Julius Pohjanoksan TUTO joutuu jälleen K-Vantaan testiin pudotuspeleissä.

Timo Savela

K-Vantaa ja TUTO iskevät taas yhteen pudotuspeleissä - syntyykö jälleen uusi Suomen ennätys?

Mestiksen pudotuspeleissä yhtenä parina tarjoillaan tänäkin vuonna K-Vantaan ja TUTOn välinen näytelmä. Viime kaudella välieräotteluissa syntyi Suomen ennätys, kun joukkueet tarjoilivat lähes 158 minuutin näytelmällään Suomen historian pisimmän jääkiekko-ottelun. Lauantaina alkavasta sarjasta odotetaankin jälleen tasaista kamppailua.

Kiekko-Vantaa nappasi kotiedun puolivälieriin voittamalla viimeisessä runkosarjan ottelussaan Espoo Unitedin 3−2. Näin lohipaidat ottivat neljännen sijan, ja vastaan tulee pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella TUTO. Joukkueet kohtasivat viime kaudella välierissä, joissa vantaalaiset olivat vahvempia ja etenivät aina loppuotteluihin.

Kiekko-Vantaan kausi alkoi loistavasti. Se roikkui pitkään aina talveen saakka kärkikolmikossa, mutta joutui pian vuodenvaihteen jälkeen pienoiseen ahdinkoon. Vantaalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen oli selvillä asioista.

− Syksyllä aloitimme hyvin, ja pelasimme jouluun saakka hyvin. Tammikuussa alkoi tietynlainen henkinen väsymys, mutta viimeiset viisi kuusi ottelua olemme olleet pelissämme hyvin ytimessä, Arvonen totesi.

TUTO on Kiekko-Vantaalle tuttu vastus. Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset olivat kiivasta kiekonpeluuta, ja voitot menivät tasoihin. Kiekko-Vantaa lähtee toiveikkaana ottelusarjaan.

− Lähdemme sarjaan hyvillä mielin. Vastaan tulee kova joukkue, ja sarjasta tulee varmasti erittäin tasainen, Arvonen sanoi.

TUTOn vahvuudet on pantu merkille lohipaidoissa.

− TUTOlla on hyvä hyökkäysvoimainen joukkue, jolla on kova ylivoimapelin taito. Erittäin kokenut joukkue, Arvonen kommentoi.

Arvonen luottaa kaikkiin neljään ketjuun, jotka pystyvät ratkaisemaan tiukkoja otteluita. Kauden alusta saakka ketju Joona Harjama-Juuso Perttilä-Janne Kivilahti on näyttänyt kyntensä. Vain runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla tämä yhdistelmä purettiin, sillä Arvonen halusi lisää laajuutta ketjuihin. Nyt kuitenkin ketju on uudelleen yhdessä.

− Harjaman kentällinen rikottiin, koska etsimme laajuutta. Vasta viimeisimpiin otteluihin laitoimme ketjun taas kokoon, ja tehoja tuli taas hyvin, Arvonen sanoi.

− Ratkaisijoita voi hakea myös Joonas Hyttiseltä ja Mäkisen veljeksiltä, Atelta ja Mirolta, Arvonen jatkoi.

Kiekko-Vantaan pelityyliin kuuluu vauhti ja fyysinen peli. Vantaalainen mankeli jauhoi taas runkosarjassa tuttuun tapaan.

− Meidän vahvuutemme on tiivis viisikkopelaaminen, molempiin suuntiin, Arvonen totesi.

TUTO perusasioiden kautta lohipaitojen kaatoon

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kehuu K-Vantaata laadukkaaksi joukkueeksi. Elomo kertoo, että kauden keskinäiset ottelut ovat olleet tasokkaita kamppailuja. Joukkueet ovat kohdanneet kuudesti ja kumpikin joukkue on poistunut voittajana yhtä monta kertaa.

TUTOlle harmaita hiuksia aiheuttaa runkosarjan päätösottelussa tapahtunut Niclas Luceniuksen loukkaantuminen. Vielä ei ole tietoa, mikä on Luceniuksen pelikuntoa lauantaina alkavassa pudotuspelisarjassa. Elomo muistuttaa, että joukkue ehti tottua runkosarjan aikana loukkaantumisiin.

− Joukkuetta on kasvatettu pudotuspelejä varten. Runkosarja oli kaikkiaan meidän loukkaantumismäärällä aivan onnistunut, Elomo kuvailee

Tulevasta pudotuspelisarjasta Elomo odottaa erittäin tiukkaa. Hän muistuttaa, että nämä joukkueet tahkosivat viime vuonna Suomen ennätyksen yhden ottelun pituudessa.

Tulevaa vastustajaa Elomo kehuu vuolaasti.

− Hyvin valmennettu, organisoitu ja nöyrä joukkue, jolta löytyy yksilötaitoa riittävästi. Heikkouksia on vaikea löytää.

Omiltaan Elomo odottaa TUTOn olevan ennen kaikkea joukkue. Nyt on tärkeää, että joukkue saa kiinnityksen, eikä se, että mitä nimiä selässä on. Kaikilta odotetaan tasonnostoa.

Pelillisistä ratkaisuasioista Elomo lataa keväisen kiekkokliseen.

− Perusasiat ratkaisee. Puolustus ennen hyökkäystä, syöttäminen, siniviivojen voittaminen ja kliinisyys maalipaikoissa. Keväällä nämä asiat korostuu, Elomo muistuttaa.

Kotiedun menettäminen ei Elomoa kirpaise.

− Ei sillä ole mitään merkitystä. Neljä kiinnitystä tarvitaan ja se on fakta, Elomo lataa painokkaasti.

K-Vantaa jatkoon niukasti

Toimituksen arvio: K-Vantaa marssii välieriin kotiedun turvin voitoin 4−3. TUTOn materiaali riittäisi kyllä jatkopaikkaan, mutta joukkueen pitkin kautta ailahdelleet otteet asettavat kysymysmerkkejä. Lisäksi Luceniuksen mahdollinen pidempi poissaolo keskiviikkoisen tällin jäljiltä olisi myrkkyä Elomon suojateille.

Lue myös

Mestis-kauden parhaimmisto palkittiin − KeuPan mestaruuteen johdattanut Markus Jokinen keräsi kunniaa

MESTIS | 24.4.2018 20:00
Päättyneen Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa Mestiksen perinteisellä gaalaristeilyllä. KeuPa-hyökkääjä Markus Jokinen oli pelipaikkansa paras, ja hänet palkittiin myös koko sarjan parhaana pelaajana. lue lisää

Jo toinen ulosajo Kupittaalla! - Juuselalle pelirangaistus keihästämisestä

MESTIS | 12.3.2018 20:43
TUTOn Aki Juusela sai pelirangaistuksen keihästämisestä heti päätöserän aloituksen jälkeen. lue lisää

K-Vantaa−TUTO-sarjassa jälleen ulosajo - lohipaitojen Pyykkönen suihkuun

MESTIS | 12.3.2018 20:11
K-Vantaan Joel Pyykköselle tuomittiin pelirangaistus korkeasta mailasta. lue lisää

Luceniuksen pudotuspeliavaus päättyi ennen aikojaan - potkaisemisesta suihkun puolelle

MESTIS | 10.3.2018 18:45
Ensimmäinen puolivälieräottelu TUTOn ja Kiekko-Vantaan välillä päättyi TUTO-kapteeni Niclas Luceniuksen osalta ulosajoon. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jarmo Jokila

TUTO #9 L lh
s. 1986 Lemu
175CM / 86KG
SOPIMUS: Toistaiseksi