KalPa revanssimielellä puolivälieriin - "Ohipelejä ei saa tulla"

LIIGA / Artikkeli
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPa sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja aloittaa näin pudotuspelit kotikentällään. Runkosarja oli kuopiolaisille menestyksekäs, sillä pelillinen tulos oli KalPan historian kolmanneksi paras. 

− Runkosarja oli meiltä kokonaisuutena hieno, päävalmentaja Pekka Virta summasi 60 ottelun mittaista kautta puolivälierien alla.

Turkulainen Virta valmentaa Kuopiossa nyt toista pätkää. Edellinen jakso vuosina 2006-2011 tuotti yhden pronssimitalin.

Virta vertaili kaikkiaan kahdeksan KalPa-päävalmentajakauden kokemuksella myös tämänvuotista joukkuettaan aiempina Kuopion-vuosinaan valmentamiinsa KalPa-ryhmiin.

− Tämä on paras joukkueeni Kuopiossa.

Virta valotti joukkueen sidosryhmilleen ja medialle järjestämässä pudotuspeli-infossa myös kuopiolaista tapaa rakentaa omista pojista menestyvää liigajoukkuetta, taloudellisten realiteettienkin pakottamana.

− Täällä on ollut määrätty työnteon tapa jo vuosia: nuoria on nostettu rohkeasti avainrooleihin, ja tulosta syntyy vähitellen, Virta avasi KalPan tapaa rakentaa liigajoukkuetta.

Ei varaa ohipeleihin

Puolivälierissä KalPaa vastaan luistelee lahtelainen Pelicans, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja varmisti suoran puolivälieräpaikkansa aivan runkosarjan kalkkiviivoilla.

Kuopiossa odotellaan jo malttamattomina Pelicans-sarjan alkua, sillä lahtelaisille kärsitystä viimekeväisestä villi kortti -kierroksen tappiosta jäi sopivasti hampaankoloon.

− Revanssimielellä lähdetään, Virta linjasi ennakkoasetelmia.

− Pitkä ja värikäs sarja on tiedossa. Provosointejakin saattaa tulla, mutta olemme valmiina. 

KalPa lepäsi ja harjoitteli omatoimisesti muutaman päivän runkosarjan päätyttyä ja palasi yhteisharjoituksiin viime viikon lopulla.

− Käymme läpi erityisesti erikoistilannepelaamista sekä jäällä että videopalavereissa, Virta valotti  edeltävien päivien valmistautumista keskiviikkona koittavaa puolivälierädebyyttiä varten.

KalPa luottaa päävalmentajansa mukaan omaan pelitapaansa eikä aio tehdä merkittäviä muutoksia Pelicansia varten.

− Uskon meidän menevän pitkälle omalla tekemisellä ja omaa tyyliä korostamalla.

Myös joukkueen luottopuolustaja Juuso Riikola oli odottavalla mielellä.

− Pitkä runkosarja on takana, ja fiilis kopissa on hyvä.

Riikola odottaa Pelicans-sarjasta tasaista.

− Jokaiseen otteluun täytyy valmistautua huolellisesti, yhtään ohipeliä ei saa tulla, Riikola linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle