Slovakian maajoukkuetta useissa MM-kisoissa edustanut Ivan Švarný debytoi torstaina Kärppäpaidassa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kärppien siirtorajavahvistuksilta lupaava esitys debyyttiottelussa

Brock Trotter ja Ivan Švarný pelasivat torstaina ensimmäistä kertaa kärppäpaidassa. Molempien otteissa oli Kärppien kannalta lupaavia merkkejä, ja toinen onnistui jo maalinteossakin.

Ivan Švarný

Ensimmäistä otteluaan Pohjoismaissa pelannut Ivan Švarný esitteli fyysisyyttään heti ensimmäisessä vaihdossaan. KooKoon kultakypärä Juha-Pekka Haataja ei päässyt Svarnyn otteesta Kärppien kulmauksessa, joskin Svarny käytti käsiään siihen malliin, että myös kiinnipitämisjäähy olisi ollut tilanteessa mahdollinen.

Fyysisyydestä huolimatta Švarnýn pelaaminen ei vaikuttanut erityisen jäähyalttiilta, sillä pää vaikutti pysyvän kylmänä kulmavääntöjen jälkeenkin.

Švarný oli kentällä KooKoon ensimmäisen maalin aikana, mutta hänen piikkiinsä ei päästettyä maalia voinut laittaa. Švarný yritti blokata Anrei Hakulisen laukauksen, mutta kiekko sujahti sekä hänen että Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen ohi.

Slovakialaispuolustaja sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla. Kärppien ensimmäisen ylivoiman aikana Švarnýn hyökkäyspään laukaus typistyi Terry Broadhurstiin, joka pääsi tilanteesta läpiajoon. Broadhurstia vastaan luistellessa Švarný jäi selkeästi kakkoseksi, tosin hän joutui lähtemään takaa-ajoon lähes seisovilta jaloilta.

Švarný laukoi ottelussa ennakkoluulottomasti kohti maalia läpi ottelun. Rannelaukaus oli napakka ja löysi tiensä maalille asti.

Ykköspakkiparissa Shaun Heshkan vierellä pelannut Švarný ei tule lopullisesti ottamaan tällä hetkellä vammastaan toipuvan Lasse Kukkosen paikkaa ykkösparissa, mutta alemmissa pakkipareissa hänellä saattaa olla merkittävä vaikutus Kärppien puolustuspelaamiseen.

Brock Trotter aloitti kauden SaiPassa ja siirtyi Kärppiin vain muutamaa tuntia ennen siirtorajan sulkeutumista.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Brock Trotter

Švarnýyn verrattuna Brock Trotter on jo vanha tekijä suomalaisella liigajäällä. Trotter tapasi muun joukkueen Kärppien pelaajana vasta pelipäivän aamuna, joten kuviot ovat ymmärrettävästi vielä paikoin hakusessa.

Upein esitys Trotterilta nähtiin aivan ottelun loppuminuuteilla, kun hän onnistui ensin katkaisemaan syötön omassa päässä, polkemaan toiseen päähän ja ohittamaan erittäin hyvän ottelun pelanneen KooKoo-vahti Leland Irvingin.

Trotter tuntui löytävän hyökkäyksissä ketjukaveri Mika Pyörälän todella hyvin. Parivaljakko oli saanut kehiteltyä kaksi todella vaarallista maalipaikkaa jo ennen ottelun puoliväliä.

Svarnyn kaltaista erikoistilannevastuuta ei Trotterille siunaantunut, joskin hän itse oli syypää yhteen Kärppien jäähyistä. Hän oli kuitenkin kentällä ottelun loppuminuutit Kärppien hakiessa vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Kemiat Pyörälän ja Niklas Olaussonin kanssa tuntui toimivan hyvin, vaikka alla ei ollut torstain ottelua edeltävän valmistautumisen lisäksi yhteistä harjoittelua. Kätisyytensä myötä Trotterin paikka löytynee alemmissakin ketjuissa oikeasta laidasta, joka on Kärpissä selkeästi vasenta laitaa vähemmän kilpailtu pelipaikka.

Trotterin kanssa ylempien ketjujen pelipaikoista kilpailee tällä hetkellä kaksi hyökkääjää. Tehokkaampi heistä on Ville Leskinen, mutta Leskisen pelipaikka on tällä hetkellä Antti Kalaputaan ja loukkaantuneena olevan Saku Mäenalasen rinnalla erittäin tehokkaassa kakkosketjussa.

Kärppien kolmas korkeamman profiilin oikea laituri on Mikko Lehtonen, mutta hänen otteensa ei tällä hetkellä ole ykkösketjun vaatiman tehokkuuden tasolla. Näin ollen Trotter saattaa hyvinkin jatkaa ykkösketjussa, etenkin jos hän pääsee Kärpissä samalle tasolle kuin hänen aiemmassa seurassaan SaiPassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Viimeisten tuntien hankinnat esiintyneet loistavasti Kärpissä

LIIGA | 22.2.2017 13:49
Oulun Kärpät hankki siirtorajan umpeutuessa KHL-tason slovakialaispuolustaja Ivan Švarnýn ja SaiPasta kanadalaistaituri Brock Trotterin. Molemmat herrat ovat olleet uuden seuran matkassa vain viikon, mutta tuloksia on alkanut näkymään jo ensimmäisissä kamppailuissa. lue lisää

Kiekkoareena: Trotter suuntaa Ouluun

LIIGA | 15.2.2017 21:17
Kiekkoareenan tietojen mukaan Kärpät vahvistaa hyökkäystään SaiPasta siirtyvällä Brock Trotterilla. lue lisää

Kärpät saa vahvistuksen KHL:stä − Švarný oululaispuolustukseen

LIIGA | 15.2.2017 10:34
Kärpät saa isokokoisen puolustajan riveihinsä siirtotakarajan kynnyksellä, kun Ivan Švarný liittyy oululaisryhmään. lue lisää

Kärpät jäänee nuolemaan näppejään − Lyytinen sopimukseen Predatorsin kanssa

LIIGA | NHL | 16.6.2017 17:22
Viime kaudella KalPassa pelannut ja ensi kaudeksi Kärppiin sopimuksen tehnyt puolustaja Joonas Lyytinen on tehnyt kahden vuoden mittaisen NHL-sopimuksen Stanley Cup -finaaleihin yltäneen Nashville Predatorsin kanssa. lue lisää

Kärpille paluumuuttaja Ruotsista - Junttila siirtyy Ouluun

LIIGA | 13.6.2017 16:44
SHL-joukkue Luleån kanssa sopimuksensa vastikään purkanut Julius Junttila palaa kasvattajaseuraansa Kärppiin yksivuotisella sopimuksella. lue lisää

Kommentit

Ivan Švarný

s. 1984
188CM / 95KG
SOPIMUS: 2017