Iso Z kesti lopun mylläkän - "Piti joukkuettaan pystyssä"

LIIGA / Artikkeli
Lisää löylyä vaan, Ryan kestää.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Tappara ja Lukko luistelivat kaukaloon lauantain yli 109-minuuttisen jatkoaikapelin saattelemana.

Sarja oli ennen maanantaita 1−1-tilanteessa kummankin joukkueen hoidettua kotipelinsä viikonloppuna.

Jatkoaika seurasi maanantain väännössä joukkueiden kirkkaimpia, ennalta valittuja tähtipelaajia ja arvioi, kumpi taisteluparista veti pidemmän korren.

Juha Metsola, Tappara – Ryan Zapolski, Lukko

Metsola: Ei mahtanut Lukon maaleille juurikaan. Peruspeli.

Zapolski: Kesti Tapparan viimeisen erän myllytyksen. Piti joukkuettaan pystyssä esimerkillisesti. Lukon oma Zydrunas Ilgauskas (entinen liettualainen NBA-tähti) eli "Iso Z".

Arvio voittajasta: Sarjan maalivahtiloisto jatkui, mutta viimeisen erän torjunnat takasivat niskalenkin Zapolskille. Varmaa torjuntatyöskentelyä ja todella vähän irtokiekkoja. Jos johtaa Lukon finaaleihin, kaupungin avaimet odottavat.

Zapolski piti pintansa Tapparan kiriessä.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures

Henrik Tömmernes, Tappara – Mikko Kousa, Lukko

Tömmernes: Yksi parhaita pelejä Tapparassa. Teki kirvesrintojen ainokaisen takatolpalta. Hurjaa vastuuta Markus Kankaanperän parina. Näytti pariin otteeseen jo olevansa kusessa kiekon kanssa, mutta selvitti rauhallisesti tilanteet. Tarjosi Tapparan ykkösylivoimassa poikittaissyöttöjä Kristian Kuuselalle ja Olli Palolalle.

Kousa: Kiekollinen virtuoosi sai vastuuta myös puolustuspään vaihdoissa loppuhetkillä. Ei väläytellyt kiekollisesti, mutta hyvää peruspelaamista.

Arvio: Tömmernes kuului Tapparan parhaimpiin pelaajiin maanantaina. Maalin lisäksi loistavaa peliä kummassakin päässä kenttää. Ei höntyillyt, muttei myöskään laiskotellut. 

Henrik Tömmernes iski Tapparan avausmaalin.
Kuva © Jarno Hietanen

Stephen Dixon, Tappara – Aaron Gagnon, Lukko

Dixon: Fyysistä peliä kanukilta. Vei monta todella painavaa taklausta loppuun. Loistava maalipaikka viimeisessä erässä. Ei kuitenkaan pysy kovassa temmossa mukana ja antoi likaisen viikatteen Ville Niemisen käteen.

Gagnon: Kuten Kousa, ei loistanut, mutta teki joukkueelleen tärkeää työtä molemmissa kenttäpäädyissä. Lukon ykkösvitjan monipuolinen veturi. Aina pelattavissa, tekee fiksuja ratkaisuja kentällä.

Arvio: Vaikka fyysinen peli onkin mieleeni, Gagnon vei tämän parin. Joukkueen tuki ja turva keskikaistalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle