Jatkoajan avauskierroksen pelaajavalinnat - Suomalaisilla vahva edustus

NHL / Artikkeli
Kristian Vesalainen, Miro Heiskanen ja Eeli Tolvanen ovat varaustilaisuuden kuumimpia suomalaisnimiä.
NHL:n varaustilaisuus järjestetään viikonloppuna Chicagossa. Varaustilaisuudesta odotetaan jälleen tulevan mielenkiintoinen suomalaisten näkökulmasta, sillä monet uskovat jopa viiteen suomalaiseen ykköskierroksen varaukseen.

Jatkoajan NHL-toimituksen Simo Järvinen ja Nico Oksanen spekuloivat varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen läpi. Järvinen ja Oksanen antavat omat arvionsa sille, kenet kunkin joukkueen tulisi varata.

#1 – New Jersey Devils

Simo JärvinenNolan Patrick. Todennäköinen ykkösvaraus, edustaa myös pelaajatyypiltään sellaista, jota Devils tarvitsisi. Isokokoinen ja hyvin kahteen suuntaan pelaava keskushyökkääjä, joka pystyy pelaamaan myös laidassa. Viime kuukausina vaivanneet tyräongelmat saattavat vielä vaikuttaa valintaan.

Nico Oksanen: Simon kanssa on helppo olla samaa mieltä. Patrick on potentiaalinen ykkösvaraus ja juuri sitä, mitä joukkue tarvitsee. Lisäksi nostaisin vielä Nico Hischierin ilmoille, sillä myös hänellä riittää näyttöjä ykkösvaraukseen asti.

#2 – Philadelphia Flyers

Järvinen: Mikäli Flyers pitää varausoikeutensa eikä kauppaa sitä huhujen mukaan, on valinta mitä ilmeisimmin sveitsiläiskeskushyökkääjä Hischier. Flyersin hyökkäysmateriaalin ohuus on vaivannut heitä jo usean kauden ajan, joten hyökkääjävalinta on siksi perusteltua.

Oksanen: Flyersin valinta riippuu pitkälti siitä, mitä Devils tekee. Varaisiko Flyers jopa puolustajan keskushyökkääjän sijaan? Miro Heiskanen tai Cale Makar olisivat hyvänä osana Philadelphian kiekkoylpeyden puolustusta, mikä ei turhan leveä ole. Shayne Gostisbehere ja Ivan Provorov ovat nyt ja tulevaisuudessa laatupuolustajia. Lisäksi keskikaistalla on paljon potentiaalisia pelimiehiä.

#3 – Dallas Stars

Järvinen: Pahasti menneellä kaudella epäonnistuneen Starsin katseet kääntyvät hyvin todennäköisesti varaustilaisuuden hyvään puolustajatarjontaan. Suomalaisittain tämä tarkoittaisi ilahduttavasti sitä, että Heiskanen olisi Starsin ensimmäinen varaus. Hyvin luisteleva ja aktiivisesti hyökkäyksiin osallistuva HIFK-kasvatti olisi Starsille mainio valinta.

Oksanen: Starsin puolustus on nuori ja kiekollisesti lahjakas. Mikäli olisin GM Jim Nillin saappaissa, en käyttäisi varausvuoroa puolustajaan − mitään Heiskaselta pois ottamatta. Starsille on tarjolla OHL:ssä 61 pistettä tällä kaudella tehnyt isokokoinen Gabriel Vilardi ja hyökkääjä Casey Mittelstadt. Kolmas potentiaalinen vaihtoehto olisi 44 maalia 60 otteluun OHL:ssä takonut Owen Tippett. Lisäksi Flyers saattaa jättää tarjolle Hirschierin tai Patrickin.

#4 – Colorado Avalanche

Järvinen: Avalancen valinta tulee todennäköisesti olemaan hyökkääjä, sillä pahassa syöksykierteessä oleva denveriläisryhmä yrittää rakentaa tulevaisuuden joukkuetta mahdollisimman potentiaalisilla nuorukaisilla. Yksi sellainen on erinomaisesti kahteen suuntaan pelaaja kanadalaiskeskushyökkääjä Vilardi, joka iski päättyneellä OHL-kaudella 49 ottelussa mainiot tehot 29+32.

Oksanen: Avalanche ei voi varata huonosti tässä varaustilaisuudessa. Vielä kolmen ensimmäisen varauksen jälkeen on jäljellä monta tasaista pelaajaa, joista varata uutta verta joukkueeseen. Keskushyökkääjä Matt Duchene tuskin pelaa enää lokakuussa Avalanche-nutussa, joten keskikaistalle on odotettavissa täydennystä.

