Kärpät kaivaa aktiivisuutensa esille

LIIGA / Artikkeli
Kultakypärien taistossa Kristian Kuusela on ollut näkyvämmin esillä, mutta Julius Junttila on pisteissä edellä.
Kuva © Arno Hämäläinen
Liigan viides finaali pelataan tiistaina Oulussa. Tappara nosti aktiivisuutensa maanantaina uudelle tasolle, mutta kotonaan Kärpät ei jää yhtä vaisuksi.

Kärpät ML, 1,75

Tappara alkoi päästä paremmin sinuiksi finaalisarjan pelin kuvan kanssa jo kolmannessa finaalissa, mutta lopulta kirvesrinnoille jäi tuolloin luu käteen. Maanantaina Kärppiä aktiivisempi ote sai jatkoa. Erityisesti fyysisyys oli korostunut teema tamperelaisten pelityylissä.

Tiistaiksi pelin kuva tulee hieman muuttumaan, sillä Tappara ei pääse iskemään kaikkea likoon hurmosmaisen kotiyleisön edessä, vaan hiljalleen väsyvät oululaiset saavat kotiyleisön puolelleen. Väsymys korostaa myös Kärppien halua nopeaan katkaisuun, sillä Tapparan ryhmä on huomattavasti vähemmän rasitettu.

Finaalisarjasta on ollut aistittavissa voimakasta taktisuutta, mutta se ei poissulje aktiivisuutta. Tässä Kärpät on ollut noin puolentoista pelin ajan jäljessä. Aloitteellisuuden täytyy kuulua isäntien avainteemoihin tiistaina Raksilassa, sillä heidän vahvuutensa ovat hyökkäyspäässä, kun taas kirvesrintojen heikkoudet ovat puolustuspäässä.

Vaikka Tappara on oli edellisessä ottelussa joka osa-alueella askeleen edellä, kautta sarjan oululaisryhmä on ollut vakuuttavampi. Erityisesti Dominik Hrachovinan suoritustason jatkuvuus on kysymysmerkki.

Kärppien esityksiin läpi pudotuspelien on kuulunut melko voimakas ailahtelevaisuus, mutta tässä kohtaa tämän voi aavistella olevan oululaisten vahvuus. Tutun ailahtelun jatkuessa Kärpiltä on lupa odottaa huomattavasti parempaa ottelua.

Kotietu on ollut vahvasti Kärppien puolella läpi pudotuspelien, sillä yhdeksästä kotona pelatusta pudotuspeliottelusta oululaiset ovat hävinneet vain yhden. Vakuuttavat kotiesitykset saavat jatkoa, kun Kärpät nappaa liigakauden mestaruuden kotiyleisönsä edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle