Ilveksen pelaaja-arviot 2016-17: Maalin päässä sensaatiosta - nuori kaarti tarttui tahtipuikkoon

LIIGA / Artikkeli
Koivulalla oli kauden aikana aihetta juhlaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen vaiherikas kausi päättyi puolivälierien seitsemännessä ottelussa paikallisvastustaja Tapparaa vastaan. Karri Kivi sai joukkueesta irti kaiken mahdollisen, ellei enemmänkin, joten kokonaisuudessaan ilvesmieliset voivat olla kauteen tyytyväisiä.

Maalivahdit

8,5
Antti Lehtonen

Nappasi kauden edetessä ykkösmaalivahdin paikan kokeneelta Hannu Toivoselta. Oli yksi Ilveksen loppukauden sensaation tärkeimmistä palasista. Parannettavaa mailapelissä ja ylipelaamisessa, mutta osoitti etenkin pudotuspeleissä, että pää kestää kovemmatkin paikat. Odotuksiin nähden yksi Ilveksen selkeimmistä ylisuorittajista. Jatkaa myös ensi kaudella Ilveksen riveissä.

7,0
Hannu Toivonen

Aloitti kauden selkeänä ykkösmaalivahtina, mutta muutamaa huippupeliä lukuunottamatta, kaudesta tuli kokeneen Toivosen osalta pannukakku. Ei pystynyt auttamaan joukkuetta toivotulla tavalla ja loppukaudesta joutuikin tyytymään kakkosvahdin rooliin. Jatkaa uraansa EBEL-liigan Graz 99ersissä.

 

Puolustajat

8,0
Teemu Aalto

Siirtyi menneeksi kaudeksi paikallisvastustaja Tapparan riveistä Ilveksen takalinjoille. Kauden alkupuolisko sujui kokeneelta puolustajalta tahmeahkosti, mutta paransi otteitaan kauden edetessä. Piiska sivalsi viivalta edelleen tututun kovaa, mutta osumatarkkuuteen jäi parannettavaa laukaisuprosentin ollessa ainoastaan 1,4 %. Joukkueen peliaikakuningas ja kiekollinen liideri ilmoitti kauden jälkeen lopettavansa komean uransa.

6,5
Marcus Fagerudd

Rightin puolen kiekolliselta puolustajalta odotettiin menneellä kaudella todellista läpimurtoa jopa liigapuolustajien eliittiin. Jäi kuitenkin kauaksi edelliskauden tasostaan. Joutui usein vaikeuksiin omassa päässä ja sortui virheisiin. Lisäksi ylivoimavastuu jäi melko minimiin. Koko joukkueen tavoin paransi loppukaudesta, mutta odotuksiin nähden suuri pettymys. Jatkaa uraansa Ruotsin SHL:n Djurgårdensissa.

6,5
Valtteri Ilomäki

Ilves-kasvatti merkkautti ensimmäisellä liigakaudellaan 41 ottelua tupsukorvien riveissä. Joutui välillä pelaamaan jopa laitahyökkääjän paikalla loukkaantumishuolien vuoksi. Ei pettänyt, muttei säväyttänytkään. Ensi kaudella hyvä mahdollisuus vakiinnuttaa paikka pelaavassa kuusikossa. Sopimus jatkuu Ilveksen kanssa.

6,5
Ville Järvinen

Isokokoinen puolustaja pelasi mukiinmenevän debyyttikauden. Taso vaihteli suuresti pelien välillä, mikä on tietysti normaalia nuorelle kaverille. Ongelmia liikkuvuuden kanssa, mutta ei kaihda kaksinkamppailuja ja on fyysisesti hyvässä kunnossa. Ajoittain suuriakin ongelmia avauspelaamisen kanssa. Jatkaa uraansa KooKoossa.

7,0
Arto Laatikainen

Aallon kanssa Ilves-puolustuksen peliaikakuningas. Ei enää menneiden vuosien kunnossa, mutta kokemuksen tuoman rauhallisuuden ansiosta tärkeä palanen Ilveksen peräpäätä. Verkkainen liike aiheuttaa vaikeuksia, mutta paikkaa niitä hyvällä sijoittumisella. Jatkaa Ilveksessä myös tulevalla kaudella.

7,5
Jarkko Parikka

Ensimmäinen täysi kausi liigamiehistössä sujui Parikan osalta mainosti. Omaa sekä kiekollisen että fyysisen pelin taidot. Kiekon kanssa välillä jopa uhkarohkea. Tukee mielellään hyökkäyksiä ja pystyy myös itse nostamaan kiekkoa jalalla. Ensi kaudella luvassa paljon vastuuta ja omaa täyden potentiaalin nousta seuraavaksi tommikivistöksi.

9,0
Olli Vainio

Nousi lähes puskista Ilveksen ykköspuolustajaksi. Voittaa kaksinkamppailut hyvällä prosentilla ja antaa helpon ykkössyötön lapaan. Loppukaudesta pääsi pelaamaan myös ylivoimaa. Voitti joukkueen tehotilaston ylivoimaisesti lukeman ollessa +15. Veli-Matti Vittasmäen saappaat olisi ensi kaudella Vainion otettavissa.

8,5
Veli-Matti Vittasmäki

Kärsi kauden aikana muutamista loukkaantumisista, mutta aina kokoonpanossa ollessaan lukeutui Ilveksen johtohahmoihin. Yksi Liigan kokonaisvaltaisimmista puolustajista, silti kiekollisissa taidoissa vielä kehitettävää. Hyvät otteet palkittiin maajoukkuekutsulla kauden päätyttyä. Suuntaa pukukoppikäytävän toiseen päähän ensi kaudeksi.

Hyökkääjät

7,0
Niko Ahoniemi

Pienikokoinen laituri toi runsaasti energiaa Ilveksen peliin aina irti päästessään. Välillä vauhtia oli jopa liikaa ja kiekolliset ratkaisut jäivät tämän takia vajaiksi. Ansaitsi otteillaan jatkosopimuksen ja ensi kaudella ykköstavoitteena on vakiinnuttaa paikka pelaavasta kokoonpanosta.

8,5
Jerry D'Amigo

Pitkästä aikaa onnistunut ulkomaalaishankinta Ilvekseltä. Ei päässyt pisteiden makuun heti Tampereelle tultuaan, mutta rooli kasvoi kauden edetessä ja oli runkosarjan lopussa yksi Ilveksen tärkeimmistä hyökkääjistä. Pudotuspeleissä katosi kuvasta ja onnistui saalistamaan kymmenessä ottelussa vain yhden tehopisteen. Ei jatka Ilveksessä.

7,5
Markku Flinck

Nappikauden jälkeen rooli vaihtui ykkössentteristä nelossentteriksi. Hoiti oman roolinsa aina moitteetta ja erityisesti pudotuspeleisssä oli elementissään. Erittäin epämiellyttävä vastustaja, mutta tärkeä pelaaja omalla joukkueelleen. Siirtyy ensi kaudeksi Mikkelin Jukureihin.

7,0
Markus Jokinen

Väsymätön duunarilaituri jatkoi siitä, mihin edelliskaudella jäi. Erottuu harvoin kentällä, mutta tekee arvokasta työtä joukkueen eteen. Hyvä alivoimapelaaja. Kausi katkesi ikävästi jo helmikuussa polvivamman takia. Ei jatka Ilveksessä tulevalla kaudelle.

6,5
Michael Keränen

Keräsen hyöty jäi Ilveksen kannalta enemmän imagolliseksi kuin pelilliseksi. Ei löytänyt itseluottamustaan kunnolla missään vaiheessa. Väläytteli, mutta kokonaisuudessaan suoritustaso jäi heikoksi. Petrasi pudotuspeleissä, mutta tehot jäivät heikoiksi. Ei jatka Ilveksessä.

9,0
Otto Koivula

Kauden komeetta. Osoitti jo harjoituskaudella, että omaa loistavan potentiaalin, mutta hämmästytti kauden aikana miltei jokaisen kiekkoa seuraavan ihmisen. Ei hyytynyt edes pudotuspeleissä, vaan ratkoi otteluita yksilösuorituksillaan ennakkoluulottomasti. Pokkasi kauden jälkeen ansaitusti parhaan tulokkaan palkinnon. Kaiken osuessa nappiin taistelee pistepörssin kärkipaikoista ensi kaudella.

9,0
Tapio Laakso

Joukkueen ruumiillistuma ja taistelun ilmentymä. Kapteeni näytti esimerkkiä joukkueelle koko kauden ajan. Rooli kasvoi, mitä pidemmälle kausi eteni. Meskasen kanssa Ilveksen pudotuspelien paras pistemies. Ensi kausi on jo Laakson neljäs Ilves-nutussa.

8,0
Juho Liuksiala

Aloitti kauden LeKin riveissä, mutta päästessään irti Liigan puolella, ei jättänyt ketään kylmäksi. Synnynnäinen maalintekijä, joita ei Ilveksessä viime kausina ole liiemmin nähty. Vikkelät jalat ja nopeat kädet suurimmat avut. 20 maalin rajapyykki ei ole mahdoton saavutettava ensi kaudella. Jatkaa Ilveksessä.

7,5
Ville Meskanen

On kovaa vauhtia nousemassa top-6 hyökkääjäksi liigatasolle. Ikävä loukkaantuminen häiritsi loppukaudesta, jonka jälkeen ei mahtunut enää kärkiketjuihin. Terävä laukaus, mutta tarkkuudessa vielä hiomista. Asenne aina kunnossa, kaipaisi hieman malttia peliinsä. Ensi kaudella täydet saumat rikkoa ainakin 30 pisteen raja ehjänä pysyessään. Jatkaa Ilveksessä.

7,5
Aleksi Mustonen

Kenties Liigan nopein luistelija. Aloitti kauden laidalla, mutta loukkaantumisten myötä siirtyi takaisin keskelle. Ajoittain pysäyttämätön, mutta välillä saattoi vaipua näkymättömiin pitkiksikin aikaa. Viimeinen steppi Liigan eliittiin vielä ottamatta. Lähtee tavoittelemaan läpimurtoa Pelicansin riveihin.

9,0
Teemu Rautiainen

Väkkärä laituri ei saanut vieläkään pelata ehjää kautta, mutta takoi 35 pelaamassaan ottelussa kiitettävät 27 pistettä, ollen samalla Ilveksen paras maalintekijä. Muodosti loppukaudesta ehjimmän hyökkäystrion Laakson ja Koivulan kanssa. Taistelee ensi kaudella pistepörssin top-20 sijoituksesta, mikäli pysyy ehjänä. Jatkaa Ilveksen riveissä.

7,5
Matias Sointu

Karri Kivi asetti Ilves-kasvatin kauden alkaessa sentteriksi, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Nousi uudelle tasolle, mutta tehot jäivät silti melko laihoiksi. Nosti pudotuspeleissä tasoaan huimasti. Ei jatkane Ilveksessä.

7,0
Eemeli Suomi

Jatkoi siitä, mihin edelliskaudella jäi - 55 ottelua ja 14 tehopistettä. Pääsi pelaamaan myös ylivoimaa ajoittain. Pääsee yllättävän usein maalipaikoille, mutta viimeistelyssä on petraamista. Teki kahden vuoden jatkosopimuksen Ilveksen kanssa.

6,5
Santeri Vuoti

Loukkaantumisten myötä pääsi try-outille Ilvekseen ja lunasti paikan loppukaudeksi. Pelillinen anti jäi ajoittain hieman piippuun, mutta hoiti oman leiviskänsä kelvollisesti. Pieni koko aiheuttaa hankaluuksia kaksinkamppailuissa, mutta paikkaa niitä kovalla asenteella. Ei jatka Ilveksessä.

6,0
Mitch Wahl

Allsvenskanin maalipörssin voittajasta odotettiin apua Ilveksen maalinteko-ongelmiin. Sai kuitenkin lähteä jo 16 ottelun jälkeen. Väläytteli ajoittain, mutta kokonaisvaltainen suorittaminen jäi todella heikoksi. Onnistui tekemään ainoastaan yhden maalin.

5,5
Brett Bulmer

Saapui Ilvekseen lokakuun lopussa, mutta ei vakuuttanut oikeastaan missään vaiheessa. Fyysinen laituri pärjäsi kaksinkamppailuissa, mutta liike oli verkkaista. Jäi ehkä parhaiten mieleen Ulkojäiden hanskauksesta HIFKin Matt Generouksen kanssa. Lähti kesken kauden Saksan DEL-liigan ERC Ingolstadtin riveihin.

Joukkueessa kauden aikana esiintyivät myös Miiko Hintz, Jyri Niemi, Joona Kunnas, Topias Haapanen, Henry Mäntylä, Sami Sandell, Joonas Vihko, Joona Ikonen, Jere Myllyniemi, Mikael Saari ja Waltteri Urpolahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle