Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kivi aloittaa kautensa Ilveksen kanssa Tampere Cupista.

Jarno Hietanen

Ilves lähtee pitkästä aikaa menestymään − roihahtavatko tulisen puolivälieräsarjan muistot liekkeihin?

Ilves kohtaa paikallisvastustaja Tapparan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan, joka on osa Tampere Cupia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran puolivälieräsarjassa, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Tappara voitti Ilveksen niukimmalla mahdollisella erolla viime kauden pudotuspeleissä, kun kirvesrinnat etenivät voitoin 4−3 välieriin. Kuudennessa ottelussa Ilveksellä oli katkon paikka, mutta pitkäksi venynyt ottelu kääntyi vastustajalle jatkoeräosuman myötä. Seitsemännessä pelissä viime kauden mestari nollasi Ilveksen.

Tappara on muuttunut viime kaudesta, sillä päävalmentaja on vaihtunut ja osa ratkaisupelaajista on vaihtanut maisemaa. Lienee kuitenkin selvää, että tamperelaisjoukkueiden välillä vallitsee yhä jännite tulisen pudotuspelisarjan myötä. Se, miten asetelma purkautuu Tampere Cupissa, jää nähtäväksi.

Ilves pelasi vakuuttavan kevään, ja päävalmentaja Karri Kivi sai joukkueeseensa aivan uudenlaista virtaa. Joukkue uskoi tekemiseensä ja sillä oli pelitapa, joka tylsytti jo runkosarjassa monet vastustajat.

Nyt Kivellä on käsissään todella nuori ryhmä, sillä joukkueessa on vain kolme yli 30-vuotiasta pelaajaa. Arto Laatikainen, Tapio Laakso ja Sami Sandell tuovat tupsukorviin henkistä johtajuutta, mutta nuoren kaartin on noustava joukkueen tukirangaksi, sillä piilevää ja orastavaakin potentiaalia miehistöstä löytyy.

Tässä tilanteessa Sandell loukkaantui viime kaudella. Hyökkääjän pelikunto onkin Ilves-leirin suurimpia kysymysmerkkejä.

Jarno Hietanen

Nuorissa piilee suuri mahdollisuus

Otto Koivulan ja Ville Meskasen kaltaisten pelaajien on oltava Liigan parhaiden maalintekijöiden joukossa, jotta Ilves voi haaveilla viime kauden kaltaisesta menestyksestä. Näille nuorille miehille viime keväänä kesälomaterveiset antanut paikallisvastustaja on mitä mainiointa sytytysnestettä alkavalle sesongille.

Uudet pelaajat tuovat aina oman mausteensa soppaan. Ilves menetti viime kauden kärkihyökkääjistään Jerry D'Amigon ja Michael Keräsen, mutta tulijoiden listalta löytyvät Teemu Lepaus, Mikael Kuronen ja Juhani Tamminen saattavat olla erittäin hyviä hankintoja. Toisaalta kolmikko voi myös taantua tavallisten rivipelaajien tasolle.

Koivulalta odotetaan tupsukorvissa suuria tekoja.

Jarno Hietanen

Nuorista hyökkääjistä paljon odotuksia osakseen saavat viime kaudelta tuttu Juho Liuksiala sekä uudet nimet Julius Valtonen ja Arttu Ruotsalainen. Myös A-nuorissa kovaa jälkeä niittänyt keskushyökkääjä Joona Koppanen on syytä nostaa esiin.

Hiljalleen kohti parempia aikoja

Puolustuspään runko meni käytännössä kokonaan uusiksi, eikä jäljellä ole kuin Laatikainen, Olli Vainio ja Jarkko Parikka. Juuso Pulli, Valtteri Viljanen ja norjalainen Stefan Espeland ovat jokainen potentiaalisia pelimiehiä, mutta todellista tähtileimaa heidän otsaansa ei vielä tässä vaiheessa voi lyödä.

Maalivahtiosasto on melkolailla samanlainen kuin paikallisvastus Tapparalla. Antti Lehtonen ajoi itsensä näyttävästi sisään Liiga-kartalle, muttei ole vielä pomminvarma ykköstorjuja. Nuoren kirittäjän roolissa Markus Ruusulla on paljon annettavaa, mutta vielä myös opittavaa.

Ilves sai viime kaudella uuden omistajapohjan, kun Vincent Manngard luopui osakkeistaan. Nyt Risto Jalolla ja kumppaneilla on johdettavanaan laiva, jonka pohjassa ei olekaan enää reikää, kuten ainakin koko 2010-luvun ajan on ollut.

Nyt Ilves on osoittanut heräämisen merkkejä, ja senpä vuoksi tupsukorvia voi alkaa pitää varteenotettavana jääkiekkojoukkueena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ilvekselle uusia sopimuksia - Savilahti ja Leimu palaavat tupsukorviin

LIIGA | 22.3.2018 15:58
Liigassa pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Tampereen Ilves on tehnyt seitsemän uutta pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Uusia hankintoja on kolme, minkä lisäksi on tehty kolme jatkosopimusta. Lisäksi junioreista rinkiin nousee yksi pelaaja. lue lisää

Otto Koivula solmi Islandersin kanssa NHL-tulokassopimuksen

LIIGA | NHL | 21.3.2018 20:18
New York Islanders teki neljännen kierroksen varauksensa Otto Koivulan kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. lue lisää

Koppanen matkaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan − "Juttu oli suunnitelmissa jo ennen kauden alkua"

LIIGA | 11.3.2018 18:37
Ilveksen pelit päättyivät runkosarjaan, mutta tamperelaisjoukkueen nuori pelimies Joona Koppanen ei aloita vielä kesänviettoa. Päinvastoin, hyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan, hänet varanneen Boston Bruinsin organisaatioon. lue lisää

Ilveksen pelaaja-arviot 2017-18: Syksyn mahalasku koitui kohtaloksi - Meskanen antoi vahvat näytöt MM-kisoja silmällä pitäen

LIIGA | 11.3.2018 15:00
Ilves lähti kauteen varovaisen positiivisin odotuksin mainion edelliskevään jälkeen, mutta kokoonpanon kapeus iski syksyllä vasten kasvoja. Tamperelaiset vahvistivat rivejään kauden aikana, mutta kova loppukiri ei riittänyt pudotuspeleihin asti - eroa pudotuspelipaikkaan jäi vaivaiset kaksi pistettä. Etenkin alkukaudesta maalivahti- sekä puolustuspeli olivat sanalla sanoen heikkoja. Lisäksi nuorisokaarti ei onnistunut nousemaan esiin toivotulla tavalla. lue lisää

Analyysi: Hakametsän keskialueen palapeli jäi selvittämättä − erikoistilanteet kuin yö ja päivä

LIIGA | 2.3.2018 21:53
Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa Hakametsässä. Peli oli pitkälti keskialueen taistelua, eikä kumpikaan joukkue maalipaikoilla mässäillyt. Hiljalleen osumia alkoi kuitenkin ropista. Kamppailu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa Tapparan hyväksi. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Julius Valtonen

Ilves #72 R h
s. 1995 Tuusula
190CM / 92KG
SOPIMUS: 2019