Jatkoajan Mestisennakko 2014-15

MESTIS / Artikkeli
Kuva ©
Mestis-kausi 2013-14 päättyi KooKoon mestaruuteen ja ehdolliseen liiganousuun. Uusi kausi on edessä ja joukkueita on sarjassa vain kymmenen.

Mestiksen suurin muutos tulevaan kauteen on joukkueiden määrä. Sport nousi kabinettipäätöksellä Liigaan, Jokipojat koki konkurssin ja hakee vauhtia Suomi-sarjasta. HCK luopui sarjapaikasta vapaaehtoisesti. KeuPa HT nousi Suomi-sarjan voittajana suoraan Mestikseen eikä erillistä karsintasarjaa järjestetty. Näin joukkueita on tulevalla kaudella Mestiksessä vain kymmenen.

KooKoo voitti keväällä mestaruuden ja on ehdolla nousemaan suoraan Liigaan ensi kauden jälkeen. Sama on luvassa myös tulevan kauden Mestiksen voittajalla, sillä Liigalla on tavoitteena nostaa omaa joukkuemääräänsä.

Jatkoaika ennakoi jokaisen Mestis-joukkueen tulevan kauden lähtökohdat ja rankkaa joukkueet paremmuusjärjestykseen. Ennakoita tulee ulos päivittäin, joten kannattaa pysyä linjoilla!

Toimituksen arvio sekä joukkue-ennakot

Joukkue-ennakot ovat listattuna alla toimituksen tekemän sarjaennusteen mukaan. Joukkue-ennakot julkaistaan erissä ennen kauden alkua ja kaikki kootaan tähän listaukseen. Julkaisuja tapahtuu kaksi joukkuetta päivässä.

1.

KooKoo | Kouvola

Viime kausi: Mestaruus

Uusi mediakuutio koristaa hallin kattoa, ja valaistuskin on uusittu. Syyskuun puolivälin lähestyessä ei ole kuitenkaan vielä selvinnyt, muodostuuko KooKoon kauden panokseksi muutakin kuin toinen mestaruusviiri koristamaan hallin kattoa.
2.

Jukurit | Mikkeli

Viime kausi: Hopeaa

Viime kaudella sekä pelillisten että pelin ulkopuolisten ongelmien kanssa paininut Mikkelin Jukurit lähtee tulevaan kauteen uudella ilmeellä, vaikka muutokset pelaajistossa ovatkin olleet vähäisiä. Tuttu pelaajisto ja Antti Pennasen mukanaan tuoma yhtenäinen pelitapa ovat aseita, joilla mikkeliläisryhmä taistelee paikasta auringossa kovin panostuksin kauteen lähteneiden TUTOn ja KooKoon kanssa.
3.

TUTO | Turku

Viime kausi: Pronssia

Viime kauden pronssimitalistin kesä on ollut yhtä vuoristorataa. Kupittallaa koettiin järkytys, kun kapteeni ja seuraikoni Antti Virtanen lopetti yllättäen kiekkouransa. Usko joukkueeseen palautui kuitenkin nopeasti, kun Timo Pärssien päätti elokuun lopulla palata kasvattajaseuraansa. Mielenkiintoa herättääkin se, nähdäänkö kaukalossa tulevalla kaudella TUTOn historian maaliahnein ykkösvitja.
4.

Hokki | Kajaani

Viime kausi: Välierissä

Kajaanin Hokki ollaan totuttu näkemään Mestiksen kärkikahinoissa vuodesta toiseen. Alkaneeseen kauteen kajaanilaiset lähtevät myös kovin odotuksin, mutta haasteitakin joukkueen tieltä löytyy. Näitä ovat muun muassa kärkipelaajien vaihtuminen ja pelaajarungon kokemattomuus.
5.

Peliitat | Heinola

Viime kausi: 10.

Heinolassa puhaltaa raikkaat uudet tuulet. Nuorennusleikkauksen kokenut ryhmä lähtee nälkäisenä tulevaan kauteen. Moni viime kausien runkomies on väistynyt sivuun, joten vastuuta ja näyttöpaikkoja on nyt tarjolla toden teolla myös oman kylän kasvateille. Kaksi viime vuotta Petri Karjalaisen valmennuksessa ollut joukkue lähtee kauteen 2014-2015 Lauri Merikiven komennossa.
6.

SaPKo | Savonlinna

Viime kausi: 11.

Janne Sinkkonen lähtee toiselle kaudelleen SaPKon peräsimessä. Hän on nyt vuoden kokeneempi ja ja se tulee näkymään tulevissa sarjaotteluissa entistä ehjempänä kokonaisuuden hallintana. Käsiinsä Sinkkonen saa uudistuneen sekä yllätysvalmiin pässilauman, josta huokuu näyttämisen halu. Joukkuetta on rakennettu maltillisesti, panostaen joka osa-alueeseen tasaisesti.
7.

K-Vantaa | Vantaa

Viime kausi: Puolivälierissä

Kiekko-Vantaan lohipaidat lähtevät kauteen nuorella joukkueella, jonka kokoonpanon vaihtuvuus lienee tulevalla kaudella totutun ruuhkaisaa. Espoo Bluesin kanssa kauden alla solmittu yhteistyösopimus kiihdyttänee pelaajarallia tälläkin kaudella, ja päävalmentaja Jami Kaupilla on varmasti kädet täynnä töitä yhtenäisen pelisysteemin löytämisessä.
8.

LeKi | Lempäälä

Viime kausi: 12.

LeKin hankintalista oli täynnä tulevaisuuden tähtiä, mutta merkittävin sopimus tehtiin valmennuspuolelle, kun mestarivalmentaja Juha Juujärvi palaa Kisan penkin taakse. Tavoite on palauttaa kunnia päivät takaisin Hakkarin mäntymetsiin. Kun ajaa Lempäälän jäähallilta kohti keskustaa, huomaa Hakkariin tehdyn uuden liikenneympyrän. Lempäälän Kisan Mestis-joukkue ei tehnyt uudessa ympyrässä kesän aikana räikeää U-käännöstä jumbosijasta huolimatta, vaan hillityn J-käännöksen, jolla se suuntaa Hakkarin asuinalueen kautta jäähallille ja kohti menestyksekkäämpää huomista.
9.

JYP-Akatemia | Jyväskylä

Viime kausi: 9.

Kolme kertaa peräkkäin runkosarjassa yhdeksänneksi jäänyt JYP-Akatemia lähtee totuttuun tapaan metsästämään pudotuspelipaikkaa nuorella, mutta erittäin nälkäisellä joukkueella. Tärkeitä pelaajia etenkin hyökkäyspäässä menettäneelle hurrikaanilaumalle täytyy nousta uusia vastuunkantajia, jotta pelit keväällä eivät lopu taas ennen aikojaan.
10.

KeuPa HT | Keuruu

Viime kausi: Suomi-sarjassa

Viime keväänä Suomi-sarjan voittanut sarjanousija KeuPa HT lähtee Mestis- kauteen 2014- 2015 arvoituksellisista lähtökohdista. Kausi on kautta aikain ensimmäinen keuruulaiselle kiekkoilulle maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja joukkueella on kova halu näyttää, että se kuuluu Mestikseen. Viime kauden menestys ja kesän mittaan tehty kova työ onkin saanut Keuruun seudulla aikaan orastavan kiekkohurmion elkeet.

» Lähetä palautetta toimitukselle