Joukkueraportti 17.02.2001

NHL / Artikkeli
Kauden alkupuoliskon konemaisen varmasti pelanneen Avalanchen peli on yskähdellyt All-stars tauon jälkeen. Ainoa voitto viidestä viime pelistä on tullut Montrealista - ja sekin jatkoajalla.

Kauden alkupuoliskon konemaisen varmasti pelanneen Avalanchen peli on yskähdellyt All-stars tauon jälkeen. Ainoa voitto viidestä viime pelistä on tullut Montrealista - ja sekin jatkoajalla. Tilastollisesti ja pelillisesti Colorado hallitsi kaikkia kolmea jakson kotiotteluaan (Wsh, Cgy, StL), mutta puolustus- ja varsinkin maalivahtipeli petti.

Canal plussa nähdyssä Washington pelissä Roy teki kolmannessa erässä pakollisen mailapelihölmöilynsä, joka tällä kertaa maksoi Coloradolla voiton. Patrickin entinen kakkosvahti Craig Billington oli kentän paras pelaaja ja anasti pelillisesti alakynnessä olleelle Washingtonille voiton. Kärkikamppailussa St. Louisia vastaan Bluesin voiton takuumiehenä oli Coloradon ex-varaus Brent Johnson. Tämän pelin jälkeen Roy oli itseensä tyytymätön, ja syytti jatkoaikatappiosta omaa tarkkaamattomuuttaan. Montrealissa Roy sai vähän balsamia haavoihinsa, kun Sakic ampui jatkoajan puolivälissä voittomaalin.

David Aesbicher ei ole saanut otteisiinsa tasaisuutta. Tappio-otteluissa Calgaryä (kotona) ja Ottawaa (vieraissa) vastaan sveitsiläinen ei pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä pelin vaikeina hetkinä, vaan päästi helppojakin maaleja. Fanit ovatkin vaatineet GM Lacroixia hankkimaan kokeneen kakkosmaalivahdin ennen pudotuspelien alkamista. Samanlaisia vaatimuksia esitettiin vuosi sitten, kun seuran kannattajat olivat tyytymättömiä silloisen kakkosvahdin Marc Deniksen pelattua ailahtelevasti. Silloin PL pysyi malivahtikaksikkonsa takana, eikä hankkinut joukkueelle kolmosvahtia - ja niin tapahtunee nytkin.

Puolustuksessa Bourque on kantanut totutusti päävastuun (23 - 26 min. per peli). Skoula, Miller, de Vries ja Klemm ovat olleet muut peruspakit (n. 20 min. per peli), mutta siirtoa pyytänyt Nolan Pratt on saanut kahdessa viime pelissä peliaikaa Rick Berryn sijaan. Scott Parkerin ja Chris Dingmannin istuessa sivussa Berry on ottanut jonkinlaista tappelijan roolia joukkueessa. Rick tiputti hanskat sekä Washington-ottelussa (vs. Herr, voitto) että Calgary -pelissä (vs. Lindsay, tasan). Berry on kuitenkin Prattin tapainen osa-aika keskisarjalainen, eikä mikään varsinainen tappelija. Puolustuksesa kaivataan Adam Footea, mutta tämä on sivussa vielä ainakin kolme viikkoa.

Adam Deadmarshin paluu pelaavaan kokoonpanoon ei pudottunutkaan Ville Niemistä takaisin farmiin, vaan valmentaja Hartley on istuttanut molempia raskassarjalaisia (Parker, Dingman) katsomossa. Tässä jaksossa Parker pelasi vain yhdessä ottelussa (Cgy, 3 min 20 s.), mutta Dingman ei ole pelannut yhdessäkään. Onkin mielenkiintoista nähdä milloin Hartley ottaa raskasarjalaiset uudestaan käyttöön. Jos esim. Dingman on tarkoitus kaupata maaliskuussa, niin ei jatkuva pelaamattomuus vain laskee hänen muutenkin suhteellisen vaatimatonta kauppa-arvoansa.

Tällä hetkellä Niemisen asema tuntuu turvalliselta, sillä Colorado ei voi lähettää 26:ssa ottelussa pelannutta Villeä farmiin muuten kuin waiversien kautta. Tälläistä riskiä Avalanche tuskin ottaa, sillä varmasti jokin toinen NHL-joukkue poimisi yllättävän hyvin pelanneen suomalaisen joukkoihinsa. Viimeisessä viidessä pelissä Nieminen ei ole kuitenkaan saanut aikaan pistettäkään ja tehotilastokin on pudonnut plus viidestä nollaan. Samoin Villen peliaika on pudonnut alle 10 minuutin per peli.

Hartley on sekoittellut ketjukokoonpanoja saadakseen hyökkäykseen lisää tehoja. Välillä koottin yhteen nuorisoketju Tanguay-Drury-Hejduk ja Forsberg siirrettiin Sakicin vasempaan laitaan (oikealla Deadmarsh). Ykkös- ja kakkosketjun ovat kuitenkin pystyneet tekemään maaleja Hartleyn sekoitteluista huolimatta, mutta kolmos- ja nelosketjuista tehot ovat puuttuneet. Hinoten Ottawa-pelissä tekemä maali on ainoa kolmos/nelosketjun miesten tai puolustajien tekemä maali viimeisessä viidessä pelissä.

Kaikille joukkueille tulee pitkässä sarjassa huonoja jaksoja, mutta Coloradon pitäisi saada maalivahtipeli kuntoon ennen maaliskuun ottelusumaa (15 peliä 28 päivässä). Tai muuten organisaation johdon runkosarjan tavoitteeksi asettama President trophy jää Avseilta saavuttamatta.

Kokoonpano 13.2 vs. Montreal (by Bob Peck)