IA-divisioonan MM-kisojen päiväraportti: Iso-Britannian onni kääntyi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kazakstan onnistui jallittamaan Iso-Britannian hyvin taistelutta puolustusta.
Kuva © Olli Tiihonen
Budapestin IA-divisioonan MM-turnauksessa pelattiin tiistaina vain yksi ottelu. Turnauksen avausottelussa Slovenian yllättänyt Iso-Britannia haki toista kovaa päänahkaa haastamalla Kazakstanin.

Iso-Britannia näytti olevan matkalla kohti suurta sensaatiota Luke Ferreran upotettua kiekon Kazakstanin verkkoon jo ottelun toisella peliminuutilla.

Kazakstan oli jo ensimmäisellä ylivoimallaan lähellä tasoitusta, mutta vaistoillaan pelannut maalivahti Ben Bowns pelasti tilanteen. Toista ylivoimatilaisuuttaan Kazakstan ei jättänyt hyödyntämättä. Dmitri Grents pääsi vetämään kiekon suoraan poikittais-syötöstä tyhjäksi pelattuun maaliin.

Ottelu ratkesi toisessa erässä Kazakstanin Anton Sagadeyevin onnistuttua tekemään onnekkaan 2–1-johtomaalin. Pelaajista ja jään pinnasta kimmonnut kiekko päätyi lopulta tolpan kautta ohi maalivahti Bownsin. Maalia tarkasteltiin videoilta vielä kolmen täyden kesämökkiulkohuussi-istunnon verran.

Iso-Britannian päävalmentaja Peter Russel koetti lietsoa taisteluhenkeä joukkueeseensa kokoamalla pelaajat pitkän tauon aikana yhteen vaihtoaition eteen. Kazakstanin penkin takaa ei juuri ylimääräisiä ohjeita kuulunut. Peli kääntyi pitkäksi venyneen paussin seurauksena täysin Kazakstanin haltuun karaten Brittien käsistä lopullisesti kolmannessa erässä.

Roman Starchenko iski lukemiksi 3–1 pari minuuttia edellisen perään ja sama mies oli asialla jälleen kolmannen erän alussa. Nikita Mikhailisin viides maali oli liikaa kaikkensa Iso-Britannian maalilla antaneelle Bownsille.

Maalivahdin vaihtokaan ei enää pelastanut Britanniaa kylvetykseltä tilalle tulleen Jackson Whistlen imuroitua ensi töikseen Alikhan Asetovin laukauksen. 6–1-tilanteessa Kazakstan löysäsi päästäen sinipaidat mukaan peliin.

Paremmalla viimeistelyllä Iso-Britannia olisi pystynyt tekemään useammankin maalin, mutta kiekon saaminen maalia kohti oli jopa 2-0-hyökkäyksistäkin ylivoimaisen vaikeaa.

Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty, joten ottelu päättyi 6–1-numeroihin. Kazakstan on kahden kierroksen jälkeen tasaisen turnauksen kärjessä ainoana tappiottomana joukkueena. Keskiviikkona Budapestissa pelataan täysi kolmen ottelun kierros.