Käytävillä kuultua: HIFK:n maalitykillä valinnanvaraa seurojensa kanssa

LIIGA / Artikkeli
Juuso Puustisesta käydään kilpahuutoa.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
Jatkoajan tuoreessa juttusarjassa käsitellään Liigaa koskevia siirtohuhuja, käynnissä olevia neuvotteluja sekä käynnissä olevan kauden takia vielä vahvistamattomia sopimuksia.

Oletko kyllästynyt odottamaan seurojen hidasta tiedottamista? Ketkä pelaavat suosikkijoukkueessasi ensi kaudella? Jatkoaika kokoaa uudessa juttusarjassaan vielä vahvistamattomia sopimuksia, käynnissä olevia neuvotteluja sekä vahvoja huhuja siirtoa havittelevista seuroista ja pelaajista.

Helsingin IFK:ssa viimeiset kaksi kautta pelannut laitahyökkääjä Juuso Puustinen kiinnostaa KalPaa ja Tapparaa. Jatkoajan saamien tietojen mukaan Puustinen on neuvotellut sekä KalPan että Tapparan kanssa.

Parhaalla Liiga-kaudellaan 26 maalia tehnyt liukas laitahyökkääjä on kiinnostunut Kuopiossa pelaamisesta, mutta Tapparan tarjous Puustiselle on rahallisesti arvokkaampi.

Maalivahtitilanne elää hämäläisseuroissa

Jatkoajan saamien tietojen mukaan Nashville Predators haluaa tähtivahti Juuse Saroksen ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. HPK:n odottelu Saroksen tilanteesta on jo aiheuttanut sen, että neuvotteluja käynyt Mika Järvinen ei malttanut odottaa HPK:n päätöstä vaan teki sopimuksen Vaasan Sportin kanssa.

Ilta-Sanomien mukaan Kerhon maalivahtikaksikko koostuu tulevalla kaudella Pelicansista saapuvasta Jere Myllyniemestä sekä jatkosopimuksen tehneestä Kristian Järvisestä.

Kolme vuotta Pelicansissa torjuneen Myllyniemen on Jatkoajan tietojen mukaan korvaamassa JYPistä saapuva Sami Rajaniemi. Rajaniemellä on Jyväskylään sopimus vielä tulevasta kaudesta, mutta tietojen mukaan JYP olisi valmis purkamaan Rajaniemen sopimuksen.

Käytäväkeskusteluissa Pelicansiin on liitetty myös HPK:ta tällä kaudella vahvistava Zach Hamill. Jatkoajan tietojen mukaan Pelicans on kuitenkin Hamillin sijaan ensisijaisesti kysellyt Tapparassa nyt kiekkoilevan Josh Greenin kiinnostusta jatkaa uraansa Lahdessa.

Jatkoajan tietojen mukaan myös muun muassa MTV:n Pelicansiin yhdistämä hyökkääjä Antti Erkinjuntti jatkaa uraansa nimenomaan Lahdessa.

HPK:n havitteleman hyökkääjä Miro Aaltosen tilanne on toistaiseksi vielä auki. Aaltonen tehnee keväällä NHL-sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa, ja NHL-seura on sen jälkeen suurimpana päätöksentekijänä siinä, pelaako Aaltonen Suomessa vai Pohjois-Amerikassa.

Ässien Tuomas Huhtanen ei ole ole saanut sopimustarjousta porilaisjoukkueelta. Voimahyökkääjän perässä ovat tiettävästi olleet ainakin Sport ja KooKoo.

HPK:n toimitusjohtaja vaihtumassa

Osakeyhtiöksi muuttuva HPK joutunee hankkimaan uutta verta myös toimiston puolelle, sillä HPK.n nykyisenä toimitusjohtajana toimiva Risto Korpela on Jatkoajan saamien tietojen mukaan aikeissa siirtyä uusiin ympyröihin.

Korpela on toiminut HPK:n toimitusjohtajana kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kierroksellaan Korpela oli Kerhon palveluksessa yhteensä 11 vuoden ajan; niistä kuusi toimitusjohtajana. Korpela palasi seuraan vuonna 2009 ja on ollut sen jälkeen elintärkeässä roolissa seuran taistellessa edellisinä vuosina tehtyjä taloudellisia tappioita jälleen plusmerkkisiksi.

Oulun ulkomaalaisvahvistuksia lähtökuopissa

Liigan runkosarjan tällä kaudella lähes varmasti voittava Oulun Kärpät uudistaa kokoonpanoaan tulevaksi kaudeksi ulkomaalaispelaajien osalta. Amerikkalaiset Patrick Davis ja Dan Spang sekä kanadalainen Ryan Glenn ovat liipaisimella lähteä seurasta, vaikka kolmikolla onkin sopimus vielä ensi kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle