Kivi aloittaa kautensa Ilveksen kanssa Tampere Cupista.

Jarno Hietanen

Ilves lähtee pitkästä aikaa menestymään − roihahtavatko tulisen puolivälieräsarjan muistot liekkeihin?

Ilves kohtaa paikallisvastustaja Tapparan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan, joka on osa Tampere Cupia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran puolivälieräsarjassa, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Tappara voitti Ilveksen niukimmalla mahdollisella erolla viime kauden pudotuspeleissä, kun kirvesrinnat etenivät voitoin 4−3 välieriin. Kuudennessa ottelussa Ilveksellä oli katkon paikka, mutta pitkäksi venynyt ottelu kääntyi vastustajalle jatkoeräosuman myötä. Seitsemännessä pelissä viime kauden mestari nollasi Ilveksen.

Tappara on muuttunut viime kaudesta, sillä päävalmentaja on vaihtunut ja osa ratkaisupelaajista on vaihtanut maisemaa. Lienee kuitenkin selvää, että tamperelaisjoukkueiden välillä vallitsee yhä jännite tulisen pudotuspelisarjan myötä. Se, miten asetelma purkautuu Tampere Cupissa, jää nähtäväksi.

Ilves pelasi vakuuttavan kevään, ja päävalmentaja Karri Kivi sai joukkueeseensa aivan uudenlaista virtaa. Joukkue uskoi tekemiseensä ja sillä oli pelitapa, joka tylsytti jo runkosarjassa monet vastustajat.

Nyt Kivellä on käsissään todella nuori ryhmä, sillä joukkueessa on vain kolme yli 30-vuotiasta pelaajaa. Arto Laatikainen, Tapio Laakso ja Sami Sandell tuovat tupsukorviin henkistä johtajuutta, mutta nuoren kaartin on noustava joukkueen tukirangaksi, sillä piilevää ja orastavaakin potentiaalia miehistöstä löytyy.

Tässä tilanteessa Sandell loukkaantui viime kaudella. Hyökkääjän pelikunto onkin Ilves-leirin suurimpia kysymysmerkkejä.

Jarno Hietanen

Nuorissa piilee suuri mahdollisuus

Otto Koivulan ja Ville Meskasen kaltaisten pelaajien on oltava Liigan parhaiden maalintekijöiden joukossa, jotta Ilves voi haaveilla viime kauden kaltaisesta menestyksestä. Näille nuorille miehille viime keväänä kesälomaterveiset antanut paikallisvastustaja on mitä mainiointa sytytysnestettä alkavalle sesongille.

Uudet pelaajat tuovat aina oman mausteensa soppaan. Ilves menetti viime kauden kärkihyökkääjistään Jerry D'Amigon ja Michael Keräsen, mutta tulijoiden listalta löytyvät Teemu Lepaus, Mikael Kuronen ja Juhani Tamminen saattavat olla erittäin hyviä hankintoja. Toisaalta kolmikko voi myös taantua tavallisten rivipelaajien tasolle.

Koivulalta odotetaan tupsukorvissa suuria tekoja.

Jarno Hietanen

Nuorista hyökkääjistä paljon odotuksia osakseen saavat viime kaudelta tuttu Juho Liuksiala sekä uudet nimet Julius Valtonen ja Arttu Ruotsalainen. Myös A-nuorissa kovaa jälkeä niittänyt keskushyökkääjä Joona Koppanen on syytä nostaa esiin.

Hiljalleen kohti parempia aikoja

Puolustuspään runko meni käytännössä kokonaan uusiksi, eikä jäljellä ole kuin Laatikainen, Olli Vainio ja Jarkko Parikka. Juuso Pulli, Valtteri Viljanen ja norjalainen Stefan Espeland ovat jokainen potentiaalisia pelimiehiä, mutta todellista tähtileimaa heidän otsaansa ei vielä tässä vaiheessa voi lyödä.

Maalivahtiosasto on melkolailla samanlainen kuin paikallisvastus Tapparalla. Antti Lehtonen ajoi itsensä näyttävästi sisään Liiga-kartalle, muttei ole vielä pomminvarma ykköstorjuja. Nuoren kirittäjän roolissa Markus Ruusulla on paljon annettavaa, mutta vielä myös opittavaa.

Ilves sai viime kaudella uuden omistajapohjan, kun Vincent Manngard luopui osakkeistaan. Nyt Risto Jalolla ja kumppaneilla on johdettavanaan laiva, jonka pohjassa ei olekaan enää reikää, kuten ainakin koko 2010-luvun ajan on ollut.

Ilveskin sai osansa porilaisesta muuttoliikenteestä Tampereelle Viljasen myötä.

Harri Bragge -www.hb-photography.fi-

Nyt Ilves on osoittanut heräämisen merkkejä, ja senpä vuoksi tupsukorvia voi alkaa pitää varteenotettavana jääkiekkojoukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sami Sandell on toipunut karusta vammastaan – palaa tänään Ilvekseen

LIIGA | 16.8.2017 13:07
Viime vuoden lokakuussa polvensa loukannut Ilveksen varakapteeni Sami Sandell palaa tänään kaukaloon harjoitusottelussa Ässiä vastaan. lue lisää

Jyri Niemi paikkaamaan pätkäsopimuksella KooKoon puolustusta

LIIGA | 13.8.2017 11:01
KooKoo vahvistaa loukkaantumisista kärsivää puolustustaan viime kaudella Ilveksessä kiekkoilleella Jyri Niemellä. lue lisää

Ilves ryhdistäytyi heikon paikallispelin jälkeen, Pelicans kaatui kauniilla maaleilla

LIIGA | 12.8.2017 20:49
Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussa Tapparan jaloissa ollut Ilves tuli täysin uudella ilmeellä turnauksen viimeiseen peliin. Uusina miehinä kokoonpanoon mukaan tulleet Joona Ikonen ja Topias Haapanen onnistuivat erinomaisesti 4–1-voitossa. lue lisää

Lepauksen tähtäimessä seuraava läpimurto: "Otan ilolla haasteen vastaan"

LIIGA | 12.8.2017 13:00
Teemu Lepaus lähti Ilveksen A-nuorista kolme vuotta sitten maailmalle. Viime vuonna hyökkääjä teki läpimurron Mestiksessä. Nyt Lepaus toivoo, että hän pystyy lunastamaan pelipaikkansa Liigassa. lue lisää

Tampere Cup perjantaina: HIFK kellisti Pelicansin, Tappara kaatoi Ilveksen

LIIGA | 11.8.2017 22:44
Perinteinen Tampere Cup saatiin vauhtiin kahdella ottelulla. Etukäteen suurin mielenkiinto kohdistui illan myöhäisempään, Tapparan ja Ilveksen väliseen otteluun. lue lisää

Kommentit

Mikael Kuronen

Ilves #78 R lh
s. 1992 Tampere
182CM / 77KG
SOPIMUS: 2019