkaisijoille olisi tilausta. Kokonaisuudessaan savolaisten materiaali on kapea.

Kuopiolaisten maalivahtikaksikko säilyi samana. Eero Kilpeläinen pelasi viime kaudella vakuuttavan syksyn, mutta loukkaantuminen päätti kauden joulun tienoilla. Vamma ei ole haitannut Kilpeläisen valmistautumista kauteen, joten Kuopiossa voidaan olla ykkösvahdin suhteen luottavaisia.

Kilpeläinen takaa savolaisjoukkueelle selkärangan, jonka päälle on hyvä rakentaa. Kilpeläisen loukkaantuminen avasi viime kaudella Liigassa debytoineelle Samu Perhoselle tilaisuuden kantaa vastuuta ja nuorukainen onnistui varsin hyvin.

Perhosen viime kausi antaa KalPan maalivahtiosastolle jouston varaa, eikä Kilpeläistä tarvitse ylipeluuttaa. 30-vuotias Kilpeläinen on kuitenkin kiistaton ykkösvahti.

Puolustuspäässä KalPan muutokset voidaan tiivistää Miika Koiviston vaihtumiseen Santeri Lukkaan. Vaikka Lukkoon kaupattu Koivisto oli viime kaudella KalPan jääaikakuningas, on Jukureissa loistaneella Lukalla hyvät mahdollisuudet täyttää Koiviston saappaat. Kiekollisesti taitava Lukka tuo rightin kätisyydellään myös vaihtoehtoja ylivoimapeliin.

Pelaajakartta Kalpan pelaajakartta

VLH

Janne Keränen
Sebastian Lauritzen
Sami Mutanen
Jonne Tammela
Miikka Pitkänen

KH

Jaakko Rissanen
Mikael Ruohomaa
Balazs Sebok
Christopher Bengtsson
Saku Kinnunen

OLH

Jesse Mankinen
Patrick Davis
Mikko Nuutinen
Joni Nikko
Joona Harjama

P

Jussi Timonen
Santeri Lukka
Juuso Riikola
Mikko Jokela
Joonas Lyytinen
Antti Halonen
Niko Mikkola
Otto Leskinen

MV

Eero Kilpeläinen
Samu Perhonen

Valmentaja

Pekka Virta

Savolaisten puolustus voidaan jakaa karkeasti kokeneisiin puolustaviin puolustajiin ja nuoriin hyökkääviin pakkeihin. Jälkimmäistä osastoa edustaa Lukan lisäksi Joonas Lyytinen ja Juuso Riikola. Molemmilta voidaan parhaimmillaan odottaa läpimurtokautta. Kokemusta tuovat Mikko Jokela, Jussi Timonen sekä Antti Halonen. Koko trion ensisijainen tehtävä on huolehtia puolustuspään asioista.

Kokonaisuudessaan KalPa-pakisto on monipuolinen ja suhteellisen laadukas, mutta äärimmäisen kapea. Kuusikon takana löytyy muutaman liigapelin pelannut Niko Mikkola sekä debyyttiä aikuisten tasolla odottava Otto Leskinen. On selvää, että pelkästään näillä kahdeksalla puolustajalla KalPa ei kautta läpi vie.

Hyökkäyksessä KalPan vaihtuvuus oli suurempaa. Muun muassa Jukka Voutilainen, Kasperi Kapanen, Tomas Kubalik lähtivät, mutta selvästi isoimman loven kuopiolaisten hyökkäykseen teki Michal Birnerin paluu kotimaahansa. Ratkaisurooleihin KalPa hankki Jesse Mankisen ja Patrick Davisin.

Entiset SaiPa-pelaajat muodostavat yhdessä Janne Keräsen, Mikael Ruohomaan ja Jaakko Rissasen kanssa KalPan syömähampaan. Kärkiketjujen kuudennen paikan nappaa savolaisten tuorein hankinta Sebastian Lauritzen. Ruotsalaislaiturilta odotetaan tehoja myös ylivoimapelissä.

Alemmissa ketjuissa KalPalla on jo mitat täyttäviä liigapelaajia sekä uusia tuttavuuksia. Yksi mielenkiintoinen pelaaja on Hokista saapunut Balazs Sebok. Potentiaalia unkarilaiselta löytyy, mutta harjoituspeleissä pelinopeuteen on vielä ollut totuttelemista.

Toisen KalPa-kautensa aloittava Sami Mutanen on joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja, vaikka lähtökohtaisesti pelipaikka löytyy alemmista ketjuista. Viime vuoden pudotuspelit kuitenkin osoittivat, että paikan tullen alivoiman erikoisosaaja kykenee tekemään myös tulosta.

Nuoremmista pelaajista eniten odotetaan Jonne Tammelalta, joka nousi viime kaudella vakiopelaajaksi. Mestiksessä viime vuosina paljon verkkoja heilutellut Mikko Nuutinen saanee myös oivan mahdollisuuden murtautua viimein myös liigajäille. Saku Kinnuselle lienee jossain vaiheessa luvassa vastuuta myös puolustajan tontilla, jonne kuhmolaiskasvatti totutteli jo viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle