Jukurit matkasi viikoksi harjoittelemaan Saksaan.

Jarno Hietanen

Jukureilla Saksan-reissulla edessä kova mittari - "Se on aivan mahtava paikka pelata"

Mikkelin Jukureiden harjoituskausi jatkuu viikon mittaisella reissulla Saksaan, jossa joukkue pelaa kolme harjoitusottelua. Kapteeni Miika Roineen mukaan ulkomaan visiitti tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen harjoituskauteen.

Jukureiden huoltojoukot aloittivat matkan kohti Berliiniä jo perjantaina, mutta joukkue lähti reissuun sunnuntaina. Paluu takaisin Suomeen on edessä viikon päästä maanantaina.

Mikkeliläisryhmä harjoittelee leirin ajan Eisbären Berliinin harjoituskeskuksessa ja kohtaa berliiniläisjoukkueen harjoitusottelussa keskiviikkoiltana.

Lauantaina ja sunnuntaina Jukurit osallistuu Dresdenissä pelattavaan harjoitusturnaukseen, jossa Eisbären Berliinin ja Jukureiden lisäksi pelaavat paikallinen DEL2-sarjan joukkue Dresdner Eislöwen sekä Tšekin Extraliiga-joukkue HC Litvinov Verva.

− Onhan se huippujuttu jo ihan organisaatiolta, että pääsemme tuollaiseen pidempään reissuun. Kaikki on kuitenkin vetänyt jo aika monta tälläistä pre-seasonia ja aina mennyt vähän samalla kaavalla, että pelataan ja odotetaan sarjan alkua, Miika Roine totesi.

Jukureilla on keskiviikon ottelussa edessä iso haaste, sillä Eisbären Berlin on DEL-liigan seitsenkertainen mestari ja ollut mukana myös European Trophyllä sekä sen seuraajassa CHL:ssä. Jukurikapteeni Roineella on omia aiempia kokemuksia Berliinistä.

Berliiniläisjoukkueessa kiekkoilevat muun muassa Liigastakin tutut Blake Parlett ja Danny Richmond sekä suomalaisvahti Petri Vehanen, joiden lisäksi joukkueeseen kuuluu useita Saksan maajoukkuepelaajia. Joukkueen päävalmentajana toimii entinen NHL-puolustaja Uwe Krupp

− Ihan Euroopan isoimpia seuroja taitaa olla kaikilla mittapuilla. Saksan liiga on muutenkin mielestäni ollut suomalaisille vähän pimennossa. Siellähän on tosi kovia pelaajia ja joukkueita. Heti tosi kova mittari, ja hyvä meillekin nähdä, missä itse menemme.

− Toivottavasti yleisö löytäisi treenipeliinkin. Ainakin halli on tosi hulppea, joskus JYPin kanssa oltiin European Trophyssä siellä. Tiedän, että se on aivan mahtava paikka pelata.

Mikkeliläisryhmään tulevaksi kaudeksi siirtynyt Hannu Pikkarainen kiekkoili kaksi edelliskautta DEL-liigassa. Roineen mukaan konkaripuolustajalta ei ole mitään selviä vinkkejä vielä tullut, vaikka joitain asioita on käytykin läpi.

− Ei vielä ole hirveästi tullut vinkkiä, vaikka olemme kyllä "Hankin" kanssa puhuneet yleisesti, että millaista siellä oli. Hän kehui fanikulttuuria ja sarjan tasoa ylipäätään. Sen tiedän, että hyvä joukkue on tulossa vastaan. Varmasti voi tulla jotain tarkempia tipsejä sieltä suunnalta lähempänä.

Vaikka Saksassa mennäänkin tiukasti pelit ja pelin kehittäminen edellä, muistuttaa Roine matkan tuovan muutakin hyötyä joukkueelle.

− Nyt kun tulee vähän tällainen erilainen reissu mukaan, se muuttaa tätä harjoituskautta. Totta kai kun saamme olla melkein 24/7 yhdessä tuollainen kahdeksan päivää, niin tietysti se vielä tiivistää ja hitsaa yhteen, vaikka olemmekin jo melkein vuoden tässä olleet yhdessä. Ei sitä kuitenkaan pysty koskaan liikaa hitsautumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukureiden Suhonen: "Jos esitykset alkavat ilmapiiriin vaikuttaa, niin sitten menee huonosti"

LIIGA | 17.9.2017 17:27
Jukurit kärsi lauantaina viidennen peräkkäisen tappionsa, kun JYP korjasi pisteet 3-1-numeroin. Jukureiden ainokaisesta osumasta vastannut Teemu Suhonen oli pettynyt joukkueen suoritukseen, mutta katsoi kuitenkin luottavaisena eteenpäin. lue lisää

Päähän kohdistuneet taklaukset jatkuivat - Lamberg suihkuun Porissa

LIIGA | 13.9.2017 19:47
Ässien ja Jukurien ottelu keskiviikkona sai dramaattisen käänteen, kun Ässien Matti Lamberg taklasi rajusti Jukurien Valtteri Hietasta. lue lisää

Lupaava Kokkonen kamppailee täysillä liigapaikasta – "Pitää olla ihan tiptop joka päivä"

LIIGA | 8.9.2017 14:04
Viime kaudella historiallisen liigadebyyttinsä tehnyt Jukureiden Mikko Kokkonen lähtee tulevaan kaudella intoa uhkuen. Tiukka kilpailutilanne mikkeliläisryhmän takalinjoilla on puolustajalupauksen mieleen. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Pohjalta on pitkä matka ponnistaa − "Tuokkola ei pärjää mielialapelaajien kanssa"

LIIGA | 6.9.2017 17:00
Vihellyksen jälkeen -podcastit palaavat hikiseltä kesätauolta takaisin jäänviileiden analyysien pariin. Liigan ennakkopodcastien avausosassa käsitellään Liigan häntäpään joukkueiden mahdollisuuksia pärjätä pitkässä runkosarjassa. lue lisää

Jukureiden pitää toimia ponnahduslautana jatkossakin, jotta joukkue menestyy Liigassa

LIIGA | 5.9.2017 10:00
Mikkelin Jukurit tunnettiin Mestiksessä hyvänä pelaajakasvattamona ja sama kehitys jatkui myös ensimmäisellä Liiga-kaudella. Osa pelaajista otti isoja askeleita henkilökohtaisella tasolla eteenpäin, osa löysi tiensä jopa isompiin ympyröihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesHIFK
"Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen"
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3

Joonas Kalliola

Jukurit #25 L lh
s. 1991 Rauma
190CM / 95KG
SOPIMUS: 2018