Kivi aloittaa kautensa Ilveksen kanssa Tampere Cupista.

Jarno Hietanen

Ilves lähtee pitkästä aikaa menestymään − roihahtavatko tulisen puolivälieräsarjan muistot liekkeihin?

Ilves kohtaa paikallisvastustaja Tapparan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan, joka on osa Tampere Cupia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran puolivälieräsarjassa, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Tappara voitti Ilveksen niukimmalla mahdollisella erolla viime kauden pudotuspeleissä, kun kirvesrinnat etenivät voitoin 4−3 välieriin. Kuudennessa ottelussa Ilveksellä oli katkon paikka, mutta pitkäksi venynyt ottelu kääntyi vastustajalle jatkoeräosuman myötä. Seitsemännessä pelissä viime kauden mestari nollasi Ilveksen.

Tappara on muuttunut viime kaudesta, sillä päävalmentaja on vaihtunut ja osa ratkaisupelaajista on vaihtanut maisemaa. Lienee kuitenkin selvää, että tamperelaisjoukkueiden välillä vallitsee yhä jännite tulisen pudotuspelisarjan myötä. Se, miten asetelma purkautuu Tampere Cupissa, jää nähtäväksi.

Ilves pelasi vakuuttavan kevään, ja päävalmentaja Karri Kivi sai joukkueeseensa aivan uudenlaista virtaa. Joukkue uskoi tekemiseensä ja sillä oli pelitapa, joka tylsytti jo runkosarjassa monet vastustajat.

Nyt Kivellä on käsissään todella nuori ryhmä, sillä joukkueessa on vain kolme yli 30-vuotiasta pelaajaa. Arto Laatikainen, Tapio Laakso ja Sami Sandell tuovat tupsukorviin henkistä johtajuutta, mutta nuoren kaartin on noustava joukkueen tukirangaksi, sillä piilevää ja orastavaakin potentiaalia miehistöstä löytyy.

Tässä tilanteessa Sandell loukkaantui viime kaudella. Hyökkääjän pelikunto onkin Ilves-leirin suurimpia kysymysmerkkejä.

Jarno Hietanen

Nuorissa piilee suuri mahdollisuus

Otto Koivulan ja Ville Meskasen kaltaisten pelaajien on oltava Liigan parhaiden maalintekijöiden joukossa, jotta Ilves voi haaveilla viime kauden kaltaisesta menestyksestä. Näille nuorille miehille viime keväänä kesälomaterveiset antanut paikallisvastustaja on mitä mainiointa sytytysnestettä alkavalle sesongille.

Uudet pelaajat tuovat aina oman mausteensa soppaan. Ilves menetti viime kauden kärkihyökkääjistään Jerry D'Amigon ja Michael Keräsen, mutta tulijoiden listalta löytyvät Teemu Lepaus, Mikael Kuronen ja Juhani Tamminen saattavat olla erittäin hyviä hankintoja. Toisaalta kolmikko voi myös taantua tavallisten rivipelaajien tasolle.

Koivulalta odotetaan tupsukorvissa suuria tekoja.

Jarno Hietanen

Nuorista hyökkääjistä paljon odotuksia osakseen saavat viime kaudelta tuttu Juho Liuksiala sekä uudet nimet Julius Valtonen ja Arttu Ruotsalainen. Myös A-nuorissa kovaa jälkeä niittänyt keskushyökkääjä Joona Koppanen on syytä nostaa esiin.

Hiljalleen kohti parempia aikoja

Puolustuspään runko meni käytännössä kokonaan uusiksi, eikä jäljellä ole kuin Laatikainen, Olli Vainio ja Jarkko Parikka. Juuso Pulli, Valtteri Viljanen ja norjalainen Stefan Espeland ovat jokainen potentiaalisia pelimiehiä, mutta todellista tähtileimaa heidän otsaansa ei vielä tässä vaiheessa voi lyödä.

Maalivahtiosasto on melkolailla samanlainen kuin paikallisvastus Tapparalla. Antti Lehtonen ajoi itsensä näyttävästi sisään Liiga-kartalle, muttei ole vielä pomminvarma ykköstorjuja. Nuoren kirittäjän roolissa Markus Ruusulla on paljon annettavaa, mutta vielä myös opittavaa.

Ilves sai viime kaudella uuden omistajapohjan, kun Vincent Manngard luopui osakkeistaan. Nyt Risto Jalolla ja kumppaneilla on johdettavanaan laiva, jonka pohjassa ei olekaan enää reikää, kuten ainakin koko 2010-luvun ajan on ollut.

Nyt Ilves on osoittanut heräämisen merkkejä, ja senpä vuoksi tupsukorvia voi alkaa pitää varteenotettavana jääkiekkojoukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ilveksen Espelandin ottelu jäi kesken ensimmäisessä vaihdossa, autettiin pukukoppiin

LIIGA | 14.10.2017 17:19
Ilveksen Stefan Espelandin Pelicans-ottelu alkoi epäonnisesti. Peli jäi kesken ensimmäisessä vaihdossa suoraan poskeen tulleen purkukiekon takia. lue lisää

Syy Ilveksen maalivahdin vaihtamiseen Lehtosen loukkaantuminen: "Hän on pää vessanpöntössä"

LIIGA | 6.10.2017 21:31
Ilves vaihtoi kolmanteen erään maalilleen Markus Ruusun. Antti Lehtonen sai torjuntatilanteessa iskun päähänsä toisessa erässä eikä pystynyt enää jatkamaan ottelua. lue lisää

Ilveksen Piskula heti pelikieltoon – ensiesiintyminen Hakametsässä lykkääntyy

LIIGA | 4.10.2017 10:48
Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Joe Piskulalle yhden ottelun pelikiellon lauantain Kärpät–Ilves-ottelun polvitaklauksesta. lue lisää

Tampereen keskusareena etenee − Ilves ja Tappara solmineet sopimukset muutosta

LIIGA | 3.10.2017 12:36
Tampereen Ilves muuttaa Hakametsästä Tampereen keskustan uuteen monitoimiareenaan syksyksi 2021. Ilveksen jääkiekkojoukkueen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy allekirjoitti sopimuksen uudelle areenalle siirtymisestä. lue lisää

Jouko Myrrä jatkaa Ilveksen valmentajana tulevat kaksi kautta, oheen toinen pesti seurassa

LIIGA | 2.10.2017 15:59
Ilveksen liigajoukkueen nykyinen valmentaja Jouko Myrrä on solminut jatkosopimuksen kevääseen 2020 asti Ilveksen kanssa. Myrrä aloitti lokakuun alussa myös toisessa pestissään seuran valmennuspäällikkönä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Eemeli Suomi

Ilves #10 L lh
s. 1995 Tampere
177CM / 83KG
SOPIMUS: 2019