Käytävillä kuultua: Jokerit havittelee Liigan tähtipakkia, HIFK:n ykkösvahti vaihtuu

LIIGA, MESTIS, KHL / Artikkeli
Craig Schira tunnustelee sopimusta Jokerien kanssa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jatkoajan uudessa juttusarjassa käsitellään Liigaa ja Jokereita koskevia siirtohuhuja, käynnissä olevia neuvotteluja sekä käynnissä olevan kauden takia vielä vahvistamattomia sopimuksia.

Oletko kyllästynyt odottamaan seurojen hidasta tiedottamista? Ketkä pelaavat suosikkijoukkueessasi ensi kaudella? Jatkoaika kokoaa uudessa juttusarjassaan vielä vahvistamattomia sopimuksia, käynnissä olevia neuvotteluja sekä vahvoja huhuja siirtoa havittelevista seuroista ja pelaajista.

Blues jatkaa Ilveksen hyökkäyskaluston tyhjentämistä

Espoon Blues hankki viime kauden jälkeen Tampereen Ilveksestä sekä Kai Kantolan että Ville Korhosen. Kahden onnistuneen tupsukorvahankinnan jälkeen seurassa taidettiin todeta tie oikeaksi, sillä Jatkoajan tietojen mukaan myös pitkänhuiskea hyökkääjä Tommi Välimaa suuntaa tulevaksi kaudeksi Espooseen.

Iltalehden tietojen mukaan myös JYP-hyökkääjä Markus Poukkula muuttaa seuraavaksi kaudeksi Espooseen.

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Bluesin kulisseissa käydään myös neuvotteluja useammankin ulkomaille lähteneen espoolaiskasvatin paluusta sinipaitoihin. Sopimuksiin asti ei ole kuitenkaan vielä päästy.

Husson tie vie rapakon taakse.
Husson tie vie rapakon taakse.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures

HIFK:n nuorisokaarti uusiutuu

Helsingin IFK:n suurimpiin lupauksiin kuuluva maalivahti Ville Husso on suuntaamassa Pohjois-Amerikkaan jo kuluvan kauden jälkeen. St. Louis Blues varasi 20-vuotiaan veskarin viime kesänä neljännellä kierroksella.

Jatkoajan tietojen mukaan IFK hamuaa Husson korvaajaksi aiemmin Jokereissa SM-liigaa pelannutta 26-vuotiasta kanadalaisvahtia Leland Irvingiä, joka jäi tällä kaudella KHL-seura Salavat Julajevissa hieman yllättäenkin Vladimir Sohatskin kakkosvahdiksi.

Kenttäpelaajapuolella toistaiseksi merkittävin kiinnitys on Ilveksen 18-vuotiaan hyökkääjä Roope Hintzin siirto pääkaupungin petopaitoihin.

HPK menettämässä avainpelaajiaan, uusi ykköstykki Bluesista?

Hämeenlinnan pallokerho joutunee ensi kaudella hankkimaan uusia pelaajia avainpaikoilleen, sillä Jatkoajan tietojen mukaan Craig Schira ja Zach Hamill eivät jatka seurassa. Seura joutunee luopumaan Hamillista siksi, ettei seuralla ole varaa pitää kärkästä hyökkääjää riveissään. Ulkomaalaisista pelaajista Marek Viedensky on todennäköisimmin seurassa jatkava pelaaja.

Kerhon tehokkain puolustaja Schira on siirtymässä pois hämeenlinnalaisseurasta isompiin ympyröihin. Schirasta kiinnostunut on ainakin Jokerit, joka on käynyt alustavia neuvotteluja pelaajan kanssa. Osapuolet eivät ole vielä lähellä KHL-sopimusta.

Kotimaistenkin kärkipelaajien virta Hämeenlinnasta ulos on perinteisen vilkasta. Ainakin Eero Somervuori, Tuomas Vänttinen ja kapteeni Joonas Vihko ovat lähdössä oranssinutuista.

