KalPa ei jarruttanut ratkaisuottelussakaan — Nuorten SM-Liigan mestaruus Kuopioon

Muut Sarjat / Artikkeli
KalPa nosti finaalisarjan päätteeksi Legacy Bowlin kohti Raksilan kattoa.
Kuva © Juho Sarajärvi
Finaalisarjassa aluksi selkä seinää vasten joutunut KalPa juhli sarjan päätteeksi Nuorten SM-Liigan mestaruutta Oulussa. Kärpillä oli mahdollisuutensa avauserässä, mutta siitä eteenpäin ottelu oli KalPan hyppysissä.

Hallille saapuessa katsojaa odotti näky, jota ei nykypäivänä edustusjoukkueen otteluiden kohdalla enää nähdä. Lippujono oli nimittäin useiden kymmenien metrien pituinen.

Tähän toki vaikutti myös se, ettei ennakkolippujen ostaminen ollut yhtä helppoa kuin liigaotteluihin. Näkymä oli silti komea, sillä yleisö ei ole löytänyt Raksilaan pariin viime kauteen kuten menestyksen vuosinaan.

Vieläkin huimemmaksi tämän näyn tekee se, että itse ottelu oli tuossa vaiheessa jo alkanut. Lopullinen katsojamäärä oli 2329, joka vertailun vuoksi oli noin puolet Kärppien edustusjoukkueen edellisessä välieräkohtaamisessa HIFK:ta vastaan.

Huomionarvoista oli myös vierasjoukkueen kannattajien määrä Raksilassa. Kovaäänisesti omiaan kannustaneet matkalaiset pitivät osaltaan huolen hallin huikeasta pudotuspelitunnelmasta.

Tällaiset jonot ovat vain päiväunta Kärppien edustusjoukkueen otteluissa.

Avauserä Kärppien hallintaa

Raksilan pääkatsomoita katsellessa olisi hyvinkin voinut kuvitella olevansa edustusjoukkueen ottelussa. Vain käytännössä tyhjät pääty- ja kulmakatsomot paljastivat totuuden, tosin ne eivät enää hevillä täyty edustuksenkaan otteluissa.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta tapahtumia riitti yllin kyllin. Kärpät oli vielä tässä vaiheessa KalPaa terävämpi, sillä torjuntatöitä vaativia laukauksia syntyi huomattavasti enemmän KalPan päätyyn.

Huikeita maalipaikkoja syntyi molempiin päihin erän loppuminuuteilla komeiden kuvioiden päätteeksi, mutta maalivahdit työskentelivät molemmissa päissä varsin mallikkaasti.

KalPa kaahaa ohi

KalPa tuli huomattavasti terävämpänä ottelun toiseen erään. Ottelun avausmaali syntyi noin neljässä minuutissa, kun KalPan Mikko Juusolan rannelaukaus ohitti kärppävahti Justus Annusen.

Myös loput toisesta erästä meni melko selkeästi KalPan hallinnassa. Molemmilla joukkueilla oli edelleen paikkansa, mutta nyt Kärpät oli selkeästi vastaantulijan roolissa.

KalPan henki oli hyvä myös ottelun päätöserässä, sillä se pääsi kahden maalin johtoasemaan jälleen neljän minuutin pelaamisen jälkeen. Onnistujana oli jälleen Juusola, jonka tämänkertainen osuma upposi maaliin Justus Annusen torjunnasta syntyneestä tilanteesta.

Aikaa ei juurikaan ehtinyt kulua, kun KalPa siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Tällä kertaa osujana oli Topi Piipposelta loistosyötön saanut Juuso Könönen. Piipponen oli syöttäjänä myös KalPan aiemmassa osumassa.

Kärpät otti Annusen pois maalita muutamaa minuuttia ennen päätöserän loppua, ja hyötyi myös heti perään vihelletystä KalPa-jäähystä.

Kotijoukkue osui ensimmäistä kertaa erän viimeisillä minuuteilla. Maalintekijänä Kärppien ainokaisessa oli liigajäiltäkin tuttu Radek Koblizek.

Kärppien kiri jäi kuitenkin Koblizekin maaliin. Tämän myötä KalPa juhli Nuorten SM-Liigan mestaruutta loppulukemin 1-3.

Kultamitalin vastaanottovuorossa maalivahti Jani Rauhala.

Erot lopulta huomattavat

Kärppien tilaisuus napata hallinta oli avauserässä, mutta se ei hyvistä tilanteista huolimatta onnistunut maalinteossa. KalPan nopea avausmaali toisen erän alkuun käänsi hallinnan KalPalle, joskin toisen erän aikana syntyi saman verran torjuntoja molemmissa päissä.

KalPan ensimmäisen osuman jälkeen Kärpät lähinnä sinnitteli perässä. KalPan toisen osuman jälkeen rentous Kärppien otteissa alkoi hiipua, ja pikaisen kolmannen maalin jälkeen pelaaminen sakkasi entisestään.

Kärpät ei ollut niin huono kuin lukemista voisi päätellä, mutta toisaalta tulos oli täysin oikeutettu. Etenkin viimeistely oli vierailla paljon paremmalla mallilla.

Finaalisarja oli jo kahden ensimmäisen ottelun jälkeen katkolla Kärpille, mutta KalPa onnistui tulemaan otteluvoitoissa rinnalle ja ratkaisevassa ottelussa vielä ohi.