#5 – Vancouver Canucks

Järvinen: Sedinin veljesten aika alkaa pikkuhiljaa olla ohitse. Canucksilla on hyökkäyksessään nuoria laatupelaajia kuten Bo Horvat ja Markus Granlund, mutta lisää tarvittaisiin. Sekä keskushyökkääjäksi että laituriksi sopivasta Casey Mittelstadtista voisi hyvinkin tulla Canucksin ykkösvaraus. Räjähtävällä yhdysvaltalaishyökkääjällä on erinomaiset kiekonkäsittelytaidot.

Oksanen: Canucks ja Avalanche ovat NHL:n huonoimmat organisaatiot. Vancouverissa tulevaisuus on todella sumea. Mitään mullistavaa tämän kesän varaustilaisuudessa ei voi tehdä, eikä varsinkaan pelastaa ensi kautta. Joukkueeseen tarvitaan maalintekijöitä, keskushyökkääjiä ja puolustajia. Hyvä maalivahti Canucksilla on tulossa Thatcher Demkon muodossa.

#6 – Vegas Golden Knights

Järvinen: Uudeksi seuraksi liigaan tuleva Golden Knights hakee varaustilaisuudesta tulevaa huippupuolustajaa, jota ei vapailta markkinoilta saa. Oikealta laukova kanadalaispuolustaja Cale Makar täyttänee Golden Knightsin toivomukset ja on hyvin lähellä valintaa. Makar on tulevaisuuden pistelinkoja alakerrassa.

Oksanen: NHL:n laajennusjoukkueeseen kelpaa oikeastaan kaikki, kuten myös kahdella ensin varanneeseen. Huonoa varausta on vaikea tehdä. Mutta mikäli Mittelstadt tai Tippett on tuolloin vielä vapaana, GM George McPheen roolissa iskisin kiinni heihin. Simon valinta Makar kuulostaa myös hyvältä.

#7 – Arizona Coyotes

Järvinen: Coyotes-ryhmällä siintää silmissä keskushyökkääjä. Martin Hanzalin saappaat odottavat täyttäjää, eikä nuoresta Dylan Stromesta ollut vielä menneellä kaudella siihen. Tulevalla kaudella asia voi olla toinen. Itsensä Coyotes-nutussa varaustilaisuudessa saattaa löytää kanadalaiskeskushyökkääjä nimeltä Cody Glass, josta tulee varmasti olemaa seuran GM:lle John Chaykalle iloa, mikäli kehitys jatkuu hyvänä.

Oksanen: Coyotes käytti viime kesänä neljä viidestä varauksestaan puolustajaan. Ensimmäinen puolustaja oli Jakob Chychrun, joka varattiin numerolla 16. Mikäli seisoisin Chaykan saappaissa, käyttäisin varauksen tässäkin kohdassa puolustajaan. Heiskanen, Makar tai mahdollisesti Juuso Välimäki. Tai isokokoinen (197cm/97kg) kanadalaispuolustaja Nicolas Hague. Hague teki menneellä kaudella OHL:n Mississauga Steelheadsin riveissä 46 tehopistettä 65 otteluun.

#8 – Buffalo Sabres

Järvinen: Sabresin jähmeys ja hitaus paistoivat monesti viime kauden otteluissa ja joukkue tarvitsisi nopeutta hyökkäykseen. Jack Eichelilta ja Sam Reinhartilta odotetaan tulevina kausina tehojen puolesta paljon. Sabresin ensimmäinen varaus sopivuudeltaan olisi puhtaaksi snaipperiksi tituleerattu Owen Tippett, jonka pelipaikka on oikeassa laidassa.

Oksanen: Sabres on varannut ensimmäisillä kierroksilla hyvin viime vuosina. Kolmena edellisenä vuonna Buffalossa on nautittu varausvuoroa kahdeksan, kaksi ja kaksi ensimmäisen kierroksen osalta. Simo nostaa esiin hyvän pointin. Sabres tarvitsee laatua laitaan. Tippett sopisi loistavasti joukkueeseen, kuten myös lahjakas suomalainen laitahyökkääjä, eli Eeli Tolvanen.

#9 – Detroit Red Wings

Järvinen: Red Wings pääsee pitkästä aikaa varaamaan näin pienellä numerolla. Pavel Datsjukin jättämää aukkoa ei helpolla täytetä, ja kun Henrik Zetterberg ei enää montaa kautta pelaa, on ykkössentteri todennäköisesti kiikarissa. Ruotsalaistähdistä tunnetulle Red Wingsille luontainen valinta olisi taitava ja juonikas keskushyökkääjä Elias Pettersson.

Oksanen: Simoa on helppo kompata tässä. Pettersson teki menneellä kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 41 pistettä 43 otteluun, 18-vuotiaana. Isokokoinen kahden suunnan keskushyökkääjä. Red Wings -organisaatio saisi jälleen laaturuotsalaisen riveihinsä.

#10 – Florida Panthers

JärvinenPanthers tarvitsisi laitahyökkääjää, sillä puolustusosastosta tulevina vuosina huolehtii Aaron Ekblad. Suomalaisväriä saatetaan tässä vaiheessa jälleen nähdä, sillä erinomaisen rannelaukauksen omistava Eeli Tolvanen olisi Panthersille sopiva pelaaja.

Oksanen: Minun papereissa kanadalaishyökkääjä Glass on vielä tarjolla, joten lähes sata tehopistettä menneellä kaudella WHL:ssä naputtanut keskushyökkääjä on selkeästi Panthersin valinta, mikäli on vielä valittavissa.

#11 – Los Angeles Kings

Järvinen: Kings on vaarassa jäädä nopeutuneen liigan kelkasta, elleivät he löydä jalkoja ja maalintekovoimaa tuleviksi vuosiksi. Hurjaa jälkeä OHL:ssa tehnyt nopealiikkeinen Nick Suzuki olisi kaikkea sitä, mitä seuran GM Rob Blake toivoisi saavansa.

Oksanen: Kingsiin pätee monet samat seikat kuin aiemmin varanneisiin joukkueisiin. Huonoa valintaa organisaatio ei voi tehdä. Puolustukseen joukkue tarvitsee leveyttä lisää ja hyökkäys vanhenee vuosi vuodelta.

#12 – Carolina Hurricanes

Järvinen: Katseet kääntyvät Hurricanesin osalta hyökkääjiin, sen verran asiat ovat alakerrassa hyvin. Isokokoinen kanadalaiskeskushyökkääjä Michael Rasmussen sopisi erinomaisesti Hurricanesin pelaajistoon. Nuorukainen on juuri toipumassa alkukeväänä saadusta rannevammasta ja on varmasti nälkäinen aloittamaan tiukan harjoittelujakson.

Oksanen: Hurricanesilla riittää puolustajia, vaikka muille jaettavaksi. Tämä viittaa puhtaasti siihen, että joukkue tulee varaamaan hyökkääjän. Keskushyökkääjät ovat tässä varaustilaisuudessa kovaa kamaa. Olisiko Michael Rasmussen isokokoisena kanadalaisena oiva palanen tulevaisuuden punaista pyörremyrskyä?

#13 – Vegas Golden Knights

Järvinen: Tulokasjoukkue Golden Knightsin toinen ykköskierroksen varaus saattaa hyvinkin osua hyökkääjään, sillä joukkue ottanee puolustajan kuudennella vuorolla. Tšekkiläishyökkääjä Martin Necasista voi tulla vegasilaisten toinen varaus. Necasia pidetään hyvänä luistelijana, joka pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että sentterinä.

Oksanen: Golden Knights tarvitsee keskikaistalle nuorta osaamista. Lias Andersson tai tšekki Necas täyttäisivät näitä saappaita loistavasti.

#14 – Tampa Bay Lightning

Järvinen: Tulevaisuuden huippupuolustaja Mihail Sergatšov saaminen vaihtokaupassa Jonathan Drounista vaikuttaa Lightningin valintaan. Luontevin otto varaustilaisuudessa olisi Ruotsin SHL:ssä kehittynyt Lias Andersson, jota voidaan peluuttaa sekä vasemmassa laidassa tai keskellä.

Oksanen: Tampa Bay Lightning kaipaa nuoria puolustajia riveihinsä. Kaksi hyvää vaihtoehtoa olisi jo aiemmin mainittu Hague ja ruotsalainen Erik Brännström. Ruotsalainen on HV-71:n kiekkokoulun läpi käynyt puolustaja, jonka avut ovat liikkuvuudessa. Myös Urho Vaakanainen voisi olla hyvä haku Lightningilta.

