IB-MM-divisioonan päiväraportti: Eesti, Eesti, Eesti

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Viro yllätti Ukrainan.
Kuva © Mika Pukkinen
Viro jysäytti toisen turnauspäivän kovimman kiekkopommin IB-divisioonan MM-kisoissa kaatamalla nousijasuosikkeihin lukeutuvan Ukrainan. Virolaisten sankarina toimivat avausmaalin tehnyt Robert Rooba ja maalivahti Villem-Henrik Koitmaa.

Ukraina – Viro 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

Ukraina oli vaikeuksissa Viron tiivistä puolustuspeliä vastaan. Ennakkosuosikki Ukraina ei tahtonut päästä kontrolloidusti keskialueen yli, ja sen ylitettyäänkin ukrainalaiset eivät tahtoneet löytää maalintekosektorista tekopaikkoja. Ottelun edetessä tämä näkyi turhautumisena.

Viro siis jatkoi erinomaisen puolustamisen ja maalivahtipelin kautta myös toiseen turnauspäivään. Virolaiset nappasivat ensimmäisenä pelipäivänä pisteen Japanilta hyvin samoilla aseilla.

Viro siirtyi ottelussa johtoon vain 39 sekunnin pelin jälkeen, kun JYPissä seuratasolla pelaava Robert Rooba iski kiekon Ukainan maalin ylähyllylle. Lisää seurasi hieman ennen kymmenettä peliminuuttia, kun Vadim Vasjonkin toimitti kiekon pienestä kulmasta Ukrainan rysään.

Loput pelistä Viro puolusti tiiviti, ja loi itse maalipaikkoja lähinnä ylivoimapelinsä kautta. Ukrainalle Viro ei maaleja antanut, ja loppulukemat kirjattiin summerin viimeistä kertaa soidessa 2-0. Virolaisten viimeisenä takuuna maalilla seisoi Villem-Henrik Koitmaa, joka venyi kiekon tielle 33 kertaa.

Villem-Henrik Koitmaa oli Viron avainpelaajia.
Kuva © Mika Pukkinen

Japani – Kroatia 4-3 (1-0, 1-3, 2-0)

Japani oli yllättävän suurissa vaikeuksissa Kroatiaa vastaan. Roy Hashimoto vei japanilaiset maalin johtoon avauserässä, mutta keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen puolivälissä tilanne oli 3-1 kroatialaisille, kun Borna Rendulic osui kahdesti ja Josip Jazbec kertaalleen.

Toisen erän lopulle Makuru Furuhashi kuitenkin osui, joten erätauolle siirryttiin kroatialaisten 3-2-johdossa. Päätöserässä Japani osoitti paremmuutensa. Lopulta Hiroto Sato ja Hahsimoto osuivat tolppien väliin päätöserässä, mikä riitti ottelun voittoon.

Voitolla japani siirtyi turnauksen sarjataulukossa toiseksi kahden pelipäivän jälkeen. Tällä hetkellä japanilaisilla on kasassa viisi pistettä. Kroatia seilaa edelleen taulukon pohjalla pisteettömänä yhdessä Romanian kanssa.

Japanin ja Kroatian välillä keskusteltiin runsaissa määrin henkeviä.
Kuva © Mika Pukkinen

Liettua – Romania 8-3 (3-1, 3-1, 2-1)

Kisaisäntä Liettua jatkoi väkeviä otteitaan turnauksessa, ja otti puhtaan 8-3-voiton Romaniasta. Liettualaiset tulivat vahvasti avauserään ja iskivät välittömästi kolme maalia yhdentoista ensimmäisen peliminuutin aikana. Kaksi maalia teki Edgar Rybakov ja Povilas Vereni yhden.

Romania tuli kuitenkin vielä avauserän aikana peliin mukaan Gergo Biro pääsi yllättämään Liettuan KHL-vahti Mantas Armaliksen, joten ensimmäiselle erätauole poistuttiin kisaisäntien 3-1-johdossa.

Vaikka Biro osui ottelun aikana kolmesti ja viimeisteli hattutempun, ei se auttanut romanialaisia piirun vertaa. Toisessa erässä liettualaiset viimeistelivät kolme osumaa ja päätöserässä kaksi, joka takasi maukkaan 8-3-voiton kisaisännille.

Voitolla Liettua siirtyi turnauksessa piikkipaikalle ainoana täysin puhtaan pelin joukkueena tähän mennessä. Romania pitää sen sijaan perää yhdessä Kroatian kanssa nollalla pisteellä.

Romania saapui kirkkaisiin valoihin ja poistui synkissä tunnelmissa.
Kuva © Mika Pukkinen

» Lähetä palautetta toimitukselle