Joukkueraportti 12.4.2001

NHL / Artikkeli
Panthersien kausi 2000-2001 on pelien osalta päättynyt. Joukkue lähti aikaiselle kesälomalle päättäen kautensa kuitenkin tyylikkäästi 3-0 voittoon Rangersista. Päättynyt kausi oli pettymys kaikille.

Moneen kertaan todetut Roberto Luongo ja Pavel Bure ovat ainoat pelaajat, jotka saavat kaudesta kiitettävän merkinnän. Luongo näytti muille ansaitsevan ensi kauden selvän ykkösmaalivahdin paikan pelaamalla kauden viimeisessä ottelussa nollapelin New York Rangersiä vastaan. Tämä oli Luongon kauden viides nollapeli ja näin hän rikkoi John Vanbiesbrouckin joukkueen sisäisen kauden nollapeliennätyksen. Luongon lisäksi kauden viimeisessä ottelussa loisti toinen nuori lupaus, Denis Shvidki, joka saalisti tehot 1+1. Shvidki pelasi muutenkin loppukauden hyvin keräten 5 pistettä viidessä viimeisessä ottelussa. Lupaava lopetus kaudelle, sillä näiden kahden harteilla on paljon odotuksia tulevaisuutta silmällä pitäen.

Bure jäi historiallisesta kolmannesta 60-maalin kaudesta yhden maalin päähän. Hänen loppusaldo oli 59 maalia kun viidessä viimeisessä ottelussa Pavel onnistui heiluttamaan verkkoa vain kerran, vaikka pelasikin huimia minuutti määriä. Hän pelasi kuitenkin jälleen kerran uskomattoman kauden ja voitti liigan maalipörssin ja varsinkin joukkueen sisäisen pistepörssin ylivoimaisesti.

Kauden viimeisissä peleissä korostui se mikä on ollut Floridan ongelma koko kauden; vastustajat saivat lähes kaksinkertaisen määrän laukauksia maalia kohti verrattuna Panthersien määrään, ja pitkässä juoksussa tuollaisella suhteella on vaikea voittaa vaikka olisikin puolustusvoittoinen joukkue. Tässä yksi asia johon pitää kiinnittää huomiota kesän aikana, yksi niistä monista.

Viktor Kozlov ja Peter Worrell olivat sivussa loppukauden peleistä. Molemmille pelaajille ankea loppu huonoon kauteen; Kozlov pelasi edelliskaudella aivan huikealla tavalla ja oli osa syy Buren menestykseen, nyt kuitenkin jatkuvat loukkaantumiset ja alkukauden outo peluutus, josta vastuussa oli ex-valmentaja Terry Murray , rikkoivat Kozlovin kauden ja se näkyy tilastoissa. Paul Laus tuli pariin viimeiseen otteluun mukaan ja oli pieni piristysruiske joukkueen tahmaiseen peliin. Ensi kaudeksi pitää ratkaista monia eri ongelmia joihin ei välttämättä yksi kesä riitä, mutta muutoksia on tapahduttava, ja tämä kausi todistaa sen.

» Lähetä palautetta toimitukselle