Juhani Tamminen uskoo maailmanmestaruuteen - "Glorian ja katastrofin ero on hiuksenhieno"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Juhani Tamminen näkee, että Leijonista on voittamaan maailmanmestaruus.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Laidasta laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen ovat kutsuneet ikileijona Juhani Tammisen kanssaan arvioimaan Leijonien mahdollisuuksia ensi viikon MM-kisoissa. Läpi käydään Suomen maalivahdit, puolustus, hyökkäys ja mahdollisuudet mestaruuteen. Ota mukava asento ja kuuntele Tamin rautainen analyysi!

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen astelee kohti ensimmäisiä MM-kisojaan. Millaista jääkiekkoa Jalosen Leijonat pelaa tulevissa MM-kisoissa?

− Pitkässä juoksussa joukkueesta tulee valmentajansa näköinen. Kari Jalosen Leijonissa on kaksi asiaa: pedanttisuus ja kurinalaisuus. Leijonat lähtee oman maalin suojelusta ja turhat jäähyt pois. Tämä on leimaa antava tekijä, Tamminen analysoi.

− Valmentaminen on prosessi. Tarkkailen sitä prosessia tarkasti.

Leijonat on voittanut MM-kultaa viimeksi vuonna 2011. Nyt kasassa on kokenut joukkue, joka voi mennä päätyyn asti. Uskooko Juhani Tamminen maailmanmestaruuteen?

− Leijonista on maailmanmestariksi. Nykyformaatin, jota veli Kummola on ollut muiden päättäjien kanssa rakentamassa, nimi on win the right games. Ei pidä voittaa kaikkia pelejä, vaan oikeat pelit.

Miten mestaruudessa onnistutaan?

− Ensin on päästävä neljän joukkoon alkulohkossa ja oltava todella terävä siinä seitsemännessä pelissä. Silloin todennäköisyys mitalijoukkueelle on iso, Tamminen paukuttaa.

− "Rami" Summasen aikana Tshekissä joukkue pelasi häikäisevää kiekkoa. Sitten tuli seitsemäs peli, Dany Heatley heitti pari kertaa kiekon veskaan ja game over. Glorian ja katastrofin ero on hiuksenhieno.

Mitä sinä mietit Leijonista? Tule keskustelemaan kanssamme kultaa jahtaavista Leijonista Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle