Kivi aloittaa kautensa Ilveksen kanssa Tampere Cupista.

Jarno Hietanen

Ilves lähtee pitkästä aikaa menestymään − roihahtavatko tulisen puolivälieräsarjan muistot liekkeihin?

Ilves kohtaa paikallisvastustaja Tapparan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan, joka on osa Tampere Cupia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran puolivälieräsarjassa, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Tappara voitti Ilveksen niukimmalla mahdollisella erolla viime kauden pudotuspeleissä, kun kirvesrinnat etenivät voitoin 4−3 välieriin. Kuudennessa ottelussa Ilveksellä oli katkon paikka, mutta pitkäksi venynyt ottelu kääntyi vastustajalle jatkoeräosuman myötä. Seitsemännessä pelissä viime kauden mestari nollasi Ilveksen.

Tappara on muuttunut viime kaudesta, sillä päävalmentaja on vaihtunut ja osa ratkaisupelaajista on vaihtanut maisemaa. Lienee kuitenkin selvää, että tamperelaisjoukkueiden välillä vallitsee yhä jännite tulisen pudotuspelisarjan myötä. Se, miten asetelma purkautuu Tampere Cupissa, jää nähtäväksi.

Ilves pelasi vakuuttavan kevään, ja päävalmentaja Karri Kivi sai joukkueeseensa aivan uudenlaista virtaa. Joukkue uskoi tekemiseensä ja sillä oli pelitapa, joka tylsytti jo runkosarjassa monet vastustajat.

Nyt Kivellä on käsissään todella nuori ryhmä, sillä joukkueessa on vain kolme yli 30-vuotiasta pelaajaa. Arto Laatikainen, Tapio Laakso ja Sami Sandell tuovat tupsukorviin henkistä johtajuutta, mutta nuoren kaartin on noustava joukkueen tukirangaksi, sillä piilevää ja orastavaakin potentiaalia miehistöstä löytyy.

Tässä tilanteessa Sandell loukkaantui viime kaudella. Hyökkääjän pelikunto onkin Ilves-leirin suurimpia kysymysmerkkejä.

Jarno Hietanen

Nuorissa piilee suuri mahdollisuus

Otto Koivulan ja Ville Meskasen kaltaisten pelaajien on oltava Liigan parhaiden maalintekijöiden joukossa, jotta Ilves voi haaveilla viime kauden kaltaisesta menestyksestä. Näille nuorille miehille viime keväänä kesälomaterveiset antanut paikallisvastustaja on mitä mainiointa sytytysnestettä alkavalle sesongille.

Uudet pelaajat tuovat aina oman mausteensa soppaan. Ilves menetti viime kauden kärkihyökkääjistään Jerry D'Amigon ja Michael Keräsen, mutta tulijoiden listalta löytyvät Teemu Lepaus, Mikael Kuronen ja Juhani Tamminen saattavat olla erittäin hyviä hankintoja. Toisaalta kolmikko voi myös taantua tavallisten rivipelaajien tasolle.

Koivulalta odotetaan tupsukorvissa suuria tekoja.

Jarno Hietanen

Nuorista hyökkääjistä paljon odotuksia osakseen saavat viime kaudelta tuttu Juho Liuksiala sekä uudet nimet Julius Valtonen ja Arttu Ruotsalainen. Myös A-nuorissa kovaa jälkeä niittänyt keskushyökkääjä Joona Koppanen on syytä nostaa esiin.

Hiljalleen kohti parempia aikoja

Puolustuspään runko meni käytännössä kokonaan uusiksi, eikä jäljellä ole kuin Laatikainen, Olli Vainio ja Jarkko Parikka. Juuso Pulli, Valtteri Viljanen ja norjalainen Stefan Espeland ovat jokainen potentiaalisia pelimiehiä, mutta todellista tähtileimaa heidän otsaansa ei vielä tässä vaiheessa voi lyödä.

Maalivahtiosasto on melkolailla samanlainen kuin paikallisvastus Tapparalla. Antti Lehtonen ajoi itsensä näyttävästi sisään Liiga-kartalle, muttei ole vielä pomminvarma ykköstorjuja. Nuoren kirittäjän roolissa Markus Ruusulla on paljon annettavaa, mutta vielä myös opittavaa.

Ilves sai viime kaudella uuden omistajapohjan, kun Vincent Manngard luopui osakkeistaan. Nyt Risto Jalolla ja kumppaneilla on johdettavanaan laiva, jonka pohjassa ei olekaan enää reikää, kuten ainakin koko 2010-luvun ajan on ollut.

Nyt Ilves on osoittanut heräämisen merkkejä, ja senpä vuoksi tupsukorvia voi alkaa pitää varteenotettavana jääkiekkojoukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ilves on tekemässä nousua - Sandell lupaa: "Sarjataulukkokin alkaa näyttää paremmalta"

LIIGA | 14.12.2017 8:00
Ilves on pikku hiljaa parantanut peliään. Täsmähankinnat ovat olleet erinomainen lisä nuoreen joukkueeseen ja tappioputken aikanakin oli havaittavissa merkkejä paremmasta. Lisäksi Sami Sandell on hyvässä pelivireessä. lue lisää

Ilves kolmella salamamaalilla Sportin kantaan kolmannessa erässä

LIIGA | 9.12.2017 19:26
Sport meni Ilvestä vastaan kolmannen erän alussa jo neljän maalin johtoon. Tamperelaisjoukkue tuli kuitenkin kolmen pikamaalin turvin takaisin peliin mukaan. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

Itsenäisyyspäivä perinteisesti perheen parissa − Meskanen seuraavaksi piste-ennätyksen kimppuun

LIIGA | 6.12.2017 10:30
Ilveksen Ville Meskanen on yksi tamperelaisten tehonyrkin lenkeistä, ja todella hanakka laukoja. Nuori hyökkääjä luo vaaranpaikkoja vastustajan maalilla illasta toiseen. Meskanen pohdiskeli alkukauttaan, ja Suomen satavuotista itsenäisyyttä videohaastattelussa. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Julius Valtonen

Ilves #72 R h
s. 1995 Tuusula
190CM / 92KG
SOPIMUS: 2019