Jatkoaika Winter Classic kokosi kiekkofanit yhteen

LIIGA / Artikkeli
Kautta aikain ensimmäinen Jatkoaika Winter Classic pelattiin lauantaina Valkeakoskella. Ottelussa vastakkain pelasivat arvotut joukkueet HC Andersen ja HC Boners. Itse peliä tärkeämmäksi asiaksi nousi kiekkofanien yhdessäolo ja hauskanpito.

Jatkoaika Winter Classicissa kyse oli kiekkohenkisten ihmisten kokoontumisesta. Kaikki lähti yksittäisen henkilön, nimimerkki Tutzban, hienosta ajatuksesta järjestää keskustelufoorumilaisten kesken jääkiekko-ottelu, mikä lopulta toteutuikin ylittäen tapahtumana kaikki odotukset. Puitteet olivat kunnossa, sillä ottelu pelattiin Valkeakosken jäähallissa ja joukkueilla oli päällään Jatkoajan logoilla varustetut tyylikkäät pelipaidat.

Tunnelma oli katossa jo paljon ennen ottelun alkua, kun eri puolilta Suomea kokoontuneet gladiaattorit kerääntyivät samaan pukukoppiin rakkaan harrastuksen pariin. Ennen ottelua aistittavissa oli odottavan tunnelman lisäksi sopivasti jännitystä, eikä huumorin kukkakaan pysynyt pelureilta piilossa. Peliä lähdettiin pelaamaan tosissaan, mutta ei vakavissaan.

Tapahtuma alkoi komeasti. Kun joukkueet olivat saaneet alkulämmöt otettua ja pakolliset valokuvat oli napattu, kokoontuivat joukkueet siniviivalle juhlallista lahjakortin luovutusta varten. Lahjoituksen kohteeksi oli valittu Valkeakosken Kiekko-Ahman G-juniorit, joilta oli myös edustaja kentällä vastaanottamassa shekkiä. Tämän jälkeen juniori pääsi vielä pudottamaan tapahtuman avauskiekon.

Ottelusta todellinen maali-iloittelu

Itse ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Heti alkuun näki, että mukana on varsin kovanluokan taiteilijoita ja kynämiehiä. Toisaalta taas duunariosastokin oli vahvasti edustettuna ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäistä erää hallitsi HC Andersen, joka tekikin heti alkuun ratkaisevan tuntuiset osumat. HC Bonersin otteissa näkyi alussa hermostuneisuus ja jännitys ilmeisesti ennakkosuosikin paineiden vuoksi. HC Andersenin ladottua taululle tylyjä lukemia laukesi myös Bonersin jännitys, minkä jälkeen ottelu tasoittui huomattavasti.

Maalivahtipeliin kummankaan joukkueen peli ei kaatunut. Varsinkin HC Bonersin maalilla torjunut nimimerkki Nokkis joutui toisinaan todella koville, kun Andersenin liukkaat hyökkääjät vyöryttivät näyttäviä hyökkäyksiä kohti maalia. Myös HC Andersenin maalivahtipeli oli erinomaista ja TosiFanilta nähtiin useita haamupelastuksia.

Alkua lukuun ottamatta peli oli todella tasainen ja maaleja nähtiin kentän molempiin päihin. Erään illan kohokohdista tarjosi HC Bonersin tsekkitukkainen Passenger rangaistuslaukauksellaan, jonka mies ujutti näyttävällä Forsberg-veivillä maalivahdin ohi. HC Andersenin puolelta nähtiin upea yksilösuoritus, kun Kinke pujotteli omasta päästä Bonersin duunariosaston solmuun veivaamalla vielä kiekon nätisti Nokkiksen selän taakse. Peli päättyi lopulta HC Andersenin voittoon lukemin 19-10.

Se on mylly!

Ottelun loppupuolella tunteet kävivät kuumana. Joukkueilla oli selvästi vaikeuksia pysyä housuissaan, kun fyysiseksikin mennyt peli aiheutti ongelmia pelaajien hermokontrollissa. Aivan ottelun lopussa väistämätön tapahtui, kun HC Bonersin Bone ja HC Andersenin Obi-wan pudottivat hanskat. Näyttävän näköinen tappelu sai nopean lopun, kun pelaajat kaatuivat jäähän tuomareiden kiirehtiessä väliin.

Riitapukareiden välillä nähtiin ottelun jälkeen toverillinen halaus, mikä viimeistään paljasti tappelun luonteen. Tappelun voittaja jäi arvoitukseksi ja paikallaolijat veikkasivat mahdollisen revanssin tapahtuvan myöhemmin illan aikana. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan käynyt.

Ottelun jälkeen pukukopissa vallitsi jälleen rentoutunut fiilis ja pelaajat sekä muut tapahtumaan osallistuneet lähtivätkin hymyssä suin hallilta kohti illanviettoa. Todistettavasti ilta jatkui pikkutunneille saakka ainakin Tampereella, mutta myös muilla paikkakunnilla Jatkoaika Winter Classicia juhlittiin varmasti myöhään yöhön.

Ottelun epäviralliset tilastot

HC Andersen - HC Boners 19-10

1-0 Teemu Aalto (Kinke-13)

2-0 JMA (tiuke)

3-0 Kinke-13 (se7en, Rosenrot)

4-0 Max Power (Teemu Aalto, wilco)

5-0 se7en (Kinke-13)

6-0 M10 rl

7-0 tuntematon

8-0 Kinke-13 (M10, se7en)

8-1 tuntematon

8-2 passenger

8-3 tutzba rl

9-3 Kinke-13 (se7en, M10)

10-3 JMA (se7en)

11-3 tiuke (JMA)

11-4 passenger rl

12-4 M10 (Kinke-13, Golden AWe)

12-5 passenger rl

13-5 tiuke (Bliz) sr

14-5 tiuke (JMA, Kinke-13)

15-5 Steegil (se7en, M10)

15-6 Simba (Doaner)

16-6 tiuke (JMA, Bliz)

17-6 wilco (Speed, Golden AWe)

17-7 d2uce (Hespeler)

18-7 JMA (Bliz, tiuke)

18-8 tutzba (Iggy, Simba)

19-8 Kinke-13 (obi-wan)

19-9 Jarzki (Jiri, kentsu)

19-10 d2uce (Hespeler, B1)

» Lähetä palautetta toimitukselle