#15 – Vegas Golden Knights

Järvinen: New York Islandersilta saadulla varausvuorolla joukkue hamuaa todennäköisesti lisää puolustajia kehittyvään nippuunsa. Mikäli ruotsalaispuolustaja Timothy Liljegren on vielä ottamatta, tulee Golden Knights poimimaan hänet. Liljegrenia on ehditty tituleemaan uudeksi Erik Karlssoniksi, sillä nuorukaisen pelityyli muistuttaa hyvin paljon Senators-kapteenia. 

Oksanen: Golden Knights sai Islandersilta vaihtokaupan myötä ykköskierroksen varauksen. Golden Knights voisi käyttää toisen varauksensa lahjakkaaseen yhdysvaltalaishyökkääjä Kailer Yamamotoon. Yamamoto viimeisteli menneellä kaudella 99 tehopistettä WHL:ssä.

#16 – Calgary Flames

Järvinen: Flames tarvitsee alakertaansa nuorta lahjakkuutta. Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki voi hyvinkin pukea varaustilaisuudessa punaisen Flames-paidan ylleen. Hyvät kiekonkäsittelytaidot omaava Välimäki tukee mielellään aktiivisesti hyökkäyksiä. Lisäksi laukaus kestää vertailun.

Oksanen: Flamesilla olisi käyttöä hyökkääjille. Kolme potentiaalista vaihtoehtoa ovat Kristian Vesalainen, Maxime Comtois ja Isaac Ratcliffe. Kaikkia yhdistää iso koko, laitahyökkääjän pelipaikka ja kyky tehdä maaleja.

#17 – Toronto Maple Leafs

Järvinen: Maple Leafs tuskin hakee hyökkääjää, sillä niitähän joukkueella riittää seuraaviksi vuosiksi yllin kyllin. Sen sijaan puolustus huutaa taitopelaajaa. Timothy Liljegren sopisi erinomaisesti myös Leafs-paitaan, mutta vaihtoehtoisesti tyrkyllä on myös kanadalaispuolustaja Callan Foote, jonka sijoittumisominaisuudet ovat monien asiantuntijoiden mukaan huippuluokkaa. Lisäksi kokoa löytyy 191-senttisestä ja 95-kiloisesta tulevaisuuden tukipilarista tarpeeksi.

Oksanen: Maple Leafs on tehnyt menneinä vuosina paljon hyviä varauksia. Tällä kertaa joukkue voisi varata ruotsalaispuolustaja Liljegrenin tai keskushyökkääjä Ryan Poehlingin täyttämään aukkoja.

#18 – Boston Bruins

Järvinen: Heikosti viime kaudet varannut Bruins tarvitsisi eritoten puolustukseensa jatkuvuutta. Joukkueelta on tulossa vuonna 2015 varattu puolustajajärkäle Jakub Zboril, mutta kehittyminen isoihin ympyröihin vie luonnollisesti aikaa. Bruinsin valinta saattaa osua myös hyökkääjään, jossa tarjolla olisi Ruotsin SHL:ssä kiekkoillut suomalaislaituri Kristian Vesalainen. Mikäli Bruins päätyy puolustajaan, olisi pienikokoinen mutta älykäs Erik Brännström sopivana vaihtoehtona.

Oksanen: Bruins tarvitsee lisää nuoria ja lahjakkaita hyökkääjiä riveihinsä. Mikäli edellisten kausien trendi pitää tänäkin vuonna, joukkue käyttää varauksensa yliopistopelaajaan. Bruins voisi kyllä käyttää ensimmäisen kierroksen varauksensa Simon jo aiemmin mainitsemaan Suzukiin. Owen Sound Attackin hyökkääjä toisi taitoa lisää hyökkäykseen.

#19 – San Jose Sharks

Järvinen: Kristian Vesalainen olisi ikääntyvälle hailaumalle luonteva valinta. Isokoinen suomalaislaituri pystyy pelaamaan erinomaisesti kahteen suuntaan.

Oksanen: Sharksia kiinnostaa keskushyökkääjät. London Knightsin kanadalaiskeskushyökkääjä Robert Thomas olisi hyvä valinta. Thomas pelasi uransa toisen OHL-kauden läpi piste per peli -tahdilla.

#20 – St. Louis Blues

Järvinen: Bluesin kiikarissa on todennäköisesti hyökkääjä. Nail Yakupovista ei näytä tulevan ihan sellaista tähteä, kuin Blues olisi toivoisi. Luonteva varaus olisi taitava venäläishyökkääjä Klim Kostin, joka pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että sentterinä.

