Jarmo Kekäläinen muisti videotervehdyksellä Kapasta: "Olet voittaja"

LIIGA / Artikkeli
Sami Kapasta juhlistettiin lauantaina Kuopiossa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimivan Jarmo Kekäläisen piti tulla Sami Kapasen juhlapeliin Kuopioon, mutta joukkueen katastrofaalinen alkukausi piti miehen Yhdysvalloissa.

Jarmo Kekäläinen lähetti monen muun tapaan videotervehdyksen Sami Kapaselle, jota juhlistettiin Kuopion jäähallissa lauantaina. Kekäläinen pelasi uransa viimeisen kauden KalPassa kaudella 1991-92, ja tuo samainen oli Kapasen uran ensimmäinen kokonainen Liiga-kausi.

- Olisin halunnut olla paikalla juhlistamassa uraasi, jota seurasin hyvin läheltä ensin pelaajana, sitten agenttina ja lopulta ystävänäsi. Jo nuorena näki, että olet valmis tekemään tarpeeksi töitä urasi eteen. Olet osoittanut uskomatonta intohimoa ja rakkautta lajiin. Edes vakava loukkaantuminen ei haitannut haaveitasi, Kekäläinen muisteli videotervehdyksessään. 

Kekäläisten perheestä saatiin kuitenkin paikalle edustusta, kun veli, Nashville Predatorsin pelaajatarkkailija Janne Kekäläinen pelasi illan aluksi legendaottelussa Kapasen joukkueessa. 

Olet voittaja, jonka nimi, numero ja paita ovat ansainnet paikkansa hallin katossa.

Jarmo Kekäläinen muisteli Yhdysvalloista käsin myös pettymystä, jonka Kapanen koki, kun häntä ei varattu heti NHL:ään.

- Muista, kun puhuimme siitä, miksi sinua ei varattu NHL:ään sinä vuonna, kun se olisi voitu tehdä ensimmäisen kerran. Sinua pidettiin liian pienenä. Kaukaloon ei kuitenkaan näkynyt sydämesi koko, ja sen koko on tärkeämpää kuin sentit ja kilogrammat.

Kekäläinen kuvaili myös Kapasen merkitystä koko Kuopion jääkiekolle.

- Olet ollut Kuopion jääkiekolle tiennäyttäjä ja -raivaaja. Saavutuksesi jäällä ovat merkittäviä, ja niiden vuoksi saat nyt suurimman kunnianosoituksen, jota pelaaja voi saada. Toivon silti, ettei Kuopion yleisö unohda sitä, että pistit sydämesi ja kroppasi lisäksi likoon pankkitilisi tämän seuran puolesta. Olet voittaja, jonka nimi, numero ja paita ovat ansainneet paikkansa hallin katossa, Kekäläinen tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle