JYP on ollut kotikaukalossaan paha vastus.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti.

JYP 2,02

JYP ja HIFK avaavat puolivälieräsarjansa Jyväskylässä. Jyväskyläläisryhmä oli runkosarjassa keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä ja vaikka pudotuspelit ovatkin oma maailmansa, ei JYPin huikeaa kotivirettä voi sivuuttaa.

JYP on ollut kotonaan läpi kauden vahva ja kuluvan vuoden puolella se on hävinnyt pelaamistaan 12 kotiottelustaan vain yhden. HIFK:n vierasotteet olivat runkosarjan loppupuolella pirteitä, mutta tulokset heilahtelivat ja tasaisuus puuttui.

Jyväskyläläisryhmästä löytyy myös runsaasti maalintekovoimaa, mistä kertoo runkosarjan toiseksi suurin tehtyjen maalien määrä. Joukkueesta löytyy muun muassa Jarkko Immosen, Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran kaltaisia kokeneita johtajia ja Jerry Turkulaisen sekä Antti Suomelan tapaisia nuoria ratkaisupelaajia, jotka pystyvät kääntämään pelejä joukkueensa eduksi.

HIFK päästi runkosarjassa vähiten maaleja ja sen maalivahtikaksikko Atte Engren-Kevin Lankinen lukeutuu sarjan terävimpään kärkeen. Puolustus sen sijaan on osoittanut haavoittuvaisuutensa ja JYPin vahva paineistaminen on sille myrkkyä. Jyväskyläläisryhmälle avautuu karvauspelaamisen seurauksena varmasti useampia tekopaikkoja, joista rokottaa helsinkiläisvierasta.

Suurta maalijuhlaa kahden vahvan joukkueen kamppailusta ei tule, mutta verkot heiluvat kuitenkin molemmissa päissä. Kotietu on kuitenkin keskiviikkoillan avainsana Jyväskylässä ja HIFK joutuu toteamaan avauskohtaamisessa hurrikaanipaidat paremmakseen tiukan taistelun jälkeen.

Tappara-KalPa, alle 3,5 maalia, 2,65

Tappara ja KalPa pelasivat runkosarjassa tiivistä puolustuspeliä. Tappara päästi sarjassa toiseksi vähiten ja KalPa neljänneksi vähiten maaleja. Joukkueiden maalinsuilta löytyvät hyvän runkosarjan pelanneet Niko Hovinen ja Dominik Hrachovina, jotka pitävät huolen maalien puhtaudesta myös pudotuspeleissä.

KalPa teki sarjassa myös neljänneksi vähiten maaleja, joten kuopiolaisjoukkueen pelit olivat pääosin melko tiukkoja ja vähämaalisia. Tapparan tiivistä viisikkopeliä vastaan tehokkuus korostuu entisestään, sillä maalipaikkoja ei varmastikaan aivan valtaisasti aukea.

Tapparan otteet runkosarjassa jättivät parannettavaa, sillä joukkueen suoritukset ailahtelivat ja tamperelaisryhmä ei aina tuntunut syttyvän täysillä kamppailuihin. KalPankin viisikkopelaaminen on ollut tiivistä ja hiemankin vajaalla esityksellä sen murtaminen tulee olemaan Tapparalle vaikeaa, vaikka materiaali sillä onkin todella kova.

Tappara oli viime keväänä Ilveksen kanssa vaikeuksissa puolivälierissä, mutta onnistui lopulta kääntämään sarjan edukseen. KalPalla on hyvät saumat ainakin kiusata Tapparaa sarjan alussa, mikäli tamperelaisryhmä ei ole heti täysillä pelissä mukana. Tiiviiseen puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin luottavien ryhmien kohtaamisessa maalit ovat tiukassa, joten koko ottelussa alle 3,5 maalin jäämisestä tarjottu kerroin 2,65 on kelpo pelikohde.

Lue myös

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Hovinen muuttaa asetelmia Kuopiossa, Helsingissä peli aukeaa

LIIGA | 23.3.2018 9:00
Kahdessa puolivälieräsarjassa nähdään tiistaina sarjojen toiset osaottelut. KalPa pääsee tasoittamaan ottelusarjan kotiyleisönsä edessä, kun taas Helsinkiin odotellaan suurempaa intensiteettiä. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juha Jääskä

HIFK #51 L lh
s. 1998 Helsinki
179CM / 78KG
SOPIMUS: 2019