Joukkueraportti 6.3.2001

NHL / Artikkeli
Columbus Blue Jackets on kerännyt noin pisteen per peli viimeisissä peleissään. Saldo on tulokas-joukkueelle joka tulee jäämään pudotuspelien ulkopuolelle kohtuullisen hyvä.

Columbus pelasi jakson ensimmäisen pelinsä San Josea vastaan vieraissa. Tuloksena oli tappio yhtä liigan kovakuntoisimmista joukkueista vastaan. Tyypillistä oli että tappio tuli jatkoajalla, joukkueen todellinen ongelma on ollut se että se pystyy pelaamaan hyvää jääkiekkoa noin 50 minuuttia ja sen jälkeen kontrolli peliin katoaa.

Sama suuntaus jatkui Phoenixia vastaan seuraavassa pelissä. Yhden maalin tappio Coyotesia vastaan oli tuloksena. Blue Jacketsin GM Doug MacLean nosti otteluun Phoenixia vastaan ylös Mathieu Darchen Syracuse Crunchista. Mies ei kuitenkaan saanut paljoakaan peliaikaa ja lähti suoraan ottelun jälkeen takaisin farmiin.

Vieraskiertue jatkui murheellisissa merkeissä myös Los Angelesia vastaan. Ottelu oli tasoltaan heikko kummaltakin. Enemmänkin huomiota keräsi Adam Deadmarshin ja Aaron Millerin ensimmäinen ottelu Kings-paidassa kohutun Rob Blake-kaupan jälkeen. Columbuksen parhaat pelaajat olivat maalivahti Ron Tugnutt joka pelasti joukkueen pahemmalta tappiolta sekä erinomaiseen vireeseen päässyt Espen Knutsen joka teki seuransa ainoan maalin. Ehkä syynä huonoon esitykseen oli myös se että peli pelattiin iltapäivällä. Blue Jacketsille ottelun alkamis-aika oli epänormaali.

Anaheimia vastaan Blue Jacketsin peli lähti sitten kulkemaan kunnolla. Ottelu alkoi komeasti kun Espen Knutsen joka pelasi entistä seuraansa vastaan upotti ensimmäisen laukauksen maaliin ohi Jean-Sebastian Cigueren. Miehellä oli todellisia näyttöhaluja joukkueelle joka ei löytänyt hänelle uransa alkuvaiheessa käyttöä. Knutsen teki ottelussa vielä toisenkin maalin ja sai ottelun jälkeen kehut loistavasta esityksestä. Columbuksen valmentaja Dave King ja Anaheimin super-tähti Paul Kariya kehuivat miestä säästelemättä. Knutsen myönsi itsekin että hänellä oli kova halu näyttää vanhalle seuralleen että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä. Losia vastaan hyvin pelannut Tugnutt jatkoi varmoja otteitaan tässäkin pelissä. Paljoa ei "Tuggerilla" tekemistä ollut, mutta kaikki torjunnat olivat sitten "highlight" tasoa. Geoff Sandersson teki Jacketsin kolmannen maalin ja katkaisi pienen maalittoman putkensa.

Hyvät pelit saivat jatkoa kun Columbus otti voiton Phoenixista, tällä kertaa kotonaan numeroin 5-2.

Tehoja tarvittaisiin

Columbus kaipaisi tehoja muiltakin kuin ykkös-ketjun miehiltä. Sandersson-Knutsen kaksikko tekee pisteitä hyvällä prosentilla, mutta heidän takaansa ei ole tehoja pahemmin irronnut. Positiivista on ollut Robert Kronin herääminen. Mies oli alkukaudesta aivan unessa, mutta viime aikoina on alkanut kulkea. Kron on saanut tehtyä muutaman maalin ja alkanut nauttia lisää vastuuta joukkueen hyökkäys-päässä. Mike Maneluk on myös pelaaja jolta odotetaan tehoja. Aikanaan Philadelphiassa Lindrosin ja LecLairin kanssa jonkin aikaa pelannut ja sen jälkeen NHL-seuroja ympäriinsä kierrellyt laituri on saanut viime aikoina enemmän vastuuta. Selkä on miehellä hieman epäkunnossa ollut, mutta mitään pahempaa vammaa siellä ei pitäisi olla. Maalintekijäksi kesken kauden hankittu Alexander Selivanov ei ole myöskään täyttänyt odotuksia. Häntä ollaan koitettu useammassakin ketjussa, mutta maaleja on tullut melko rajoitetusti tähän mennessä. Toivottavasti ketsuppi-pullo saataisiin auki hänenkin kohdallaan ja tehoja alkaisi vähitellen tulla.

Nummelin parantaa

Blue Jacketsin suomalais-puolustaja Petteri Nummelin on viime aikoina parantanut otteitaan. Nummelin istui katsomossa useamman pelin, mutta on alkanut jälleen saada vastuuta enemmän. Petterin sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Sekä seuralla että pelaajalla on optio ensi kaudesta. Periaatteessa esteitä "Noomien" jatkamiselle NHL:ssä ei ole, mutta on ollut liikkeellä huhuja joiden mukaan hän olisi siirtymässä takaisin Eurooppaan, lähinnä Sveitsiin. Ratkaisu tilanteeseen saadaa kesällä. Mies on pelannut aivan kohtuullisen kauden joukkueensa takalinjoilla ja osoittanut ettei pieni koko ole este uralle Pohjois-Amerikassa. Tätä kautta on jäljellä vielä muutamia viikkoja ja todennäköistä onkin että Nummelin nähdään keväällä MM-Kisoissa Saksassa. Ainakin paikka joukkueessa pitäisi olla melko selvä. Sopimus-neuvottelut voivat tietysti aina vaikuttaa maajoukkueessa esiintymiseen.

Heinzen kanssa neuvotellaan

Neuvottelut veteraani-laituri Steve Heinzen kanssa ovat edelleen kesken. Sirtoaika umpeutuu NHL:ssä ensi viikon tiistaina ja siihen mennessä miehen tilanteen pitäisi olla ratkaistu. Ilmeisesti seura on jättänyt tarjouksen Heinzen agentille. Samanlaisessa tilanteessa olleen toisen laajennus-joukkueen pelaajan Minnesotan Scott Pellerinin asiaan tuli ratkaisu kun hänet kaupattiin Carolinaan muutama päivä sitten vaihdossa prospektiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle