Jukurit uusien haasteiden edessä Pitsiturnauksessa

LIIGA / Artikkeli
Maajoukkueessakin esiintynyt Asplund on Jukureiden johtavia pelaajia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Liiga-tulokas Jukurit pääsee harjoituskauden avaavaan Pitsiturnaukseen parhaalla miehistöllään. Turnauksessa mikkeliläisryhmä saa ensimmäisen kosketuksen uusiin vastustajiin ja ottaa uuden haasteen vastaan varmasti innolla.

Liigaan tulevaksi kaudeksi noussut Jukurit on mukana Pitsiturnauksessa toista kertaa: edellisen kerran mikkeliläisryhmä oli mukana vuonna 2002, jolloin joukkueelle jäivät käteen ainoastaan tappiot Moskovan TsSKA:aa sekä Pelicansia vastaan ja tie turnauksessa tyssäsi alkulohkoon.

Siitä ajasta joukkue on muuttunut, mutta yksi asia on pysynyt ennallaan: penkin takana pääkäskijän roolissa on paluun Mikkeliin 10 vuoden tauon jälkeen tehnyt Risto Dufva. Dufvan joukot pääsevätkin Satakunnan kiekkokarnevaaliin parhaalla mahdollisella miehistöllä, sillä joukkueella on kaikki sopimuspelaajat käytettävissään.

Maalinsuulla torjuntavastuun turnauksessa jakavat viime kaudella vahvasti Kärppien ja Pelicansin maalilla esiintynyt Sami Rajaniemi sekä kokenut Mika Norja. Molemmat torjujille on turnauksessa varmasti vastuuta tiedossa.

Puolustuskalustosta Jukureilta löytyy kokeneiden Marko Kauppisen ja Ilkka Vaarasuon lisäksi raumalaisyleisöllekin tuttuja nimiä, kuten Miika Koivisto, Ville Hyvärinen ja Antti Jaatinen. KalPassakin Liigaa pelanneelle Koivistolle on tarjolla Jukureissa iso ruutu kiekollisessa pelissä ja erikoistilanteissa.

Pitsiturnaukseen mikkeliläisryhmä ottaa mukaan myös joukkueen harjoitusringissä mukana olleen 15-vuotiaan Mikko Kokkosen. Puolustajalupaus on eittämättä yksi mielenkiintoisimmista seurattavista jukurijoukkueessa, mikäli vastuuta kentällä tulee.

Asplund hyökkäyksen kapellimestari - monille tarjolla näytönpaikkoja

Hyökkäyksestä löytyy niin ikään runsaasti Raumalla urallaan pelanneita pelaajia. Hyökkäyksen johtotähtenä häärii viime kaudella Lukkoa edustanut Turo Asplund ja hänen rinnallaan vastuuta on tarjolla muun muassa Jesper Piitulaiselle. Sportista siirtyneiltä Henrik Koivistolta ja Teemu Tallbergiltä sekä JYPissä kiekkoilleelta Topi Nättiseltä on syytä odottaa myös tehoja.

Muihin ketjuihin mikkeliläisjoukkueella on laittaa kokemusta, kun päävalmentaja Dufvan tapaan Olli Sipiläinen palasi joukkueeseen 10 vuoden tauon jälkeen. Hänen lisäkseen joukkueeseen kokemusta tuovat SaiPasta hankittu Ville Hämäläinen sekä Nestori Lähde.

Pitsiturnaus on myös oiva näytönpaikka Mestiksessä hyvää jälkeä tehneille Joonas Kalliolalle, Niko Laakkoselle ja Janne Kumpulaiselle sekä koeajalla joukkueesta paikkaa hakevalle Janne Ritamäelle. Jokereiden A-nuorissa viime kaudella 63 tehopistettä iskenyt Ville Leskinen on myös yksi mielenkiintoinen seurattava Jukureiden nuoremmasta kaartista.

» Lähetä palautetta toimitukselle