Oksanen: Blues tarvitsee Sharksin tavoin uutta verta keskushyökkääjäosastolle. Hyviä vaihtoehtoja voisivat olla Joshua Norris ja Shane Bowers. Lisäksi venäläishyökkääjä Kostinilta odotetaan paljon ja Blues on varannut venäläisiä ennenkin.

#21 – New York Rangers

Järvinen: Rangersin leirissä pyrkimys olisi napata varaustilaisuudesta puolustaja. Brady Skjeistä tulee todella varmaotteinen peruspakki, mutta muuten prospektiosasto on ohut. Manhattanille voi hyvinki päätyä isokoinen suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen, jonka puolustustaidot ovat herättäneet Rangersin seuran johdon mielenkiinnon.

Oksanen: Rangers tarvitsee uusia tulokkaita jokaiselle pelipaikalle. Tämän varaustilaisuuden ensimmäinen varaus voisi olla 17-vuotias Kingston Frontenacsin laitahyökkääjä Jason Robertson. Robertson iski menneellä kaudella 81 tehopistettä.

#22 – Edmonton Oilers

Järvinen: Eipä ole Oilers pitkään aikaan joutunut varaamaan näin myöhäisellä numerolla, eikä olisi yllätys jos jälleen mentäisi hyökkääjävalinnalla. Tyrkyllä olisi pienikokoinen mutta äärimmäisen taitava Kailer Yamamoto. Mikäli Oilers päätyy puolustajavalintaan, olisi loistavasti koko kentän näkevä puolustaja Nicolas Hague mahdollinen valinta.

Oksanen: Oilersin hyökkäys alkaa olla Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin myötä mallillaan, mutta puolustus kaipaa lisää puhtia. Yhdysvalloissa syntynyt, kahden maan passit omistava Callan Foote voisi olla loistava haku ensimmäisellä kierroksella. 192-senttinen puolustaja on kiekollisesti lahjakas, mutta hallitsee myös oman alueen pelin laadukkaasti.

#23 – Arizona Coyotes

Järvinen: Coyotes saa ykköskierroksella toisen varausvuoron. Mikäli ottamatta on keskushyökkääjä Ryan Poehling, kääntyy seuran GM:n John Chaykan valinta hyvin todennäköisesti häneen.

Oksanen: Coyotes pääsee varaamaan toisen kerran ensimmäisellä kierroksella. Coyotes sai toisen ykköskierroksen varauksen Minnesota Wildilta vaihtotakarajalla, kun yhtenä kaupan osana Martin Hanzal siirtyi Wildiin. Joukkueella on monta hyvää vaihtoehtoa varmasti jäljellä. Potentiaalinen varaus on kiekollinen kanadalaispuolustaja Conor Timmins.

#24 – Winnipeg Jets

Järvinen: Vaikka Jetsin puolustuksesta onkin nousemassa Josh Morrissey, on seura mitä ilmeisimmin etsimässä puolustajaa varaustilaisuudesta. Oikealta ampuva Timmins voisi olla potentiaalinen valinta Paul Mauricen miehistölle. Timminsin viime kauden tehot OHL:ssä olivat 61 pistettä 67 ottelussa.

Oksanen: Jetsin valinta varaustilaisuuden ykkösvaraukseksi on selkeä. Mikäli edellä mainittu Comtois on vielä tarjolla, niin Victoriaville Tigresin kanadalaishyökkääjä on oiva valinta.

#25 – Montreal Canadiens

Järvinen: Joukkue joutui luopumaan tulevaisuuden huippupuolustaja Mikhail Sergatšovista, mutta sai vaihtokaupassa hyökkäysvoimaa Jonathan Drounista. Varausvalinta voi hyvinkin olla keskushyökkääjä, josta joukkueella on huutava pula. Taitava pelintekijä Robert Thomas olisi Canadiensille luontevin valinta.

Oksanen: Canadiens on tunnettu venäläispelaajien kotina. Mikäli isokokoinen laitahyökkääjä Kostin on tarjolla, niin hänestä voisi tulla perinteikkään seuran tuorein ykkösvaraus.

#26 – Chicago Blackhawks

Järvinen: Blackhawksin valinta kohdistuu luultavammin hyökkääjään. Joukkue ajoi hyvin sisään Ryan Hartmanin, Nick Schmaltzin sekä Vincent Hinostrozan kaltaisia nimiä, mutta rintama täytyy luonnollisesti olla laaja. Isokokoinen kanadalaislaitahyökkääjä Isaac Ratcliffe voisi sopia päävalmentaja Joel Quennevillen tulevaisuuden suunnitelmiin.

Oksanen: Blackhawksin ykköskierroksen varaus saattaa osua yhdysvaltalaishyökkääjä Norrisiin tai kanadalaishyökkääjä Bowersiin, mikäli ovat vielä tarjolla. Molemmat tuovat lisää leveyttä keskikaistalle, mikä on lähitulevaisuudessa Blackhawksin ongelma.

#27 – St. Louis Blues

Järvinen: Edelleen hyökkääjien perässä oleva Blues haluaa vahvistuttaa keskikaistaansa, jolloin hyvänä maalintekijänä pidetty Shane Bowers olisi Bluesille sopiva valinta. Bowersin pelipaikka on keskushyökkääjä.

Oksanen: Olisiko suomalaishyökkääjä Vesalainen Bluesin ensimmäisen kierroksen toinen valinta? Isokokoinen laitahyökkääjä saattaa olla vielä tässä kohdin tarjolla, sillä varaustilaisuus on todella tasainen tänä vuonna.

#28 – Ottawa Senators

Järvinen: Senators tähtää hyökkääjiin varaustilaisuudessa, sillä puolustuksesta on nousemassa erittäin lupaava Thomas Chabot. Valintana olisi loistavan OHL-kauden pelannut Jason Robertson. Sulavasti luisteleva yhdysvaltalaislaituri iski päättyneelle kaudella 68 ottelussa hurjat tehopisteet 42+39.

Oksanen: Senators kaipaa riveihinsä käytännössä jokaiselle osa-alueelle vahvistusta. Olisiko itäisen konferenssin finaaleihin asti edennyt kanadalaisseura ensimmäinen tänä vuonna, joka poimii maalivahdin riveihinsä? Siinä tapauksessa on kaksi potentiaalista vaihtoehtoa, Michael DiPietro ja Jake Oettinger.

#29 – Dallas Stars

Järvinen: Starsin ongelmakohta eli puolustus olisi valintojen puolesta järkevin kohde. Urho Vaakanaisen nimi on varmasti Starsin GM:n Jim Nillin papereissa. Mikäli valinta osuu hyökkääjään, olisi Filip Chytil pelipaikkansa puolesta paras mahdollinen jäljelle jäävistä hyökkääjistä. Taitava tšekkiläislaituri pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjänä. 

Oksanen: Voi myös hyvin olla mahdollista, että Stars toimii ensimmäisenä maalivahdin varaajana, sillä tulokaspuolella Stars huutaa uutta maalivahtia. Bostonin yliopistossa kiekkoileva Oettinger olisi alustava valinta.

#30 – Nashville Predators

Järvinen: Päättyneen kauden Stanley Cup -finaalien hävinnyt Predators menetti James Nealin laajennusvarauksien myötä Golden Knightsille, joten varaustilaisuuden luonteva valinta olisi hyökkääjä. Predatorsin ideologiaa edustaa yhdysvaltalaissentteri Josh Norris, jonka vahvuudet ovat luistelussa ja laukaisutaidossa.

Oksanen: Predators kaipaa lisää hyökkääjiä kokoonpanoonsa etenkin, kun organisaatio menetti Nealin Vegas Golden Knightsiin. Olisiko kolmas Stromen veljeksistä, Matthew Strome, Predatorsin valinta? Isokokoinen laitahyökkääjä teki menneellä kaudella OHL:n Hamilton Bulldogsissa 62 pistettä.

#31 – Pittsburgh Penguins

Järvinen: Hallitseva mestari varaa todennäköisesti puolustajaa, sillä hyökkäysosasto vilisee läpilyöneitä nuorukaisia, etunenässä päättyneiden pudotuspelien maalipörssin voittanut Jake Guentzel. Ominaisuuksien puolesta Erik Brännström olisi Penguinsille kuin sopivuudeltaan kuin nakutettu, samoin Conor Timmins.

Oksanen: Penguins varaa ensimmäisellä kierroksella kenttäpelaajan. Monissa rankingeissa suomalaispuolustaja Vaakanainen on ensimmäisen kierroksen pelaajia. Mikäli puolustaja on vielä tarjolla, saattaa Penguins poimia hänet. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Penguins nappaisi suomalaisen NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle