Slovakian maajoukkuetta useissa MM-kisoissa edustanut Ivan Švarný debytoi torstaina Kärppäpaidassa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kärppien siirtorajavahvistuksilta lupaava esitys debyyttiottelussa

Brock Trotter ja Ivan Švarný pelasivat torstaina ensimmäistä kertaa kärppäpaidassa. Molempien otteissa oli Kärppien kannalta lupaavia merkkejä, ja toinen onnistui jo maalinteossakin.

Ivan Švarný

Ensimmäistä otteluaan Pohjoismaissa pelannut Ivan Švarný esitteli fyysisyyttään heti ensimmäisessä vaihdossaan. KooKoon kultakypärä Juha-Pekka Haataja ei päässyt Svarnyn otteesta Kärppien kulmauksessa, joskin Svarny käytti käsiään siihen malliin, että myös kiinnipitämisjäähy olisi ollut tilanteessa mahdollinen.

Fyysisyydestä huolimatta Švarnýn pelaaminen ei vaikuttanut erityisen jäähyalttiilta, sillä pää vaikutti pysyvän kylmänä kulmavääntöjen jälkeenkin.

Švarný oli kentällä KooKoon ensimmäisen maalin aikana, mutta hänen piikkiinsä ei päästettyä maalia voinut laittaa. Švarný yritti blokata Anrei Hakulisen laukauksen, mutta kiekko sujahti sekä hänen että Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen ohi.

Slovakialaispuolustaja sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla. Kärppien ensimmäisen ylivoiman aikana Švarnýn hyökkäyspään laukaus typistyi Terry Broadhurstiin, joka pääsi tilanteesta läpiajoon. Broadhurstia vastaan luistellessa Švarný jäi selkeästi kakkoseksi, tosin hän joutui lähtemään takaa-ajoon lähes seisovilta jaloilta.

Švarný laukoi ottelussa ennakkoluulottomasti kohti maalia läpi ottelun. Rannelaukaus oli napakka ja löysi tiensä maalille asti.

Ykköspakkiparissa Shaun Heshkan vierellä pelannut Švarný ei tule lopullisesti ottamaan tällä hetkellä vammastaan toipuvan Lasse Kukkosen paikkaa ykkösparissa, mutta alemmissa pakkipareissa hänellä saattaa olla merkittävä vaikutus Kärppien puolustuspelaamiseen.

Brock Trotter aloitti kauden SaiPassa ja siirtyi Kärppiin vain muutamaa tuntia ennen siirtorajan sulkeutumista.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Brock Trotter

Švarnýyn verrattuna Brock Trotter on jo vanha tekijä suomalaisella liigajäällä. Trotter tapasi muun joukkueen Kärppien pelaajana vasta pelipäivän aamuna, joten kuviot ovat ymmärrettävästi vielä paikoin hakusessa.

Upein esitys Trotterilta nähtiin aivan ottelun loppuminuuteilla, kun hän onnistui ensin katkaisemaan syötön omassa päässä, polkemaan toiseen päähän ja ohittamaan erittäin hyvän ottelun pelanneen KooKoo-vahti Leland Irvingin.

Trotter tuntui löytävän hyökkäyksissä ketjukaveri Mika Pyörälän todella hyvin. Parivaljakko oli saanut kehiteltyä kaksi todella vaarallista maalipaikkaa jo ennen ottelun puoliväliä.

Svarnyn kaltaista erikoistilannevastuuta ei Trotterille siunaantunut, joskin hän itse oli syypää yhteen Kärppien jäähyistä. Hän oli kuitenkin kentällä ottelun loppuminuutit Kärppien hakiessa vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Kemiat Pyörälän ja Niklas Olaussonin kanssa tuntui toimivan hyvin, vaikka alla ei ollut torstain ottelua edeltävän valmistautumisen lisäksi yhteistä harjoittelua. Kätisyytensä myötä Trotterin paikka löytynee alemmissakin ketjuissa oikeasta laidasta, joka on Kärpissä selkeästi vasenta laitaa vähemmän kilpailtu pelipaikka.

Trotterin kanssa ylempien ketjujen pelipaikoista kilpailee tällä hetkellä kaksi hyökkääjää. Tehokkaampi heistä on Ville Leskinen, mutta Leskisen pelipaikka on tällä hetkellä Antti Kalaputaan ja loukkaantuneena olevan Saku Mäenalasen rinnalla erittäin tehokkaassa kakkosketjussa.

Kärppien kolmas korkeamman profiilin oikea laituri on Mikko Lehtonen, mutta hänen otteensa ei tällä hetkellä ole ykkösketjun vaatiman tehokkuuden tasolla. Näin ollen Trotter saattaa hyvinkin jatkaa ykkösketjussa, etenkin jos hän pääsee Kärpissä samalle tasolle kuin hänen aiemmassa seurassaan SaiPassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Viimeisten tuntien hankinnat esiintyneet loistavasti Kärpissä

LIIGA | 22.2.2017 13:49
Oulun Kärpät hankki siirtorajan umpeutuessa KHL-tason slovakialaispuolustaja Ivan Švarnýn ja SaiPasta kanadalaistaituri Brock Trotterin. Molemmat herrat ovat olleet uuden seuran matkassa vain viikon, mutta tuloksia on alkanut näkymään jo ensimmäisissä kamppailuissa. lue lisää

Kiekkoareena: Trotter suuntaa Ouluun

LIIGA | 15.2.2017 21:17
Kiekkoareenan tietojen mukaan Kärpät vahvistaa hyökkäystään SaiPasta siirtyvällä Brock Trotterilla. lue lisää

Kärpät saa vahvistuksen KHL:stä − Švarný oululaispuolustukseen

LIIGA | 15.2.2017 10:34
Kärpät saa isokokoisen puolustajan riveihinsä siirtotakarajan kynnyksellä, kun Ivan Švarný liittyy oululaisryhmään. lue lisää

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA | 13.10.2017 8:15
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta. lue lisää

Kärpille kokemusta hyökkäykseen - Juha Koivisto siirtyy Ouluun

LIIGA | 2.10.2017 16:26
Oulun Kärpät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Juha Koiviston kanssa. Samalla joukkue tiedotti koeajalla olleen Kristian Kankaan poistuvan joukkueesta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Brock Trotter

s. 1987 Brandon, MB, CAN
178CM / 84KG
SOPIMUS: 2017