Japani varmisti mitalin – Ukraina jäi nuolemaan näppejään

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Japani voittaa joko hopeaa tai pronssia.
Kuva © Mika Pukkinen
Japani ja Ukraina pelasivat IB-divisioonan MM-kisojen viimeistä edellisessä koitoksessa. Panoksena oli mitalisija.

Japanin ja Ukrainan koitoksessa ratkaistiin se, kumpi ottaa pronssia. Japani onnistui ottelun voittamaan, joten Ukrainan on tyytyminen neljänteen sijaan. IA-divisioonasta täksi kaudeksi IB-divisioonaan tippuneelle Ukrainalle se on valtava pettymys.

Japani voi vielä ottaa myös hopean, mikäli Viro häviää iltaottelussa Liettualle. Selvää on kuitenkin se, että japanilaiset poistuvat kotiin mitali kaulassa.

Kankealla jalalla liikkeellä ollut Ukraina ei pysynyt liukkaiden japanilaisten perässä. Heti ottelun kolmannella peliminuutilla Yushi Nakayahiki vei japanilaiset johtoon ja pian nousevan auringon maan sankareista kiekon toimitti maaliin Roy Hashimoto. Vaikka erän lopun ylivoimalla Ukraina sai jo tilanteita aikaiseksi, poistuttiin japanilaisten 2-0-johdossa erätauolle.

Toiseen erään Ukraina sai hyvän alun, kun se kavensi tilanteeksi 2-1 Andrei Mikhnovin maalilla. Japani oli kuitenkin paennut jo kolmen maalin karkumatkalle ennen toisen eränpäätöstä Hashimoton illan toisella ja Tomoya Echigon osuessa.

Ukraina ei saanut päätöserässä kiriä aikaiseksi, ja loppulukemat kirjattiin 7-1 Japanin hyväksi.