Jukurit matkasi viikoksi harjoittelemaan Saksaan.

Jarno Hietanen

Jukureilla Saksan-reissulla edessä kova mittari - "Se on aivan mahtava paikka pelata"

Mikkelin Jukureiden harjoituskausi jatkuu viikon mittaisella reissulla Saksaan, jossa joukkue pelaa kolme harjoitusottelua. Kapteeni Miika Roineen mukaan ulkomaan visiitti tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen harjoituskauteen.

Jukureiden huoltojoukot aloittivat matkan kohti Berliiniä jo perjantaina, mutta joukkue lähti reissuun sunnuntaina. Paluu takaisin Suomeen on edessä viikon päästä maanantaina.

Mikkeliläisryhmä harjoittelee leirin ajan Eisbären Berliinin harjoituskeskuksessa ja kohtaa berliiniläisjoukkueen harjoitusottelussa keskiviikkoiltana.

Lauantaina ja sunnuntaina Jukurit osallistuu Dresdenissä pelattavaan harjoitusturnaukseen, jossa Eisbären Berliinin ja Jukureiden lisäksi pelaavat paikallinen DEL2-sarjan joukkue Dresdner Eislöwen sekä Tšekin Extraliiga-joukkue HC Litvinov Verva.

− Onhan se huippujuttu jo ihan organisaatiolta, että pääsemme tuollaiseen pidempään reissuun. Kaikki on kuitenkin vetänyt jo aika monta tälläistä pre-seasonia ja aina mennyt vähän samalla kaavalla, että pelataan ja odotetaan sarjan alkua, Miika Roine totesi.

Jukureilla on keskiviikon ottelussa edessä iso haaste, sillä Eisbären Berlin on DEL-liigan seitsenkertainen mestari ja ollut mukana myös European Trophyllä sekä sen seuraajassa CHL:ssä. Jukurikapteeni Roineella on omia aiempia kokemuksia Berliinistä.

Berliiniläisjoukkueessa kiekkoilevat muun muassa Liigastakin tutut Blake Parlett ja Danny Richmond sekä suomalaisvahti Petri Vehanen, joiden lisäksi joukkueeseen kuuluu useita Saksan maajoukkuepelaajia. Joukkueen päävalmentajana toimii entinen NHL-puolustaja Uwe Krupp

− Ihan Euroopan isoimpia seuroja taitaa olla kaikilla mittapuilla. Saksan liiga on muutenkin mielestäni ollut suomalaisille vähän pimennossa. Siellähän on tosi kovia pelaajia ja joukkueita. Heti tosi kova mittari, ja hyvä meillekin nähdä, missä itse menemme.

− Toivottavasti yleisö löytäisi treenipeliinkin. Ainakin halli on tosi hulppea, joskus JYPin kanssa oltiin European Trophyssä siellä. Tiedän, että se on aivan mahtava paikka pelata.

Mikkeliläisryhmään tulevaksi kaudeksi siirtynyt Hannu Pikkarainen kiekkoili kaksi edelliskautta DEL-liigassa. Roineen mukaan konkaripuolustajalta ei ole mitään selviä vinkkejä vielä tullut, vaikka joitain asioita on käytykin läpi.

− Ei vielä ole hirveästi tullut vinkkiä, vaikka olemme kyllä "Hankin" kanssa puhuneet yleisesti, että millaista siellä oli. Hän kehui fanikulttuuria ja sarjan tasoa ylipäätään. Sen tiedän, että hyvä joukkue on tulossa vastaan. Varmasti voi tulla jotain tarkempia tipsejä sieltä suunnalta lähempänä.

Vaikka Saksassa mennäänkin tiukasti pelit ja pelin kehittäminen edellä, muistuttaa Roine matkan tuovan muutakin hyötyä joukkueelle.

− Nyt kun tulee vähän tällainen erilainen reissu mukaan, se muuttaa tätä harjoituskautta. Totta kai kun saamme olla melkein 24/7 yhdessä tuollainen kahdeksan päivää, niin tietysti se vielä tiivistää ja hitsaa yhteen, vaikka olemmekin jo melkein vuoden tässä olleet yhdessä. Ei sitä kuitenkaan pysty koskaan liikaa hitsautumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pitkänen tyytyväisenä Jukureiden joukkuehenkeen: "Pitää pystyä olemaan rehellinen niin hyvässä kuin pahassa"

LIIGA | 19.11.2017 9:00
Jukurit kärsi tiukan jatkoaikatappion Ässille lauantain kamppailussa. Jukureiden tasoitusosumasta ottelussa vastannut Ilmari Pitkänen harmitteli menetettyjä pisteitä, mutta oli tyytyväinen joukkueen nousuun. lue lisää

Koeaika tuotti sopimuksen Pitkäselle

LIIGA | 13.11.2017 17:09
Ilmari Pitkäsen koeaika johti loppukauden mittaiseen sopimukseen Jukureiden kanssa. lue lisää

Hotakaisen toive täyttyi etuajassa

LIIGA | 8.11.2017 18:00
JYPissä viime vuodet pelannut Valtteri Hotakainen vaihtoi kuluvalla viikolla maisemaa ja teki sopimuksen Jukureiden kanssa. Perjantaina hyökkääjä teki ensiesiintymisensä mikkeliläisryhmässä ja ensiajatukset uudesta ryhmästä olivat ainoastaan positiiviset. lue lisää

Hotakaisen ja JYPin tiet erkanivat - uutena osoitteena Mikkeli

LIIGA | 30.10.2017 12:12
JYPin organisaatiossa Mestistä ja Liigaa viime vuodet pelanneen Valtteri Hotakaisen sopimus jyväskyläläisryhmän kanssa purettiin. Hyökkääjä löysi kuitenkin nopeasti uuden työnantajan ja siirtyy Jukureiden riveihin. lue lisää

Henritius keräsi vaikeuksista voimaa - "Hienoa tulla tuolta takaisin ja voittaa kaikki vastoinkäymiset"

LIIGA | 27.10.2017 10:00
Jukurihyökkääjä Teemu Henritiuksen lupaava urapolku katkesi pahoihin loukkaantumisiin, jotka pitivät hänet sivussa lähes kahden kauden ajan. Hyökkääjä onnistui kuitenkin selättämään vastoinkäymisensä ja nauttii nyt pelaamisesta täysin rinnoin. lue lisää

Kommentit

Teemu Suhonen

Jukurit #4 L p
s. 1989 Kuopio
175CM / 78KG
SOPIMUS: 2018