Kärkikamppailun tiukat taisteluparit: "Maaginen vastaus tähtien taistossa"

LIIGA / Artikkeli
Joonas Donskoi kävi kovaa kilpaa Olli Palolan kanssa illan kauneimman maalin tekijästä.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures

Tapparan ja Kärppien välisessä ottelussa kohtasivat kaksi sarjataulukon kärkijoukkuetta. Finaaliuusinnan teema oli selkeä: kovavireinen Tappara pyrki ottamaan kolmannen peräkkäisen voittonsa Liigan ykkössuosikista.

Tappara vei voiton 4-2 Olli Palolan ylivoimaosumalla. Näin ollen Kärpät ei vielä varmistanut runkosarjan voittoa.

Jatkoaika seurasi ottelussa molempien joukkueiden suurimpia tähtiä ja päätti, kumpi osapuoli vei taisteluparin nimiinsä torstai-iltana.

Näin taisteluparit selviytyivät:

Juha Metsola, Tappara - Tomi Karhunen, Kärpät

Metsola: Tyylilleen uskollisesti pelasi todella aggressiivisesti heti pelin alusta alkaen. Tämä meinasikin kostautua, kun kiekko päätyi jo ensimmäisessä erässä kahdesti rohkeasti vastaan tulleen Metsolan taakse, mutta Tappara-puolustus siivosi kiekot pois maalialueelta.

Jälleen huimilla reflekseillä kiekon tiellä kuten esimerkiksi toisen erän hanskakopissa. 2-2-tasoitusmaali meni maskista huolimatta hieman helposti.

Karhunen: Sai apua etenkin ottelun alussa laukauksia blokanneilta joukkuekavereiltaan. Pelasi päästettyjä maaleja paremmin. Torjui varmasti ja torjui muun muassa Masi Marjamäen rangaistuslaukauksen.

Teemu Aallon 1-0-maalissa Jere Karjalaisen huima maski yllätti Karhusen täysin ja Jarkko Malisen 2-0-osumassa osuutensa on myös Kärppien hajonneella puolustuksella, joka päästi Palolan keppostelemaan.

Arvio voittajasta: Vaikka Karhunenkaan ei missään nimessä flopannut, Metsola oli vahdeista se voittava. Molemmat vahdit päästivät vähintään yhden hieman helpon maalin. Metsola oli kuitenkin 2-2-maalia lukuunottamatta timanttia ja piirun verran parempi. Kärpät ei saanut luotua riittävän usein maskia Metsolalle. 

Juha Metsola tylsytti Kärppien laajan hyökkäyskaluston.
Kuva © Jarno Hietanen

Teemu Aalto, Tappara - Lasse Kukkonen, Kärpät

Aalto: Puolustajien pistepörssin johtaja pyrki laukomaan aina paikan saadessaan. Laukaukset päätyivät kuitenkin usein joko blokkaajaan tai kalaverkkoihin. 1-0-maalin kaaliperhonen leijaili nätisti yläkulmaan. Omassa päässä huomattavasti mainettaan terävämpi.

Kukkonen: Maailmanmestari pelasi kärkipelissä näkymättömässä roolissa kuten Kukkonen yleensäkin. Kiekollisena täydellisyyttä hipovaa peliä, syötöt napsuivat lapaan kovina ja tarkkoina. Omassa päässä tiukkaa tekemistä. Nousi hyökkäyksissä ahkerasti maalinedustalle.

Arvio: Aalto oli maalinsa kautta näkyvämmässä roolissa, mutta Kukkosen kokonaisvaltaista pelaamista on vain ihailtava. Laittoi kroppaansa likoon ja pimensi Tappara-hyökkäyksiä. Kiekollisena todella varmaa perustyöskentelyä. Syöttöharhojen laskeminen olisi kuin lottovoiton odottaminen - ei ole tulossa. 

Lasse Kukkonen säväytti näkymättömällä työllään.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Olli Palola, Tappara - Joonas Donskoi, Kärpät

Palola: Jahtaa maalikuninkuutta, mikä näkyy pelistä. Laukoi pienistäkin kulmista, mutta pysyi piilossa 2-0-maaliin asti. Laittoi kiekon nätisti jalkojen välistä, ampui matalan kääntölämärin Timo Suden tyyliin ja Tapparan ykköskentän sentteri Jarkko Malinen korjasi irtokiekon sisään. Tapparalle iso osuma 3-2-voittomaalissa.

On tällä hetkellä Liigan kuumimpia hyökkääjiä - ellei kuumin. Lähes kahden maalin ilta. Kiekottomana Tapparan ahkerin karvaaja.

Donskoi: Jäi ottelun alkupuolella pimentoon tiukassa ja fyysisessä Tappara-vartioinnissa. Pysyi silti aktiivisena kiekottomana ja teki hyvää maskia laukauksille. Kun sai paikan, laukoi ahkerasti ja osoitti vaarallisuutensa. Sai palkintonsa heti Palolan junaileman 2-0-maalin jälkeen.

Riisti kiekon puolustussinisellä, potkaisi kiekon itselleen ja laukoi läpiajosta oikeaan alakulmaan. Nätti kavennus oli maaginen vastaus Palolalle tähtien taistossa.

Arvio: Palola järjesti yhden maalin ja teki toisen, Donskoi osui kerran. Palolaa ei voita tällä hetkellä maaliahneudessa kukaan. Kun muukin Tapparan joukkue on parantanut, Palola saa tilaa oikea käsi alhaalla lähtevälle laukaukselleen. Maali numero 28 ja kärkikamppailun voittomaali, mitä muuta voi odottaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle