Juhani Tamminen ylistää Suomen ykkösbuumia: "Hups, Jokerit haki parhaat veljet"

LIIGA, KHL / Artikkeli
Juhani Tamminen on rakentanut buumeja ympäri Eurooppaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Juhani Tamminen kertoo Laidasta laitaan -sarjassa, miten menestyksekkäät urheilubrändit rakennetaan ja mitkä ovat suomalaisen urheilun ykkösbuumeja.

Laidasta laitaan -podcast-sarja haki neljänteen jaksoonsa ensimmäistä kertaa vieraan. Vakiokeskustelijat Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen lähtivätkin kunnolla leikkiin mukaan, kun vierasosastolle istahti one and only Juhani Tamminen.

Pääaiheena ovat urheilumarkkinoinnin menestystarinat eli niin sanotut buumit, joita Tamminen on ollut luomassa pääkallopaikalta ympäri Eurooppaa. "Aurinkokuningas" kertookin 49 vuoden kokemuksella, miten urheilubuumi rakennetaan viiden peruspilarin kautta.

- Joka päivä katson haavi auki, miksi meillä on niin vähän liidereitä suomalaisessa palloilussa, että syntyisi urheilubuumeja. Hyviäkin esimerkkejä on luojan kiitos. Herra Kalervo Kummola. Olemme tavanneet Turun kaduilla jo 1960, "Tami" kertoo.

Tamminen on ollut mukana päävalmentajana muun muassa Liigan ykkösjoukkueen ja vakaan brändin Oulun Kärppien nousussa nykyiseen loistoonsa.

 - Junno [toimitusjohtaja Juha] lähti 1997 Kuopiosta rakentamaan uudelleen nykyistä Suomen jääkiekon superbrändiä Kärppiä. Hyppäsin siihen mukaan. Kun siihen hyppää yhden jutun ympärille kaksi innovatiivista ja intohimoista huippuosaajaa, saimme koko Pohjois-Suomen 600 000 ihmistä mukaan.

Ohjelmassa keskustellaan myös siitä, mikä on suomalaisen nykyurheilun ykkösbuumi ja miksi. Entä mikä oli Tammisen mielestä Suomen ensimmäinen lätkäbuumi ja miten KHL:n päästäminen Suomeen on kummallista?

Keskustelu ei jätä yhtään kiveä kääntämättä.

- Jokerit haki parhaat veljet töihin ja hups, suomalaisen urheilun ykkösbuumi on Jokerit.

- Kesän alusta, kun painoin koulutuskeikoilla Helsingissä milloin Mannerheimintiellä ja milloin missäkin, näin kaupungin olevan täynnä KHL is here -plakaatteja. Veljet tekivät uuden ilmiön uuden liigan ympärille.

Tule mukaan keskustelemaan kolmikon kanssa kaikesta podcastin aiheisiin liittyvästä Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

Neljännen jakson toisessa osassa Laidasta laitaan -kaarti ja Tamminen keskustelevat suljetusta sarjasta ja Mestiksen tuhosta. Osa tulee julki perjantaina!

» Lähetä palautetta toimitukselle