Eeli Tolvasen mukaan Jokereiden on pelattava suoraviivaisesti, kun ulkoilmaottelussa vastassa on Pietarin SKA.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokerit haluaa tukahduttaa SKA:n taidon – "Me tuomme karvaus- ja kiekonriistovoimaa"

Pienempi kaukalo auttaa Jokereita pelillisissä tavoitteissa lauantain ulkoilmaottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. Jokerit pyrkii kovaan paineistamiseen.

Lunta tai ainakin jotain sentapaista - valkoista joka tapauksessa - sateli taivaalta Helsingin Kaisaniemessä, kun Helsingin Jokerit saapui ulkojäille joukkueharjoituksiin. Oli jopa vähällä, että Jokerit olisi peruuttanut perjantain harjoitukset.

– Jos olisi tullut tosi paljon lunta, emme olisi pystyneet kunnolla harjoittelemaan. Päätimme ottaa pienen riskin, ja se kannatti, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen totesi harjoitusten jälkeen.

Jokerit saapui treenivarusteet päällä Kaisaniemeen ja myös poistui varsin nopeasti bussiin harjoitusten päätyttyä. Olosuhteet Kaisaniemessä ovat pelaajille normaalia karummat, ja pukeutuminen tapahtuukin pääasiassa kotiareenan pukukopissa. Kaisaniemessä pelaajille on tehty pukukoppi kahteen konttiin.

Sen verran lunta tuprutteli, että joukkue joutui kertaalleen harjoituksen aikana kolaamaan jään. Sääolosuhteiden pitäisi olla kuitenkin lauantaina suotuisammat. Ainakaan sadetta ei ole tiedossa.

Jalosen mukaan ulkoilmaottelu tuo mukavaa vaihtelua kauteen. Ulkojäät ja lumisade palauttavat joukkueen juurille.

– Pikkupoikia tässä ollaan, iästä riippumatta. Joku teki tuolla lumienkeleitäkin, Jalonen naurahti.

Ulkojäät ovat tuttu paikka myös Eeli Tolvaselle.

− Kyllä ulkojäillä tuli vietettyä aikaa, joka päivä lähestulkoon. Aina kun vain pystyi menemään jäälle, sinne mentiin, Tolvanen sanoi.

Simppeliä, suoraviivaista ja huolellista

Jalonen uskoo, että ulkojäällä pelaaminen ei tuo merkittävää muutosta.

– Ehkä kosketus kiekkoon on vähän erilainen. Jos on hyvä keli, jää voi olla vähän liukkaampi. Kiekollinen peli ja huolellisuus korostuvat huomenna, Jalonen pohti.

Valmennus on painottanut pelaajille sitä, että jää saattaa olla arvaamaton. Huolellisuus ja suoraviivaisuus korostuivat niin Jalosen kuin Tolvasen puheissa.

– Pitää pelata suoraviivaisemmin. Vähän saattaa olla jotain kumpuja jäässä ja se voi olla erilainen, Tolvanen sanoi.

– Pitää aika simppeliä lätkää pelata, Jalonen puolestaan totesi.

Kaisaniemeen rakennettu kaukalo on pienempi kuin Jokereiden päänäyttämö Helsingin areenalla. Se tuo Jalosen mukaan Jokereille pientä etua. Pieni kaukalo on joukkueelle tuttu.

– Olemme paljon Hartwallin alakerrassa pienessä kaukalossa harjoitelleet. SKA harjoittelee aina isossa kaukalossa.

SKA:lla on huikea arsenaali yksilötaitoa joukkueessaan. Peräti kahdeksan pietarilaisjoukkueen pelaajaa on rikkonut jo 20 tehopisteen rajan. Nikita Gusev on tykittänyt 45 ja Ilja Kovaltšuk 44 tehopistettä.

Lisäksi joukkueeseen saapui kesken kauden Vadim Šipatšjov, jonka NHL-ura Vegas Golden Knightsissa ei ottanut tuulta purjeisiin. Venäläishyökkääjä on tehtaillut SKA:ssa kuudessa pelissä jo kymmenen tehopistettä.

Jokereilla on jo suunnitelma valmiina, kuinka SKA:n yksilötaito pysäytetään.

– Heillä on huikea taito, mitä meiltä ei ihan välttämättä löydy. Me tuomme karvaus- ja kiekonriistovoimaa. Sitä on helpompi tehdä pienessä kaukalossa, pienessä tilassa. Kyllä me tulemme painetta antamaan, Jalonen vakuutti.

Jokereilla on ollut tiivis ottelutahti viime aikoina, tosin viimeiset seitsemän peliä se on saanut pelata kotikaukalossaan. Keskiviikkona helsinkiläisjoukkue hävisi Amur Habarovskille jatkoajan jälkeen 5–4, ja tappio päätti neljän ottelun voittoputken.

– Meillä on pelejä ollut niin paljon, ettemme ole ehtineet hirveästi miettiä tätä. Keskiviikkona pelattiin, ja se oli viides peli kahdeksaan päivään, Jalonen sanoi.

– Hyvin olemme pelanneet. On ollut välillä heikompia vaiheita, mutta peli on parantunut koko ajan, Tolvanen puolestaan arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jokerien Andersén kuukausia sivussa

KHL | 9.12.2017 14:51
Jokerien ruotsalaispuolustaja Niclas Andersén joutuu sairauslomalle. Hän loukkaantui tiistaina ja on sivussa koko runkosarjan lopun. lue lisää

Jalonen kummasteli ylivoimamahdollisuuksien vähyyttä: "En tiedä, itkisikö vai nauraisiko"

KHL | 7.12.2017 21:51
Jokerit sai torstai-iltana vieraakseen Dinamo Moskovan. Ottelu oli erittäin tasainen taistelu, jonka voittaja oli lopulta jalkapallolukemin vierailijat. Loppulukemiksi merkattiin 1-0. Ottelun jälkeen Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi varsin kuumana tuomarityöskentelystä. lue lisää

O'Neillille kolmen vuoden jatko Jokereissa

KHL | 6.12.2017 10:23
Jokerien tehokkaimpiin pelaajiin tällä kaudella kuuluva Brian O'Neill on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen. lue lisää

Reportaasi: Ei kiikareita, vihasuhde ja järjestelyongelmia

KHL | 3.12.2017 10:01
Helsinkiläinen jääkiekko palasi juurilleen, ulkojäille Kaisaniemeen. Ainutlaatuinen tapahtuma, tunteita herättävä vastustaja ja hieno ilma houkuttelivat paikan päälle yli 17 000 katsojaa. lue lisää

Tommi Huhtala ulkoilmaottelusta: "Nämä ovat hetkiä urheilussa, kun kylmät väreet tulevat"

KHL | 3.12.2017 9:00
Jokerit kohtasi lauantai-iltana Kaisaniemessä, Helsingissä KHL-historian ensimmäisessä ulkoilmaottelussa Pietarin SKA:n. Kotijoukkueelle ei itse ottelusta kovin paljoa juhlittavaa jäänyt, koska SKA oli parempi lukemin 4-3. Jokerien toisen maalin tekijä Tommi Huhtala oli tappiosta huolimatta mielissään tapahtumasta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Eeli Tolvanen

Jokerit #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2019)