Paikkaajia Kerho on hakemassa tavoilleen uskollisesti nuorista nousevista kyvyistä. Jatkoajan tietojen mukaan HPK havittelee hieman yli parikymppisiä hyökkääjiä kuten Ilveksen Eero Savilahti sekä Ilta-Sanomien ensimmäisenä uutisoimat JYPin Henri Auvinen ja Kärppien Sakari Manninen. Jatkoajan tietojen mukaan kovimpana nimenä lähellä siirtoa Kerhoon on Bluesin ykköskentän lupaava Miro Aaltonen.

Onko Aaltosesta HPK:n uudeksi ykköstykiksi?
Onko Aaltosesta HPK:n uudeksi ykköstykiksi?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Tupsukorvissa suurta vaihtuvuutta

Tampereen Ilveksessä käy kesällä ovi molempiin suuntiin. Seuran kärkihyökkääjistä sekä superlupaus Roope Hintz että läpimurtonsa liigatasolle Ilveksessä tehnyt Turo Asplund poistuvat seuran riveistä. Myös monivuotinen alempien ketjujen luottohyökkääjä Tommi Välimaa on lähdössä seurasta.

Maalivahtiosastokin mennee Ilveksessä täysin uusiksi. Ilta-Sanomat kertoi aiemmin talvella Juha Järvenpään siirtyvän liigatulokas KooKoon maalille. Tämän kauden ykkösvahti Joonas Korpisaloa viedään kovaa vauhtia NHL:ään Columbus Blue Jacketsiin, jonne miehellä on sopimus.

Tulopuolella suuntana on suurilta osin etelä. Ilta-Sanomat kertoi puolustaja Jyri Niemen pelaavan tulevalla kaudella tupsukorvissa. Jatkoajan tietojen mukaan hän saa seurakseen myös hyökkääjät Joonas Vihkon ja Ville Järveläisen.

Mielenkiintoinen nimi tulopuolella on myös tällä kaudella Luulajan riveissä SHL:ää pelannut pietarsaarelaislähtöinen Marcus Fagerudd. 22-vuotiaalla puolustajalla on nimissään Ruotsin korkeimman juniorisarjan SuperElitin puolustajien piste-ennätys (16+34=50) kaudelta 2011-12.

Kärppien hyökkääjissä ja maalivahdeissa vaihtuvuutta

Kärppien Tomi Karhusen lähtö seurasta on käytännössä varma. Vaihtuvuutta tulee myös hyökkäysosastolle, josta Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen ovat Ilta-Sanomien mukaan matkalla rapakon taakse. Myös Sakari Manninen jättää Kärpät kauden jälkeen. Paikkaajiin kuuluu Iltalehden mukaan Mika Niemi.

Liigatulokas haalii kokemusta

Tulevaksi kaudeksi paluun liigaympyröihin tekevä Kouvolan KooKoo on iltapäivälehtien mukaan aloittanut pääsarjajoukkueensa kokoamisen hankkimalla riveihinsä kokeneita liigapelaajia.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että kouvolalaisten maalia tulee vartioimaan Ilveksessä ja Ässissä aiemmin pelannut Juha Järvenpää. Puolustuspäähän yhteensä yli tuhat ottelua liigakokemusta tuovat HPK:sta saapuva Ossi-Petteri Grönholm (IS) sekä viisinkertainen Suomen mestari Ari Vallin (IS).

Lukon kiikarissa Dufvalle tuttu pelaaja

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufvan tiedetään hyödyntävän mielellään itselleen tuttuja pelaajia. Ainakin yksi tällainen on luvassa länsirannikolle myös tulevaksi kaudeksi, kun Jukureissa ja JYPissä aiemmin Dufvan alaisuudessa hyökännyt Turo Asplund siirtyy Ilveksestä Lukkoon kaksivuotisen sopimuksen myötä.

Jokereiden huhuliikenne puolustuspäässä

KHL:n ainoaan suomalaisjoukkueeseen tuodaan vahvistuksia puolustuspäähän. HPK-puolustaja Craig Schiran lisäksi Jokerit on myös lähellä sopimusta nimekkään ruotsalaispuolustajan kanssa. Poistopuolella on ainakin Satakunnan Kansan ensimmäisenä kertoma Semir Ben-Amor, jonka siirto Ässiin on käytännössä varma.

» Lähetä palautetta toimitukselle