Kaksi paikkaa jäljellä

NHL / Artikkeli
Onko Holtby juhlittu sankari ensi yönä?
Kuva © Getty Images
Itäisen konferenssin toinen välieräpari kaivetaan väkisin esiin tulevana yönä. Toronto ja New York Rangers onnistuivat kotijoukkueina voittamaan pakon edessä. Nyt molemmilta vaaditaan vierasvoittoa.

Itäisessä konferenssissa on jo menneinä vuosina totuttu siihen, että New York Rangers ja Washington Capitals tahkoavat pudotuspelisarjaa pitkän kaavan kautta. Tämä kausi ei tehnyt poikkeusta, sillä Rangers jatkoi kotivoittojen sarjaa sunnuntai-iltana Madison Square Gardenissa.

Vierasjoukkue Capitals oli jotenkin jo alistunut tappioon heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien. Jäähyt, jotka olivat pääasiassa hölmöjä, sekoittivat peliä tuntuvasti. Braden Holtby ja kotijoukkueen surkea ylivoima kuitenkin piti kaakkoisdivisioonan voittajan mukana pelissä.

Rangers teki mitä piti, mutta maanantaina pitää suoriutua ennenkuulumattomasti. Sarja on edennyt kotivoitosta seuraavaan, vaikkakin Rangers on kahdesti lähellä ryöstöä. Kaksi kolmesta Verizon Centerissä käydystä pelistä on edennyt jatkoerään, mutta molemmilla kerroilla sinipaidat ovat poistuneet kaukalosta päät kumarassa. Ensin ratkaisi Mike Green, toisessa voittomaali merkittiin Mike Ribeirolle.

Hallitseeko Capitals jälleen kenttätapahtumia?

Kotipeleissä Capitals on ollut vakuuttava. Adam Oatesin ryhmä on ollut kiekollinen kapellimestari lähes vaihdosta toiseen. Kapteeni Aleksandr Ovetškin on kunnostautunut iloisen hyökkäyspelin lisäksi todella laiskassa puolustuspelissä. "AO" ihaili Derek Stepanin voittomaalia neljännessä pelissä aitiopaikalta, pitkän suoraselkäisen liu'un jälkeen. Capitals tarvitsee kapteeniaan enemmän.

Tälle sarjalle tekisi sille ansaittua kunniaa tulevan seitsemännen pelin jatkoerä. Missään muodossa urheilu ei ole niin lähellä sitä itseään, kun yksittäinen suoritus joko nostaa pelaajan korokkeelle tai hakkaa syvään turpeeseen. Maalivahtien henkistä kanttia mitataan toden teolla. Washingtonin nuori veräjänvartija Holtby on ainakin jaksanut ottaa pelistä myös oleellista osaa irti, iloa. Maalivahti jaksaa naureskella maskinsa takana, jatkoerässäkin.

Nyt on monella pelaajalla loistava tilaisuus paikata heikompaa runkosarjaa tai penkin alle menneitä pudotuspelejä.

Peli alkaa Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä 02:00.

Kovaa peliä Bostonissa

Boston Bruinsin joukkue koki ensimmäisen takaiskun kuudennen pelin jälkeen, kun toimitusjohtaja Peter Chiarelli tiedotti joukkueen lentokoneen kärsineen teknisestä viasta. En usko pelaajien edes huomanneen tai välittäneen tapahtumasta. Kaksi katkaisupeliä hävinnyt ryhmä on valmiina viimeiseen tanssiin.

Moni uskoi Toronton pelien olevan ohitse, kun Boston siirtyi sarjassa 3-1-johtoon. Maalivahti James Reimer ei ainakaan suostunut luovuttamaan, kaksi edellistä peliä ovat olleet vahvaa suorittamista. 43 torjuntaa ja yksi päästetty maali, sekä 29 torjuntaa ja yksi päästetty maali. Molemmissa peleissä kanadalainen oli ansaitusti ottelun ykköstähti.

Ennakkosuosikin paineet ovat valtavat Bostonilla. Takaraivossa jyskyttää ajatus siitä, että tämä sarja olisi voinut olla jo viikonloppuna ohi. Torontolla on pitkän tauon jälkeen pudotuspeleissä vain voitettavaa. Mielenkiintoista on nähdä, alkaako peli varovaisesti vai kovalla rytinällä. Rytinästä pitää huolen ainakin Toronton Leo Komarov. Tässä näytelmässä päärooli on vielä jakamatta.

Peli alkaa Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä 02:00.

» Lähetä palautetta toimitukselle