Jatkoajan Liigaennakko 2013-2014

LIIGA / Artikkeli
Kuva ©
Jatkoajan perinteinen Liigaennakko kertaa kesän muutokset ennakoiden talven tuskat ja kevään juhlat.
Näin pelataan 2013-2014
- 60 ottelua per joukkue
- 420 ottelua yhteensä
- Ottelupäiviä on kaikkiaan 107, jonka lisäksi pelataan perinteiset tammikuun tasauskierrosten ottelut.
- Pudotuspelit alkavat lauantaina 15.3.2014
- Finaalisarja Suomen mestarin ratkaisemiseksi käynnistyy kuukautta myöhemmin, tiistaina 15.4.2014.

Liigakausi 2013-2014 on paljon muutakin kuin Jokerien jäähyväiset. Kesän aikana ovat muuttuneet esimerkiksi toimitusjohtaja, logo, televisiointi ja kurinpitäjät.

Kausi on myös ennakkoon silmiinpistävän tasainen ilman yhtäkään selkeää heittopussia. Viime vuosina jumbosijoja säännöllisesti miehittänyt Ilves on uusinut joukkueensa kaikkia osa-alueita ja hankkinut sekä läpimurron kynnyksellä olevia nuoria että vanhoja tuttuja. Yltääkö aina aliarvostettu SaiPa jälleen pudotuspeleihin? Kykeneekö Tappara parantamaan viime kevään hopeasta? Onko Raimo Summasen HIFK:sta kärkijoukkueeksi?

Hallitsevana mestarina kauteen lähtee Ässät, joka vaihtoi valmennusryhmänsä ja pestasi yhden kotimaisten kiekkopiirien nimekkäimmistä hankinnoista, Niklas Hagmanin. Hagman ei jää yksin, sillä Suomeen on palannut iso liuta entisiä liigatähtiä. Jussi Markkanen, Lasse Kukkonen, Fredrik Norrena, Jani Tuppurainen ja Jere Karalahti ovat vain muutamia kesän paluumuuttajia.

Taistelu Kanada-maljasta käynnistyy torstaina 12. syyskuuta. Runkosarjan päätöskierros pelataan seitsemän ottelun voimin 13. maaliskuuta.

Jatkoaika tarjoaa kauden alla perinteisen ennakkopaketin, joka sisältää analyysin jokaisen joukkueen ennakkoasetelmista ja kokoonpanosta sekä nipun mielenkiintoisia haastatteluja ja kolumneja.

Joukkuekohtaiset ennakot ja sijoitus runkosarjassa

» Lähetä palautetta toimitukselle