JYP ja Pelicans hakkaavat maaleja, Perrin piristää TPS:ää

LIIGA / Artikkeli
Jani Tuppurainen on päässyt parempaan vireeseen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantain kierroksella nähdään kohtaamisia, joilta voi odottaa runsaasti vauhtia ja tapahtumia. Erityisesti Jyväskylässä ja Lahdessa odotetaan maaliverkkojen olevan kovilla.

JYP yli 3,5 maalia 2,40

Tukkoisamman jakson jälkeen JYPin hyökkäyspelin lukot ovat alkaneet avautua. Hyökkäyksen rakennetta on saatu paremmaksi, mikä on tuonut etäisyydet paremmiksi ja mahdollistanut syöttöketjujen syntymisen. Tämä avaa JYPille mahdollisuuden laadukkaampaan suora hyökkäys-pelaamiseen.

Samaan aikaan myös Jarkko Immosen johtama ketju on herännyt pirteämpiin esityksiin, eikä Juuso Puustisen maalihanojen aukeamista tule unohtaa. Michel Miklíkin hankinta mahdollistaa laadukkaan puolustavamman ketjun, kahden tulosketjun sekä työteliään nelosketjun kasaamisen.

JYP pystyy hyökkäämään monin eri tavoin, mikä on myrkkyä KalPan heikommalle puolustuspelaamiselle. Vaade kuopiolaisten maalivahdin onnistumisesta illasta toiseen on tällä hetkellä liian korkea, jotta joukkue pystyisi napsimaan tasaisesti pisteitä kiihtyvässä taistelussa.

JYP lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta puolustuspeliin kohdistuvat kysymysmerkit vähentävät tasoitusvetojen järkevyyttä. Rahojen takaisin saaminen yli kaksinkertaisesti JYPin vähintään neljällä maalilla kuulostaakin järkevältä valinnalta.

Pelicans -1, 2,30

Kolmen ottelun tappioputkessa iltaan lähtevä Pelicans saa vieraakseen Ilveksen. Vaikka lahtelaisten sairastupa on ollut hiljalleen tyhjenemään päin, joukkue on tällä hetkellä kauden ensimmäisessä tappioputkessa.

Suurempaa syytä Lahdessa huoleen ei kuitenkaan ole. Joukkueen peli on edelleen lupaavalla tasolla kevättä silmällä pitäen. Jesse Mankiseltakin voi vasta alkaa odottaa parempaa panosta.

Ilves on pelannut tarkemmalla sapluunalla kahden suurinumeroisen tappion jälkeen, mikä hieman pienentää maaliodottamaa illan otteluun. Tästä huolimatta tamperelaisten vuoristoratamainen kausi tekee Pelicansista ennakkosuosikin.

Ilveksen viimeistely on ollut todennäköisyyksiä uhkaavan hyvällä tasolla tasakentällisin. Pelicansin tiiviimpi puolustuspeli heikentää tätä osastoa ja vahva pelin hallinta suoraviivaisella pelityylillä höystettynä availee lahtelaisten lukkoja. 

TPS -1, 3,15

Syvällä kyntävä Sport saa vieraita Turusta. Jo kuukauden verran ilman kolmen pisteen voittoa kulkeneet vaasalaiset murehtivat erityisesti surkeaa maalintekoaan, kun esimerkiksi Michael Parksin vire on hiipunut.

TPS:n viisikkopeli on viime kierroksilla rakoillut, mutta perjantaina turkulaiset saavat ainakin lisää johtajuutta kokoonpanoonsa Eric Perrinin muodossa. Kanadalainen luo TPS:n hyökkäyspelille jälleen korkeamman odotusarvon.

Luisteluvoittoista ja hyökkäävää jääkiekkoa pelaaville turkulaisille lähes viikon tauko otteluista tuli hyvään saumaan. Vasta kauden toisen suoran tappion jälkeen Vaasassa nähdään nälkäinen TPS, joka jättää Sportin ilman pisteitä.

TPS:n suora voitto on myös pelattava kohde, mutta Sportin ahdinko tekee tasoituksen pelaamisen houkuttelevaksi. Sportin epätasapainoisella karvauksella maalipaikkoja voi aueta runsaasti, jolloin vähintään kahden maalin voitto kuulostaa hyvin mahdolliselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle