Illan trillerissä vastassa Kanada - seuraa näitä suomalaispelaajia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Antti Pihlströmin rooli MM-kisoissa on iso, vaikka tehopisteiden valossa hän ei loista.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat päättää jääkiekon MM-kisojen alkulohkotaipaleensa tiistai-iltana. Pariisissa pelattavassa B-lohkon ottelussa vastaan asettuu kivenkova Kanada.

Suomen leiristä Kanadaa vastaan korostuvat eritoten puolustus- ja alivoimapelaaminen.

Leijonien iskunpaikka on vastahyökkäyksissä ja pitkissä paineissa, joita etenkin Sebastian Aho ja Mikko Rantanen ovat saaneet pyörimään sitä paremmin, mitä pidemmälle turnaus on edennyt.

Suomen alkulohkon viimeisessä pelissä kannattaa seurata muutamia pelaajia, joiden rooli korostuu Leijonien toistaiseksi kovimmassa haasteessa. Suomi todennäköisesti joutuu lähtemään mukaan Kanadan hitaaseen vauhtiin tai vastaavasti pysymään sen nopeatempoisessa pelissä.

Joka tapauksessa Kanada on se joukkue, joka määrää pelin tahdin.

Julius Honka

Turnauksen ensimmäisissä peleissä kiekon kanssa haparoivasti pelannut ja hasardeja avaussyöttöjä lähettänyt Honka on parannut otteitaan jatkuvasti. Alakerran tekemiseen Diskos-kasvatti on löytänyt varmuuden ja tarvittavan kovuuden.

Nämä ovat tärkeitä seikkoja Kanadan kaltaista tähtisikermää vastaan. Sveitsi-ottelussa Honka otti lisäksi roolia hyökkäysten käynnistämisessä ja tukemisessa, sillä oikealta ampuva pakki nosti kiekkoa jopa hyökkäyspään siniviivalle asti olematta riskialtis.

Itseluottamus näyttää olevan kasvussa.

Antti Pihlström

Polkukoneen valinta tai valitsematta jättäminen aiheuttavat vuodesta toiseen parran pärinää suomalaisten keskuudessa. Kuluvan kevään kisoissa Pihlström ei ole pisteillä mässäillyt, mutta oman roolinsa hän on hoitanut sitäkin paremmin.

Kova taklaaminen, raikas jalka sekä puolustussuuntaan ja alivoimalla luutiminen eivät ehkä näy tilastoissa, mutta voivat kääntää pelin virtausta oleellisesti.

Profiilipelaaja tekee "pieniä" oikeita asioita, joilla on iso merkitys. Hyökkääjä osaa tarvittaessa herättää joukkueensa tai vastaavasti horjuttaa vastustajaa.

Mikko Rantanen

Rantanen on kunnostautunut toistaiseksi enemmän syöttelijänä kuin maalintekijänä. Isokokoiselta hyökkääjältä on nähty hyviä esityksiä, mutta maalisarake voisi olla kovempi kuin kaksi osumaa.

Kanadaa vastaan Rantanen pääsee pelaamaan tuttuja miehiä vastaan, kun NHL-tähdistä koottu vaahteralehtipaitainen joukkue astuu samaan kehään Leijonien kanssa. Rantasen peli-ilme saattaakin muuttua illan ottelussa, sillä fyysinen peli kovenee kertaheitolla vastustajan myötä.

Rantanen voi ratkaista ottelun Leijonille, jos hän röyhii ja raastaa kroppansa maalille kanadalaisveskarin näkökentän eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle