Jokerit jatkaa harjoitusotteluitaan − Kapanen "väärässä paidassa" Hämeenlinnaan

LIIGA, KHL / Artikkeli
Niko Kapanen palaa vanhaan kotikaupunkiinsa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Harjoituskausilla jo perinteeksi muodostunut Hämeenlinnan turnaus vedetään tänä vuonna läpi KHL-voimin. HPK:n vieraiksi turnaukseen saapuu Jokerit ja kaksi muuta KHL-joukkuetta.

Hämeenlinnan harjoitusturnaus pelataan tänä vuonna läpi KHL-painotteisella ohjelmalla. Siinä missä aiemmilla kausilla mukana on ollut useampi liigaseura, ovat HPK:n vieraaksi tällä kertaa saapuvat joukkueet kaikki KHL:stä.

Jokerien lisäksi turnauksessa nähdään Jugra Hanty-Mansijsk sekä Sibir Novosibirsk.

Kapasen paluu vieraspaidassa

Vierasjoukkueista erityinen mielenkiinto keskittyy Jokereihin. Keväällä liigataipaleensa juuri Hämeenlinnassa päättänyt helsinkiläisjoukkue esittäytyy kantahämäläisille vahvistuneena ja uusiutuneena. Erityistä huomiota kiinnitetään varmasti etenkin Niko Kapaseen, joka on alkujaan HPK:n kasvatti.

Junioriuransa HPK:ssa pelannut Kapanen pelasi seuran edustusjoukkueessa vuosina 1995-2000. Tuolloin tuloksena oli kolme pronssimitalia. Tämän jälkeen Kapanen pelasi yhden mestaruuteen päättyneen kauden TPS:ssä ennen siirtymistään NHL:ään.

NHL-uransa jälkeen Kapasta on toivottu vuosi toisensa jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa. Toistaiseksi sentterille on kuitenkin riittänyt suurempaa kysyntää KHL-markkinoilla, joten tällä kertaa paluu kotikaukaloon nähdään vierasjoukkueen paidassa. Jokereissa Kapanen nähdään kapteenina ja ykköskentän sentterinä.

Turussa Kapasen laidoilla pelasivat Niklas Hagman ja vielä Kapastakin tuoreempi Jokerit-hankinta Juhamatti Aaltonen.

Toinen kotiyleisölle erittäin tuttu pelaaja on Jere Sallinen, joka edusti vielä viime kaudella HPK:ta. Hänen lisäkseen myös Riku Hahlilla on taustaa HPK:sta.

Kapasen laidoilla pelaavat Aaltonen ja Hagman.
Kapasen laidoilla pelaavat Aaltonen ja Hagman.
Kuva © Timo Savela

HPK uskoo pelillisten kuvioiden olevan nyt paremmin kohdallaan

Kotijoukkue HPK lähtee turnaukseensa joukkuehenkeä nostaneen Lapin-reissun jälkeen. Ottelut Moskovan TsSKA:ta vastaan päättyivät molemmat tappioon, mutta etenkin järjestelyjen kannalta valmentaja Pasi Arvosella oli pelkkää hyvää sanottavaa.

− Harjoittelimme todella kovaa koko viikon ja ne pelit olivat osa sitä harjoitusta. Emme herkistelleet ollenkaan.

− Omasta turnauksesta haemme ensisijaisesti askel askeleelta paranevaa peliä, joka on sitten Liigan alkaessa valmis. Haemme niitä kokoonpanoja, joilla sitten aloitamme kauden Pelicansia vastaan, kertoi Arvonen turnausta edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Kerholla uusi mies kapteenina

Myös tuore kapteeni Joonas Vihko uskoo kuvioiden pikkuhiljaa muotoutuvan kohti Liigan aloitusta.

− Tämän viikon olemme hioneet enemmän pelillisiä kuvioita. Rovaniemellä olimme vielä jäljessä luistimella. Nyt saamme pelattua nyt paljon paremmin tuloksesta. Voittaminen on pelin suola.

Vihkoa viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat hellittäneet.

− Polvi vaivasi silloin minkä vaivasi, mutta koko kesän olen pystynyt hyvin treenaamaan. Kehitystä on tullut treenissäkin. Olen harjoitellut pitkästä aikaa koko joukkueen kanssa ja pystynyt tekemään myös vähän uudenlaisia juttuja, Vihko hehkutti.

− Loukkaantuminen on nyt taaksejäänyttä elämää.

Vihkon paitaa komistaa tällä kaudella myös kapteenin merkki.
Vihkon paitaa komistaa tällä kaudella myös kapteenin merkki.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Kokoonpanoissa uutta ja uusvanhaa verta

HPK:n maalilla syksyn ensimmäisen harjoitusottelunsa pelaa perjantaina Juuse Saros. Lauantaina Jokereita vastaan maalilla nähdään kesällä hankittu Joni Myllykoski.

Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä esiintyvät slovakkihankinta Marek Viedensky ja ranskalainen koeajalla oleva hyökkääjä Nicolas Ritz.

− Viedensky on erittäin "pelitaitava" pelaaja. Isokokoinen ja röyhkeä. Vielä kun saamme jalat mukaan tuohon. Nuori pelaajahan hän vielä on, mutta erittäin tunnollinen ja haluaa eteenpäin, Arvonen kehui sentteriä.

− Nicolasilla menevät varmasti nämä ensimmäiset pelit totutteluun, mutta nuori ja taitava hänkin on. Ranskan liigassa pelannut ikänsä, joten sieltä on harppaus liigavauhtiin. Katsomme nyt kuun loppuun miten nämä pelit menevät.

Lukosta siirtynyt Juhani Jasu sekä HPK:lle entuudestaan tuttu Eero Somervuori. Somervuori teki joukkueensa ainoan maalin Rovaniemen harjoitusotteluissa.

Lisäksi Hämeenlinnassa nähdään ensimmäistä kertaa Jokereista kauden lainalla oleva Saku Salminen sekä Mestiksestä siirtyneet Toni Jalo ja Jere Laine.

HPK:n kokoonpanosta puuttuu vielä olkapäävammasta hiljalleen kuntoutuva Craig Schira. Rivejä paikataan lähinnä seuran A-nuorista.

Jugran suomalaispelaajia ovat Toni Rajala ja Ilari Melart. Kärpistä Jugraan siirtyi viime kaudella mestaruuden voittanut Ben Maxwell. Lisäksi joukkueessa nähdään esimerkiksi NHL:stä tutut tanskalaispuolustaja Philip Larsen ja entinen Columbus Blue Jacketsin ykkösvaraus Nikita Filatov

Sibirin suomalaiskasvoja ovat Tapparasta aikaisemmin tutut Jonas Enlund ja Jarno Koskiranta sekä Suomen maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti Mikko Koskinen. 

Otteluohjelma:

Perjantai 15.8.
Klo 15.00 Jokerit-Jugra
Klo 19.00 HPK-Sibir

Lauantai 16.8.
Klo 14.00 Jugra-Sibir
Klo 18.00 HPK-Jokerit

» Lähetä palautetta toimitukselle