Joukkueraportti 5.3.2001

NHL / Artikkeli
Uudet omistajat ja johtoporras eivät ole vielä, suunnitelmistaan huolimatta, saaneet Coyotesin peliä kulkemaan. Tappioputket tuntuvat venyvän, kun taas voittoputket jäävät yhteen tai kahteen otteluun. Ehkäpä joukkuetta todella rasittavat tähtipelaajia jatkuvasti riepottelevat siirtohuhut, vaan kuka tietää? Maalivahti Nikolai Khabibulinia koskevan kaupan ei tosin luulisi olevan mikään henkinen haaste pelaajille, eihän ”The Bulin Wall” ole pelannut otteluakaan NHL:ssä 1 ½ kauteen. Kun pelaajasiirtojen aikatakaraja ohitetaan, joukkue on GM Cliff Fletcherin mukaan vihdoin kasassa loppukautta ajatellen.

Kojootit aloittivat neljän ottelun mittaisen vieraskiertueensa ottelulla Buffaloa vastaan. Ottelusta tuli vastoin odotuksia melkoinen maalijuhla. Phoenix voitti ottelun lopulta selvin numeroin 7-3. Jeremy Roenick merkkautti NHL-uransa 400. maalin ja samalla uransa 9. hattutempun, kapteeni Keith Tkachukin saalistaessa viisi maalisyöttöä. Juha Ylönen ja Shane Doan tekivät kaksi maalia mieheen, Doan merkkautti myös kaksi syöttöä. Buffalon valmentaja Lindy Ruff totesi joukkueensa yksinkertaisesti olleen liian passiivinen pelin joka osa-alueella, ja antaen täten Phoenxille voiton avaimet.

Täpötäysi Detroitin Joe Louis Arena otti Coyotesin vastaan seuraavassa ottelussa, jossa vastaan asettui viime aikoina loistavia otteita esittänyt Detroit Red Wings. Vieraat ottivat ohjat käsiinsä ottelun 1. erässä, voittaen sen 3-0. Juha Ylönen, Claude Lemieux ja Keith Tkachuk tekivät joukkueen maalit, jotka lopulta jäivät myös joukkueen ainokaisiksi. Detroitin maalivahti Chris Osgood vaihdettiin toiseen erään Manny Legaceen, joka ei päästänyt ainuttakaan laukausta ohitseen, samalla kun punasiipien hyökkäyspeli oli häikäisevän tehokasta. Detroit voitti 2. ja 3. erän maalein 3-0 ja otti vakuuttavan 6-3 voiton. Coyotesin valmentaja Bob Francis kertoi Legacen maagisten torjuntojen ratkaisseen ottelun kotijoukkueen eduksi. Kapteeni Keith Tkachuk puolestaan totesi joukkueensa antaneen liikaa ylivoimatilanteita Detroitin kaltaiselle taitavalle joukkueelle. Brendan Shanahan (2+2) oli kotijoukkueen tehomies.

Kojootit suuntasivat seuraavaksi Bostoniin kohdatakseen Bruinsin, joka oli juuri palannut kotikaukaloon pahasti pieleen menneen vieraskiertueen jälkeen. Maaleilla mässäiltiin jälleen, tulos oli tosin Phoenixin kannalta murheellinen: Boston voitti ottelun maalein 7-4. Phoenixin maalia vartioi Robert Esche, joka saattoi todeta kotijoukkueen ratkaisevan ottelun jo 1. erässä, voittaen sen 4-2. Jyrki Lumme, Keith Carney ja Landon Wilson (2+0) tekivät Phoenixin maalit. Bostonin tulokkaat Lee Goren ja Jarno Kultanen tekivät NHL-uransa ensimmäiset maalit, ja valmentaja Mike Keenan jakoikin kiitosta joukkueensa ”lapsukaisille” ottelun jälkeen. Phoenixin valmentaja Bob Francis totesi ytimekkäästi joukkueensa pelin olleen kerrassaan kauheaa katseltavaa.

Vieraspelien sarja päättyi otteluun Columbus Blue Jacketsia vastaan. Tulokasjoukkue ei vieraitaan kummemmin kunnioittanut, vaan otti selkeän 5-2 voiton. Columbuksen ratkaisijat olivat Steve Heinze (1+2),Robert Kron (0+3) ja maalivahti Marc Denis. Jeremy Roenick onnistui maalinteossa rangaistuslaukauksella, myös Shane Doan merkkautti maalin. Phoenixn ongelmaksi on viime otteluissa muodostunut heikko viisikkopeli, jonka myös Jeremy Roenick toivoi korjaantuvan seuraaviin peleihin.

Kojoottien kotiinpaluussa vastaan asettui Detroit Red Wings, joka aikaisemmin viikolla oli kouluttanut kotijoukkuetta maalein 6-3. Tällä kertaa maaleja nähtiin vasta 3. erässä. Detroit iski kaksi maaliaan heti erän alkuun ja oli vahvasti kiinni voitossa vielä erän puolenvälin jälkeen, mutta sitten esiin astuivat Keith Tkachuk ja Joe Juneau, jonka kauden viides maali tasoitti ottelun 2-2:een noin kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Phoenixin Jeremy Roenick kertoi joukkueensa pelanneen kelpo ottelun ja totesi ottelun olleen playoff-tasoinen, vauhtia ja taklauksia riitti. Coyotesin maalivahti Sean Burke jätti kaukalon kolmannessa erässä lievän nivusvamman vuoksi. Ottelun jälkeen Coyotes ilmoitti nostaneensa toiseksi maalivahdiksi AHL:n Springfield-joukkueen Patrick DesRochersin, Burken ollessa sivussa muutaman ottelun ajan.

Lähitulevaisuus

Phoenix jatkaa loppukauden taivaltaan kohdaten seuraavissa otteluissaan mm.Coloradon, Vancouverin ja New Jerseyn. Seuraavat viisi ottelua Coyotes pelaa kotonaan, America West Arenassa. Phoenixiin suunnitellun uuden hallin, Los Arcos Arenan suunnittelu- ja rahoitusoperaatio on toistaiseksi jäädytetty uusien omistajien toimesta. Joukkeen kannattajien keskuudessa tämä on nostattanut paljon keskustelua siitä, liittyisikö operaation seisauttaminen mahdollisesti joukkueen siirtymiseen muualle Phoenixistä. Joukkue kuitenkin jatkaa kaupungissa varmuudella ainakin tämän kauden.

Siirtotakarajaa odotetaan Phoenixissä, jotta joukkueen kokoonpano vakiintuisi, ja täten myös pelaajat voisivat keskittyä paremmin pelaamiseen. Keith Tkachuk ja Nikolai Khabibulin ovat pelaajat, jotka luultavimmin vaihtavat seuraa. New York Rangers, Toronto Maple Leafs ja Tampa Bay Lightning ovat olleet innokkaimmin näiden pelaajien perässä. Kaupassa on tarjottu Phoenixille Tampan osalta mm. Fredrik Modinia, New Yorkin osalta Theo Fleurya ja huippulupaus Pavel Brendlia ja Toronton puolesta Nik Antropovia. Nähtäväksi jää, kuka siirtyy ja minne...